Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

EU palauttaa paljon maahanmuuttajia Suomeen, miksi Suomi ei toimi vastaavasti?

Ei kai pitäisi aina uskoa kaikkea mitä lehdissä kirjoitetaan mutta joku selitys sunnuntain MTV:n uutiseen tarvitaan. Uutisen mukaan  Saksan maahanmuuttovirasto on tehnyt Suomelle jo noin 850 takaisinottopyyntöä 2016-2017. Yhteensä EU maat ovat tehneet 1586 takaisinottopyyntöä Suomeen Dublin sopimuksen perusteella. Suomesta pyyntöjä esitettiin muihin maihin vain 230.

Vuonna 2015 turvapaikanhakijoita Suomesssa oli 32476 ja 2016 heitä oli 5657. EU:n Dublin sopimuksen mukaan hakijan asia pitää käsitellä siinä maassa, johon hakija tulee ensin. Sopimus on hyvä mutta miksi Suomi ei esitä palautuspyyntöä tuhansista, ehkä kymmenistä tuhansista turvapaikanhakijoista? Valtaosa Suomeen tulijoista on tullut tänne jonkun EU maan kuten Italian, Kreikan, Saksan, Tanskan tai Ruotsin kautta.

Jos tuo uutinen pitää paikkansa, maahanmuuttoviranomaiset ovat kansalaisille selityksen velkaa miksi Suomi rikkoo Dublin sopimusta eikä palauta muiden maiden kautta saapuneita samassa määrin kuten muut EU maat?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Haiskahtaa kiintiöpolitiikalta eli meille on EU:n/Saksan taholta määrätty kiintiö jota nyt täytetään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kysymyksesi on sillä tavalla oikeutettu, että viranomaisten ja poliitikkojen tulisi kertoa miksi Artiklan 21 mukaisia vastaanottopyyntöjä tehdään niin vähän. Tämä vaikuttaa ennemmin poliittiselta linjaukselta, kuin käytännön rajoitteelta. Haluaisitko kuitenkin selventää miksi Suomi mielestäsi rikkoo Dublin-asetusta, kun vastaanottopyyntöjä ei esitetä?

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Koska en ole juristi, tuo perustuu käsitykseen, jonka mukaan hakemukset PITÄÄ käsitellä maassa, johon ensin saavutaan kuten mediasta on saatu lukea. Jos muotoilu on näin, kyse lie rikkomuksesta...,? Tunnetko tarkemmin tätä muotoilua? Joka tapauksessa viranomaisten on syytä selventää menettelyään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tunnen, sieltä se on asetuksen Artikla 17:stä luettavissa. Turvapaikkahakemuksen vastaanottaneella jäsenmaalla on harkintavalta hakemuksen käsittelemiseksi, vaikka vastuu käsittelystä kuuluisi muulle maalle.

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/PDF/...

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Kiitos täsmennyksestä. Mysteeriksi jää miksi Suomi ei toimi kuten muut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Aika mitätön osa turvapaikanhakijoista on saapunut ensimmäisenä Suomeen, eli palautettavia riittäisi.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Turvapaikanhakijoita lykättiin eteenpäin läpi Euroopan, kunnes päädyttiin Suomeen, jossa tyhmät viranomaiset ottivat heidän hakemuksensa vastaan. Miksei annettu vahingon kiertää ja jatkettu heidän matkaansa eteenpäin?

Eero Mattila

Juuri näin tapahtui. Kuka ottaa vastuu tästä muutaman miljardin arvoisesta mokasta?
- Kuinka iso virhe suomalaisen virkamiehen pitää tehdä ennen kuin hän ymmärtää erota tai hänet erotetaan? Nergin ja Orpon kaltaisilla poliittisilla pyrkyreillä ei itsellään riitä rohkeus edes eroamiseen...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

EU ei taida palauttaa mitään pakolaisia, mutta EU:hun kuuluvat maat siirtelevät pakolaisia EU:n sisällä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU määrää kunkin maan kiintiöistä. Suomi ei tätä hyväksymyt, mutta EU:ssa määräysiä totellaan tai itketään ja totellaan, paitsi Puola, Itävalta, Unkari ja pari muuta maata.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset