Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

Trumpia kritisoidaan mutta todelliset pahikset Niinistökin päästää vähemmällä.

Pohjois-Korea on diktaattorinsa johdolla käyttäytynyt tavalla, josta vertailukohtaa täytyy hakea toisen maailmansodan syttymisestä ja Hitlerin Saksan uhoamisesta ja varustautumisesta. Kukaan ei kai ole laskenut moneenko ”hätäkokoukseen” YK on kokoontunut Pohjois-Korean holtittoman käytöksen tähden monen vuoden aikana. YK on saanut aikaan outoja näennäisiä pakotteita, joilla ei ole juuri häiritty Pohjois-Korean ydinohjelmaa.

Kiina on tehokkaasti estänyt toistaiseksi kaikki tehokkaammat toimet. Pohjois-Korean kaupasta 90% on kauppaa Kiinan kanssa. Viime viikolla amerikkalaiset vihdoin kertoivat, että Kiina toimittaa hankalasti valmistettavaa erikoispolttoainetta Pohjois-Koreaan, jota se ei itse pysty valmistamaan. Ilman näitä toimituksia ohjukset eivät lentäisi.

Kommunistinen Kiina ilmeisesti laskee hyötyvänsä jotakin muun maailman uhkailusta, koska tukee Pohjois-Koreaa. Liekö agendalla pitkästä aikaa ideologiset tavoitteet. USA:n presidenttiä Trumpia on ehkä syystäkin mediassa kritisoitu mutta todelliset pahikset Pohjois-Korean Kim-Jong-un ja Kiinan presidentti (lue diktaattori) Xi Jinping pääsevät ihmeen vähällä kritiikillä mediassa puhumattakaan, että tutkittaisiin näiden tavoitteita ja toimintaa vähän syvemmin. Ehkä ydinsodan valmistelu on epäseksikästä verrattuna Trumpin toimintaan, joka on iljennyt arvostella ilmasto-ja kauppasopimuksia.

Presidentti Niinistön puhe YK:ssa tällä viikolla oli karmea esimerkki suvaitsevuudesta ja sokeudesta nähdä ongelman ytimeen. Liekö pelko Suomen ja Kiinan kauppasuhteiden kärsimisestä syynä Niinistön löperyyteen. Niinistö tyytyi toistamaan fraasit, joita on vuosia kuultu: ”  Suomi antaa täyden tukensa pakotteille ja vetoaa, jotta muut toimivat samoin. Ratkaisua voidaan etsiä ainoastaan neuvotteluilla, joihin Pohjois-Korean hallituksen on osallistuttava ehdoitta.” Ei puhetta kaupan lopettamisesta, ei puhetta ohjuspolttoaineen toimitusten lopettamisesta.

Niinistön linjalla saamme odotella Pohjois-Korean ydinaseen valmistumista. Odottelun seurauksena maksamme kovemman hinnan ongelman hoidosta kuin jos se tehtäisiin nyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Pohjois-Korean ongelma on suurella todennäköisyydellä ollut hoidossa jo pidemmän aikaa. Se mitä tapahtuu taustalla, on tarkoitettukin jäämään taustalle. Suurin osa valmisteluista tehtiin jo keväällä, eli kaikki alkaa olla valmiina.

Kaukoidän läskipoikaa selvästi manipuloidaan tekemään se ratkaiseva virhe ja virhe häneltä tulee yhtä varmasti kuin aurinko nousee idästä. Idässä kasvojen menettämisen pelko on suurempaa kuin lännessä eikä läskipoika ole immuuni lännen tai Trumpin pilkalle. Kansa tuskin tulee tietämään pilkasta, mutta lähipiiri joka seuraa mediaa, onkin se arvaamattomin. Jos lähipiiri alkaa epäilemään läskipojan johtajankykyjä, hengenlähtö on suurella johtajallakin lähellä. Suuri johtaja tässä yhteydessä merkitsee vain vyötärön ympärystä, tiedoksi Pohjois-Korean hyödyllisille idiooteille. Älynlahjoja kaverilla ei juuri vaikuta olevan, ainakin jos seuraa uhoamista.

Siinä vaiheessa kun jenkkisiviilit alkavat vaivihkaa poistumaan Etelä-Koreasta, ollaan ongelman ratkaisussa lähellä. Kannattaa siis seurata lähtevää liikennettä ja jenkkien laivastojen iskuosastojen sijainteja.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Majuri kirjoitti oivallisesti, jos Kim kerjää verta nenästään , on satavarmaa, että se järjestyy.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Pohjois-Korean käytös ei ole holtitonta, vaan kyse on pelkästään itsenäisen valtion puolustautumisesta ulkoista vihollista vastaan. Kai olet kuullut ydinasepelotteesta?

Opi itse perusasiat:

Oppimisen ylistys

Opi perusasiat
Se ei riitä, mutta opi ne
Niille joiden aika on tullut
Se ei koskaan ole liian myöhäistä

Opi kaikki aakkoset
Se ei riitä, mutta opi ne
Älä anna sen harmittaa vaan ala jo
Sinun täytyy tietää kaikki
Sinun täytyy astua johtoon

Opi mies yömajassa
Opi mies vankilassa
Opi vaimo keittiössä
Opi kuusikymmenvuotias
Sinun täytyy astua johtoon

Mene kouluun koditon
Hanki tietoja vaikka palelet
Nälkäinen, tartu kirjaan
Se on hyvä ase
Sinun täytyy astua johtoon

Älä pelkää kysyä, toveri
Älä usko kuulopuheisiin, ota selvää
Mitä itse et tiedä, sitä et tiedä
Tarkista lasku
Sinun täytyy se maksaa
Laske sormesi joka erälle ja kysy
"Miksi tämä on näin?"
Sinun täytyy astua johtoon

Opi perusasiat
Niille, joiden aika on tullut
Se ei koskaan ole liian myöhäistä
Opi kaikki aakkoset
Se ei riitä mutta opi ne...

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Sellaisen perusasian olen oppinut, että toisen valtion ei pidä ampua ohjuksia yli toisen valtion yli.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset