Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

Loikkareiden ”Uusi vaihtoehto” jakamaan rahaa yritystukiin ja Kreikalle

Puuro oli mennä väärään kurkkuun kun aamulla luin hallituksen viimeisimmistä toimista. Kreikalla on velkaa 320Mrd € ja pitkään harjoitetun europolitiikan tähden summa kasvaa koko ajan. Petteri Orpo oli euromaiden ministereiden mukana nyt sitten päättämässä, että annetaan Kreikalle lisää lainaa 8,5Mrd. Laina siis kasvoi kertaheitolla ollen nyt hetken 328,5Mrd euroa. IMF ei lainaa antanut, koska se tietää ettei Kreikka koskaan selviä veloista, jos lainataakkaa ei helpoteta. Suomeksi sanottuna tyhmien lainanantajien (Ranskan ja Saksan pankit ja äänestäjät ) olisi otettava takkiinsa, jos Kreikan ja sen nuorten sukupolvien tulevaisuus halutaan pelastaa. Saisi se Suomikin vähän tappiota. Euro-papisto Suomen hallituksen tuella ei tähän suostu vaan uhraa mieluummin nuoret kreikkalaiset. Kannattaisi muistaa vanha sijoittajien viisaus: Jos tulee tappiota, tunnusta se nopeasti ja siirry eteenpäin.

Samaan aikaan luen Taloussanomista kuinka Suomessa tehottomat yritystuet paisuvat. Valtion taloudellisen tutkimuslaitoksen mukaan on hälyyttävää koska nämä haitalliset tuet kasvavat tänä vuonna jo 3,6Mrd:n. Tämän toteaa VALTION oma tutkimuslaitos, jonka strategian johtolanka on ”tutkittua tietoa päätöksenteon tueksi”. Yleensä kannattaa tutkijoidenkin tuloksiin suhtautua terveen kriittisesti mutta tämä asia on harvinaisen selvä. Myös Elinkeinoelämän tutkimuslaitos on jo pitkään arvostellut näitä tukia vaatien niiden vähentämistä ja ohjaamista uutta osaamista luoviin investoihin. Orpon selitykset ovat tässä lähinnä surkuhupaisia, koska tutkimukset osoittavat ettei tuilla ole vaikutuksia edes yritysten pysymiseen Suomessa.

Arvoitukseksi jää se miten tämän ”Uuden vaihtoehdon” edustajien, Timo Soinin, Sampo Terhon, Simon Elon ja muiden logiikka kulkee kun kovin innokkaasti hinkuvat mukaan tällaiseen politikkaan, jossa tutkitulla tiedolla ei ole merkitystä. Päätöksiä tehdään ”vaihtoehtoisiin tosiasioihin” perustuen kuten kuulemma tuolla rapakon takana. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Halla-aho järjesti itsensä oppositioon koska olisi joutunut tekemään heti kovia päätöksiä jota ps-kenttä ei olisi hyväksynyt.

Todellisuudessa kaikki saivat mitä halusivat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Löperö rahanjakaminen jatkuu ja sitten valitetaan kun rahat eivät riitä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

IMF taisi kuitenkin antaa 2 miljardia euroa.

Mitä Suomen hallitus, eduskunta tai presidentti voisivat asialle tehdä, sillä vaikuttamismahdollisuudet ovat minimaaliset. Ainahan sitä toki voi toki sivulta huudella, vaikka sivusta huutajillakaan ei sen kummemmin ole pakissaan sopivia avaimia muutokseen.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Ei antanut IMF. Lagarde totesi, että jos velkahelpotuksia tehdään niin sitten n 2 miljardia...Eu kertoi, että ovat ehdollisesti mukana, joka on tyypillistä EU jargonia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Yle taisi sitten kirjoitella niitä näitä aamulla.

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Asialle voisi tehdä sen, että SUomi ei osallistu mihinkään tällaiseen rahanantoon. Yksinkertaista, vaatii jokusen toimenpiteen mutta tehtävissä oleva asia toimen hallitukselle.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Mitä Soiniin tulee, hän tulee olemaan kaikkien Keskustan ja Kokoomuksen EU-päätösten takana.

Hän tulee saamaan palkkiovirkansa vain jos onnistuu pitämään entiset persut mukana hallituskauden loppuun.

Loput joutuvat sitten nuolemaan näppejään.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Nykyinen loikkareiden avulla pystyssä pysyvä hallitus ei ole vielä laillinen, oikeuskansleri ei ole sitä vielä käsitellyt. - Eikä tuota kokoonpanoa ole vaaleilla valittu, näyttää EU mallin palatsivallankumoukselta.

Kimmo Tiilikainen oli tänään antamassa jo lisää tukea tuulivoimaloiden pystyssä pitämiseen. Terveysselvityksessä oli kyllä monta kohtaa jotka jäivät epäselviksi, ei tutkittu oikealla asenteella. Puhutaan infraäänistä yms. nyansseista ja sekoitetaan kokonaisvaikuttavuus, eikä noudateta varovaisuusperiaatetta, vaikka haitat ovat jokaisella tuulivoima-alueella kohtuuttomia. Miksei tutkita yksi pahimmista kohteista joka kantilta perusteellisesti ennen rahojen työntämistä huijareiden bisnekseen.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Et kai Hannu tosissasi luule, ettei oikeuskansleri vahvistaisi hallituksen laillisuutta?

Tämä juoni on jo kirjoitettu ja suunniteltu (yleisesti) EU: n tasolla.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Tässä pitää tietää että Sipilä itse rikastui yritystuilla ja voi vain arvata kuinka moni kokoomuksen lobbari vaatii Orpolta ilmaista rahaa.

Harva poliitikko on niin tyhmä että kieltäytyy ilmaisesta rahasta.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Eu/eurostoliitto on kuin mielisairaala, jonka johtoon on päästetty potilaat.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Neljä vuotta sitten kirjoitettua:
"Mitä tulee koko tähän euro-sotkuun, olisi Suomen tietenkin pitänyt jo alunperin näyttää, että sillä on selkärankaa.
Olisi vain kylmästi ilmoittanut:
1) Noudatamme Maastrichtin sopimusta ja piste.
2) Jokainen maa huolehtikoon kansallisten pankkiensa tukemisesta itse, oman maansa lakien mukaan.
3) Jos Suomi päättää tukea omia pankkejaan, se tekee itsenäiset päätökset omassa parlamentissaan.
4) Älkää saamarin jupit huudelko vieraisiin pöytiin.
(Tätä ei ihan välttämättä tarttis sanoa, mutta ei se pahastakaan olisi osoittaa mitä mieltä tällaisista megaluokan sosiaalipummeista* ollaan.)
Onko kysyttävää?"
- * megaluiokan sosiaalipummeilla tarkoitin mm. Saksan ja Ranskan pankkeja ja sitä kautta Merkeliä ja Sarkozytä.

Henry

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset