Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

Murska-arvio kriisin hoidosta: Kreikka on vajonnut kehitysmaaksi

Euroopan tilintarkastustuomioistuin on arvioinut murskaavasti Komission tapaa hoitaa Kreikan kriisiä (KL 16.11.). Komission virheet näkyvät kyvyttömyydessä priorisoida eri toimia eikä sopeutusohjelmassa ole ollut laajempaa strategiaa Kreikan pelastamiseksi vaikka sopeutusohjelmien arvo on ollut 368 miljardia. Vaikka pientä kehitystä on näkyvissä, ei näkyvissä ole paluuta normaaliin tilaan. Kreikalla on velkaa yli 300 miljardia euroa, joita se tuskin pystyy maksamaan takaisin.

Aiemmin keväällä Aalto-yliopiston professori Haaparanta (HS 17.3.) totesi Kreikan vajonneen kehitysmaaksi, jossa voidaan jo sanoa menetetyn kokonaisen sukupolven. Kriisi jatkuu ja on jatkunut jo lähes 10 vuotta. Toimintakykyisistä nuorista työttöminä on 50%.

IMF:n Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa saatujen kokemusten perusteella paras tapa saada ylivelkaantunut kansantalous nousuun on leikata velkoja. Leikkausten jälkeen monien valtioiden talouskasvu on yleensä kiihtynyt nopeasti. Tyhmät sijoittajat/keinottelijat menettävät tässä rahaa mutta ongelma saadaan hoidettua.

Haaparanta painottaa, että myös tutkimuksissa on runsaasti näyttöä sen puolesta, että järkevin tapa ratkaista ylivelkaantuneiden valtioiden ongelmat on velkojen leikkaus. 

Vaikuttaa siltä, että Kreikan kohtelu, sen synneistä huolimatta, on ollut täysin asiatonta eikä kestä päivänvaloa. Euroopan keskuspankki kieltäytyi antamasta arviointiin Euroopan tilintarkastustuomioistuimen pyytämiä tietoja.

Komission ja EU:n toiminta Kreikan kriisin hoidossa tulisi tutkia perusteellisesti. Kenen etuja tässä on ajettu? Tämä koskee myös Suomen nykyistä hallitusta ja erityisesti herroja Katainen ja Stubb. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

30Suosittele

30 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (122 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Jokainen terveellä talonpoikaisjärjellä varustettu sen näki, mutta IMF,EKP& EU - byrokraatit ( ml.silloinen talouskomissaari Olli Rehn ) eivät halunneet nähdä. Saivathan pankit omansa ja euromaiden veronmaksajat laskun.
Tätäkö me haluamme?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ei pidä moittia yksinomaan tuota troikkaa. Myös Kreikan valtio on suuri syyllinen. On arvioitu, että Kreikka pääsisi kertaheitolla kuiville, mikäli "Kreikan kroisokset" (laivurit ja ortodoksinen kirkko) maksaisivat edes 10 % omaisuudestaan Kreikan valtiolle verona...:

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/197973-krei...

Toni Rintala

Tai jos Kreikka myisi puolet kultavarannostaan. Silti sillä olisi kultaa Suomea enemmän. Jaa, ei siitä sais ku pari miljardia euroa (jos oikein laskin)...

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Kun en nyt itse ehdi laskea, niin mistähän löytyy laskelma Kreikan kroisosten omaisuudesta? Erityisesti olisin kiinnostunut siitä, mikä on laivureiden omaisuus, miten sen suuruus on arvioitu, ja kuinka likvidissä muodossa se on.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tomille vastaus kysymykseensä (jokaisen nimen kohdalla pääset pelkällä klikkauksella, mutta myös google-haun kautta, eteenpäin). Ei muuta kuin taskulaskimen käteen:

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188805-krei...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #7

Kas kun Sipilän hallitus ei tuota ole hoksannut? Kuitata velat rikkailta jolla 20% on Suomen varallisuus?
Säätiöiltä,Nordean vakuuskuorista,Panama ,Luxenburgin ja Caym.saarten tileiltä?

"Ainahan " valtio voi velkansa hoitaa rikkaiden varoilla. Meilläkin lamatalkoilla .
Vai miten se menikään nyt rikkaiden osalla?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #8

Ilman muuta Sipilä on syyllinen myös Kreikan kriisiin; sehän on nyt itsestään selvä!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #9

Kyllä on onhan hän kepulainen. EU/EMU sovittiin Ahon hallituksen aikana. Ratkaiseva ääni saatiin P.Väyryseltä kumpikin kepulaisia. Lissabonin sopimuksen sopi Vanhanen kepulainen.
Miljonääri,bisnesenkeli,sijoittaja kyllä tietää miten Saksan ja Ranskan pankit ja sijoittajat hyötyi tukipaketeista. Satojenmiljardien korkotuotot.
GoldmanSach joka Kreikan pisti liriin hyötyi myös miljardien edestä.
edm.USA pankki on tehtaillut lamoja aina -30 lähtien. Joka lamassa ja pankkikriisissä tehdään muhkea omaisuuden uusjako veronmaksajien taskuilta.
Nyt EU-maiden veronmaksajilta.

Syyhän ei ole Kreikassa eikä kriisimaissa .Vaan holtittomasti riskillä rahaa jakaneilla pankeilla ,jotka jakoivat rahaa lisää vaikka tiesivät ettei maat entisiäkään velkoja pysty maksamaan.
Ne rahat on nuo pankit velkaa USA/IMF n.2 bilj. Siitähän nyt on kyse.
Isommassa mittakaavassa kuin meidän-90 luvun KOP ja SYP velat ulkomaille.Riskiluototoista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #13

MUTTA ketkä ovat puhtaita pulmusia - EU/EMU/EKP:ssa ja Suomessa??

Kreikan velkakriisi:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kreikan_velkakriisi

https://www.hs.fi/aihe/kreikan-velkakriisi

https://yle.fi/uutiset/18-35029

Selvitys: Kreikan tukirahat menneet lähes kokonaisuudessaan pankeille:
https://yle.fi/uutiset/3-8858529

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #13

"Komission ja EU:n toiminta Kreikan kriisin hoidossa tulisi tutkia perusteellisesti. Kenen etuja tässä on ajettu. Tämä koskee myös Suomen nykyistä hallitusta ja erityisesti herroja Katainen ja Stubb." Urpilainenkin on vaaravyöhykkeessä vakuussopimuksen allekirjoituksineen: Vai mitä?

HUOM!!!
Suomen ja Kreikan vakuussopimus allekirjoitettiin salassa!! MIKSIHÄN? Mikä lie Aito Totuus Suomen ja Kreikan vakuuspaperista liitteineen??? JA KETKÄ kantavat lopullisen vastuun tekemisistään??? Tai tekemättä jättämisistäänkin???

https://yle.fi/uutiset/3-5055729

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/59098-totuus-suom... (google)

SIINÄ sitä olisikin tutkimista moneksi vuodeksi. Ja ketkä olisivatkaan riippumattomia ja lahjomattomia tuota tutkimusta tekemään? Ehkä tarvittaisiin vielä yhdet tutkijat tutkimaan, mitä ja miten ne muut tutkivat? Olisiko vielä perustettava epäpoliittisia komiteoita ja työryhmiä asiaa avuksi tutkimaan ja avaamaan? SE ainakin työllistäisi ison joukon akateemisia työttömiä.

Nykyaikanahan on ollut muotia , että tutkitaan tutkiminen vuoksi, suunnitellaan suunnittelun vuoksi ja kokoustetaan kokoustamisen vuoksi, mutta asian hoito ei kuitenkaan etene ja tule niin sanotusti maaliin eikä valmiiksi... Siirretään nopeasti vastuuta vain muille hallituksesta toiseen. "Vatuloidaan" ja paetaan vastuita, ettei vain tulevat äänet karkaisi muille. Se on tämän erittäin pahan hajuisen pelin henki.

Miten olisi rikoslakiin uusi kollektiivinen rangaistus? Puolue ja AY-järjestö, joka sössii Suomen kansantaloutta, tulisi panna isoihin korvausvelvoitteisiin tekemistään, laiminlyönneistään tai aiheuttamistaan yhteiskunnallisista suhdanne-/lamalaskuista ja epäisänmaallisuudesta. Ja holtiton ja saamaton puolue tuomittava raskauttavien asianhaarojen vallitessa tehdysta poliittisesta rikoksesta 10-20 vuodeksi hallitukseen pääsykieltoon eli boikottiin "yleistä yhteiskunnallista haittasyistä" eli olisi kelpaamaton Suomen päättäjäksi "kansalaisluottamuksensa menettäneenä".

ESITÄNKIN siksi poliitikoille ja hallituksille tulosjohtamista:Tulos tai ulos! Pisteytys ja palkkaus tulosten mukaisesti. Ehkä se aktivoisi yhteistyönkin nokkapokan sijasta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #13

#13.M-L-K. "Kyllä on, onhan hän kepulainen." Eikö olisi, jos olisikin demari, vasemmistoliittolainen, kokoomuslainen, perussuomalainen, vihreä, sinisen tulevaisuuden kannattaja, ärkoopeeläinen,kristillisdemokraatti, muut tai sitoutumaton puoluekannaltaan?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #7

Jaa, minä luulin että sellainen on laskettu valmiiksi, mutta ilmeisesti se olikin vain löysä heitto.

Noin vinkkinä, samalla hetkellä kun Kreikka päättää verottaa 10% kauppalaivastosta, Kreikan lipun alla ei ole enää kauppalaivastoa.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #41

Hieno vinkki; kiitos siitä. Toinenkin vinkki: jos kiinnostaa miten tähän surkeaan tilanteeseen on tultu, lue kommentit 20, 25 ja 33.

Tunnussanat: "Pasok" sekä "Papandreou".

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #42

En muistaakseni ole (tässä keskustelussa) kirjoittanut sanaakaan siitä miten tilanteeseen on tultu, vaan ainoastaan kritisoinut mielestäni varsin heikolle pohjalle rakennettua Robin Hood -ratkaisua.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #42

Hyvin on uponnut popakanda jos edm. pisti IMF/EU pankit polvilleen. Ja 27 EU maatakin alkoi yhteisestä sopimuksesta solidaarisesti auttaa Kreikan demareita?

Nyt ymmärrän mitä Kepulaisten tarkoittama "autetaan "Kreikan "kansaa tarkoitti.
Saksan ja Ranskan pankkien kautta johon joka tukipaketti päätyi eurolleen.Senttiäkään Kreikan kansa ei niistä rahoista ole saanut.

Lisää faktoja löytyy Talous-sanomista ,Jan Hurrin kirjoittamana -11-15 ajoilta.
Myös Raha/arvopaperit osasta talouselämästä.

"Näin sinäkin saat tuottoja Kreikan velkakirjoilla" TS .Tuliko ostettua?

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola Vastaus kommenttiin #49

"Nyt ymmärrän mitä Kepulaisten tarkoittama "autetaan "Kreikan "kansaa tarkoitti.
Saksan ja Ranskan pankkien kautta johon joka tukipaketti päätyi eurolleen.Senttiäkään Kreikan kansa ei niistä rahoista ole saanut."

Kyllä kai joku Kreikassa on aikoinaan saanut ja tuhlannut Saksan ja Ranskan pankkien antamat löysäkätiset lainat. Ehkä poliitikot ja laivurit.

Toinen asia sitten on olisiko pitänyt näiden pankkien antaa kärsiä nahoissaan ja jätttää tukematta niitä Kreikan kautta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #105

#105. Selvitys: Kreikan tukirahat menneet lähes kokonaisuudessaan pankeille:

https://yle.fi/uutiset/3-8858529

Mitä merkitsee se, että EMUn ja euromaiden puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloemen tunnusti, että "improvisoimme ja teimme sen veronmaksajille hyvin kalliilla tavalla. Emme tekisi sitä enää", Dijsselbloemen pohti näin eurokriisin ja Kreikan opetuksia kreikkalaisen Kathimeri-lehden haastattelussa. (Talouselämä)

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246204-...

Pitäisikö nykyiselle, epäluotettavalle EU-komissiolle, EKP:n ja EMUn johdolle antaa kenkää nykyisestä sylttytehdas-toiminnastaan? Kuten muistetaan EU-komission puheenjohtaja, "veroparatiisineuvos" Jean-Claude Juncker oli edellinen euromaiden/EMUn puheenjohtaja.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #41

Nuo laivastot tuo töitä Kreikkaan eikä niiden omistajat ole kitsaita. Se olen itsekkin huomannut, kun muutamalle olen tehnyt taloa. Yhden ukon hirsihuvilassa on muuten Kone Oy:n hissikin.

Niitä on turha karkoittaa maasta. Mielummin kierot poliitikot tervalla ja höyhenillä kuorrutettuna. Siinä säästäisi enemmän ja se toisi jotain hyötyä muutenkin.

Muuten huomiona tuohon kreikkalaisten veronmaksuhaluttomuuteen on sanottava, että jos Suomi ja suomalaiset eivät pian ala samalle linjalle, että vaativat jotain palvelua verojensa eteen, niin ihmettelen kovasti miten vellipereisiä pisafinnistä on tullut!

Kreikkalainen teurastaa lampaan ja syö! Suomalainen teurastaa itsensä ja antaa palat valtiolle!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ainakin osa Kreikan laivureiden omaisuudesta on mm. Saksan pankeilta otettua velkaa, ja osa on verokeitaissa. https://www.maritime-executive.com/article/german-...

Globaalin taantuman takia logistiikkaa ei juurikaan tarvittu joten Saksan (ja Ranskan ja Ison-Britannian pankit) joutuivat lainaamaan lisää välttääkseen alaskirjauksia.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kun Vanhasen hallitus sopi vipit Kreikalle -09 vuoteen 2018 asti.
Meni se läpi Kiviniemen hallituspuolueiden äänillä -10.

Kun EU tehdään sopimus ei se sopimus muutu seuraavien hallitusten aikana.
Kuten -15 Kreikan III-tukipakettikin sen osoitti.

Joten oliko porvaripuolueilla vastuu ko. asiasta? Kepu,kok,Rkp,vihr.
Lissabonin-sopimus-08. Rahaliitto EMUSTA ei voi erota. Siihenhän Suomi liittyi 11.1-93 Kepu,kok,rkp,Krst.
EMU-maathan sitoutui jo tuolloin "pankkien" pelastamiseen EU.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Tässä ja edellä puhutaan nyt vähän blogin ohi. Kyse on siitä kuinka pitää toimia kun ollaan EU:ssa. Ja myös: rikkaiden omaisuuden sosialisointi ei ole ratkaisu kuten tuolla joku halusi.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

"rikkaiden omaisuuden sosialisointi ei ole ratkaisu kuten tuolla joku halusi".

Se joku vaan kertoi, ettei Kreikka ikinä olisi joutunut tuollaiseen kriisiin, mikäli:

- ei olisi maksanut eläkkeitä nuorille kansalaisilleen (= puoluetovereille)
- verokanto olisi ollut edes järkevällä tasolla (vrt. maailman suurimpia laivastoja)
- ei olisi suoraan valehdeltu EU:n suuntaan, alusta lähtien...

"Kyse on siitä kuinka pitää toimia kun ollaan EU:ssa"

Ja siitä miten ja millä tilastoinnilla "päästiin mukaan possukerhoon"....

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #25

ei olisi maksanut eläkkeitä nuorille kansalaisilleen (= puoluetovereille)

Hmm? Kuten nyt 35v Sopeutumiseläkettä ? Tai muille ex-kansanedustajille eri puolueista jopa -65 asti?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ei ole ratkaisu ei rikkaiden omaisuus. Pitää myös muistaa että päätöksiä ei tee yksi ministeri ei edes pääministeri.Vaan ne tehdään yhdessä hallituspuolueiden kanssa. Eikä vain Suomi ole niitä päätöksiä tekemässä vaan kaikki EU-maat.
Eikä EU ole yksin maailmantaloudessa päättämässä asioista jotka vaikuttavat pankkien toimiin .
Kannattaisi perehtyä EU ja eduskunnan asiakirjoihin ,niin välttyisi oppositiopropakandalta "Urpilaisen" vakuudet tai Stubin "sopimat"!

Niillä kyllä kepu ja PS pääsi hallitukseen -15.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #26

#26. Helpottiko! Tuo mantramainen vuodatus.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Lisää samasta Kreikka-aiheesta jo aiemmin:

"EU-komissiolle murska-arvio Kreikan kriisin hoidosta":

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246204-...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Tämä koskee myös Suomen nykyistä hallitusta ja erityisesti herroja Katainen ja Stubb." Unohditko Jutta Urpilaisen tarkoituksella?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kuten sanoin Vipit sovittiin -09 vuoteen 2018 asti.
Yksi sdp Urpilainen 42 edustajalla tuskin kumoaa porvarienemmistön sopimusta jonka teki kepu,kok,rkp,vihr. eduskuntaryhmät -09-10.
Olis siinä ollut EU huulipyöreenä niin Merkkeli kuin Rehnkin kun vasemmiston nainen olisi torpannut porvarien sopimuksen. Vasemmistoko Suomea johtikin eikä Kok Pääministeri EU?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Urpilainen olisi voinut viedä SDP:n ulos hallituksesta jos vippien myöntäminen oli vastenmielistä. Sen sijaan hän tuki haliituksen toimia ja puolusti vimmaisesti tehtyjä ratkaisuja.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #12

Olisi kyllä. Tilalle olisi voinut tullut vaikka Persut noudattamaan jo sovittua sopimusta.
Kas kun Kok,rkp,vihr. jotka oli mukana sopimassa-10 olisivat pitänyt kiinni tekemästään sopimuksesta -11-15.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #15

Et sinä pääse irti siitä että puolueesi oli kurkkuaan myöten, suurena hallituspuolueena, mukana sopimassa Kreikan lainoja Jutta Urpilainen etunenässä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #15

#15. Miksi "vakuussopimus" tehtiin salassa Suomen ja Kreikan kesken? Mitä salattiin ja miksi? Ja mikä on totuus vakuuspaperista? Ketkä vastuussa?

https://yle.fi/uutiset/3-5055729

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/59098-totuus-suom...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Juttahan se allekirjoitti takuutus " sopimusta " kreikkalaisen ministerin kanssa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #54

Ja millasen konnan kanssa? Venizelos maksoi itsensä aikoinaan asevelvollisuudesta ulos, kun oli kiire syödä kansakunnan kermaa......

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #56

Tämä Venizelos taitaa olla se sama kaveri, jonkza pöytälaatikkoon ns. " Lagarden paperit " unohtuivat kuukausien ajaksi.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #62

Jep sama mies, mutta seurajansa jäi kiinni listan muokkauksesta. Venizelosta ei saatu rysältä kiinni, vaikka tuttuni Kostas.Vaxevanis, joka julkaisi listat lehdessään pääsi pariksi päiväksi linnaan.

Lontooksi aiheesta: https://www.theguardian.com/world/2012/nov/16/gree...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #54

#54 YLE: Suomen ja Kreikan vakuussopimus allekirjoitettiin salassa! Miksi? Mikä lie aito totuus Suomen ja Kreikan vakuuspaperista liitteineen? Tutkimista riittää...

https://yle.fi/uutiset/3-5055729

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/59098-totuus-suom...

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Vahingossa.(vastaus Matille.)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU jatkaa virheitä kriisistä toiseen. Surkeinta että EMU kytköksen avulla meidätkin sekoitettiin tuohon miljardeja maksaneeseen kuplaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

[...] Kreikka sai ensimmäisessä apupaketissa 73 miljardia euroa ja toisessa 142,9 miljardia euroa. Raha ei kuitenkaan mennyt Kreikan auttamiseen vaan se käytettiin Kreikan velkojien ja ”auttajien” auttamiseen. Kahdesta apupaketista – yhteenlaskettuna 215,9 miljardia euroa – vain 9,7 miljardia (alle 5 %) meni suoraan Kreikan budjettiin.Raha ei mennyt Kreikan auttamiseen vaan se käytettiin Kreikan velkojien ja ”auttajien” auttamiseen.

139,2 miljardilla eurolla maksettiin Kreikan velkoja, velanhoitokuluja, korkomaksuja ja muita velkoihin liittyviä maksuja – myös Kreikan ”auttajille” kuten kansainväliselle valuuttarahastolle IMF:lle, joka nettosi ”Kreikan avusta” 9,1 miljardia euroa. 37,3 miljardia euroa (17 %) käytettiin kreikkalaisten pankkien pääomittamiseen ja 29,7 miljardia (14,5 %) sijoittajien osallistumisen kannustamiseen PSI -ohjelmien (Private Sector Involvement) kautta. Käytännössä EU siis ”lainasi” Kreikalle rahaa Kreikan velkakirjoja hallussaan pitävien sijoittajien lahjomiseen, jotta nämä osallistuisivat PSI-ohjelmaan, sekä pankkien uudelleen pääomittamiseen jotta ne voisivat kattaa PSI-ohjelman aiheuttamia tappioita. [...]

https://vastavalkea.fi/2016/05/17/mihin-kreikalle-...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Veronmaksajien rahoilla ( velalla ) maksettiin yksityisten sijoittajien tappioksi kaatumassa olleita saatavia, joka on väärin. Samalla on myös väärin, että Kreikkaa olisi tuettava millään muotoa, jos eivät saa edes veronkantoa ja korruptiota järjestykseen länsimaisen oikeusvaltion tavoin.

Joka ikinen aiemmin huijaamalla lainattu euro on vielä jonkin kreikkalaisen tyynyn alla, pankkitilillä kotimaassa tai sijoituksina mm. Sveitsissä.

Kuten Hämis jo kirjoitti,kyllä muut Kreikkaa lainoittaneet tiesivät riskeistä ja todennäköisistä maksuongelmista jo hyvissä ajoin ennen luotottamisiaan porukalle, joka ei tiettävästi ole koskaan maksanut tai lyhentänyt velkojaan koko historiansa aikana.

Sanalla sanoen kreikkalaiset kusivat muita silmään, ja tätäkö sitten pitäisi surkutella ?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #108

#108. Selkeää puhetta: "Sanalla sanoen kreikkalaiset kusivat muita silmään, ja tätäkö sitten pitäisi surkutella?" - Toisaalta Saksa, Ranska jne saivat Kreikan säälittelyn avulla tukipaketeilla pois lainasaatavansa...Pankit hyötyivät eniten, ei Kreikka. Euromaiden veronmaksajat maksumiehinä taas ja maiden lisävelkarahoilla. Rikollista peliä.

YLE/Selvitys: Kreikan tukirahat menneet lähes kokonaisuudessaan pankeille!!!

https://yle.fi/uutiset/3-8858529

Nomenklatuuria vaihdettava EU:n komissiossa, EMU:ssa ja EKP:ssä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#11.Suomesta tuli tai juonittiin yxkax samalla EU/EMU/EKP:n "sossu" eli sosiaalihuoltotoimistokin. Miten empaattista ja solidaarista omaan väestöä eli meitä suomalaisia veronmaksajia kohtaan! Kyllä näyttää olevan liikaa löysää (virtuaali)rahaa vielä poliitikoilla Suomessa. Haiskahtaa jopa maanpetokseltakin! Ja täysissä järjissä ja sielun ja ruumiin voimissa tehtynäkin eikä ajattelemattomuksissaan sutaistuna. Mitähän rikoslaki tästä sanoo? Tämä on sitä kuuluisaa Suomen naiivismin historian kautta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tässä keskustelussa pakkaa unohtumaan, että tämän näytelmän konna on Kreikka.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Väärin. Ei Kreikka. Vaan isot pankit ja sijoittajat.

Jo-92 lähtien varmistettiin tuo että pankkien rahat turvataan eri tilanteissa.
esim.
Koheesirahastolla jelpattiin
Kreikka
Islanti
Portugali
Italia EU kuntoon lainaamalle edm.rahaa jo ennen rahaliitto EMUUN liittymistä.
Koko EU pyörii vain pankkien ja maatalouden ympärillä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#16."Väärin. Ei Kreikka. Vaan isot pankit ja sijoittajat."

SELVITYS: Kreikan tukirahat menneet lähes kokonaisuudessaan pankeille:

https://yle.fi/uutiset/3-8858529

https://yle.fi/uutiset/18-35029

https://www.hs.fi/aihe/kreikan-velkakriisi

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kreikan_velkakriisi

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

"Tässä keskustelussa pakkaa unohtumaan, että tämän näytelmän konna on Kreikka".

Ja hän, joka edes vähän on tutustunut Kreikan poliitiseen historiaan, tietää että pääkonnat olivat Kreikan Pasok-puolue (demarit) sekä etenkin Papandreou-dynastia. "S****nan tunarit" sopii varsin hyvin tähän yhteyteen...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ja meidän Vanhasen porvaripuolueet ei voinut mitään Kreikan demareille?
Ei edes Komissaari Olli Rehn joka pakotti Suomen antamaan tukipaketit?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#20. MUTTA mitä merkitsee se euroryhmän ja EMUn puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloemin avoin tunnustus, että " improvisoimme ja teimme sen veronmaksajille hyvin kalliilla tavalla (=miljardeilla euroilla). Emme tekisi sitä enää." - Dijsselbloem pohti näin eurokriisin ja Kreikan pelastuspakettien opetuksia kreikkalaisen Kathimeri-lehden haastattelussa. (Taloussanomat).

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246204-...

Muistettava että EU-komission nykyinen puheenjohtaja, "veroparatiisineuvos" ja juoppo Jean-Claude Juncker oli Dijsselbloemenin edeltäjä EMUn ja eeuroryhmän puheenjohtajana. Melkoinen sylttytehdas Kreikan kriisiä hoitamassa!!

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Uusia sukupolvia ei pidä rangaista loputtomiin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Oletan, että myöskään Suomen uusia sukupolvia ei pitäisi rangaista loputtomiin?
Toistaiseksi syntymättömt lapset ovat Kreikassakin syyttömiä. Sen sijaan myös EU kaipaisi perusteellista tuuletusta vähän jok suhteessa, ellei se itse kykene katumaan ja korjaamaan tekemiään virheitä...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #64

#64.Miten olisiko nyt paikallaan ns.tehokas katumus?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#24. Kyllä koko EU:n johtokoplalle ja nomenklatuurille (komissio, parlanmentti,EKP, EMU jne) pitäisi antaa kenkää finanssikriisien aiheuttamisesta ja jäsenmaiden veronmaksajien laittomasta kusettamisesta.

Tai sitten Suomen erottava EMU:sta. Tai jätettävä enää osallistumasta tukipakettien maksuun taikka kokonaan jätettävä ylivelkaantumiset maksamatta.

Koska alkuperäisiä no bailout- sääntöjä on rikottu, ei uudet,laittomat säännöt enää velvoita Suomea mihinkään. Pikemminkin ns. bail-in säännöt velvoittavat sijoittajia ja osakkeenomistajia vastuuseen riskitapauksissa eikä valtioita. Sanovat professoritasoiset asiantuntijat.

Kuten muistetaan Saksa ja Ranska alkoivat melko pian finanssikriisien tullen rikkoa alkuperäisiä ja sovittuja sääntöjä, että jokainen jäsenmaa vastaa vain omista veloistaan eikä muiden maiden. €uromailla alettiin maksattaa härskisti Saksan ja Ranskan ym. (keskus)pankkien Kreikka- lainasaatavia laittomien tukipakettien muodossa. Moraalitonta huijaamista ja/tai kiristämistä poliittisen euron pelastamiseksi mielestäni. Kreikka oli vain verukkeellisesti oikeuttavana euromaiden lypsylehmänä EU:n moottorimaiden (keskus)pankeilla ja EKP:llä. Jopa IMF:kin piti vetää samaan liemeen. Tulee mieleen pyramidi-/ponzihuijaus koko revohkasta. Pelastuspakettirahat eivät menneetkään Kreikalle kokonaan, vaan...HUOM!!

SELVITYS: Kreikan tukirahat ovatkin menneet lähes kokonaisuudessaan pankeille!!

https://yle.fi/uutiset/3-8858529

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#24. Milloinkahan EKP on todella irroittamassa letkut Kreikasta?? - Tästä on puhuttu pitkään, mutta miksi Kreikka yhä pidetään löysässä hirressä? Mitkä lienevät EU/EMU/EKP:n todelliset motiivit Kreikan suhteen?
(Google: Henri Alakylä 05.02.2015/EKP irroittamassa letkut Kreikasta):

http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/186183-...

Juha Hämäläinen

Granlund ampuu isolla tykillä. Kansa, eli Kreikka ja kreikkalaiset, eivät käskeneet politikkojan ottamaan lahjuksia, eikä lainaamaan luvattomia saati peittämään paskojaan lehdillä, että heitä seuraava kansa niihin liukastuu.

Demarit siellä ryssi kaiken jo aikoja sitten, mutta kaipa Granlund syyttää suomalaisia ja Suomea siitä, että Urpilainen oli takaamassa tätä (Jo tiedettyä) petosta, koska Ecun uskottavuus ja oma perse!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Urpilainen takas? Meillä ei ole duumaa jossa yksi päättää mitään. On oltava aina eduskunnasta lupa. Se lupa tulee Suurestavaliokunnasta joka käsittelee EU asiat.
Siellä istuu joka puolueesta oppositiostakin edustajia. Myös PS ja kepu -11-15.

Pääministeri sopii edm.luvalla vipit ,ehdot ja vakuudet. Ei valtionvarainministeri.Ellei edm.ole lupa siihen kuten VM Kataisella Kiviniemen hallitukselta Islannin lainoissa-10.

Niihin oli jo laadittu vakuudet mutta ne ei ehtinyt sopimuksenteko hetkellä valmiiksi.
Kreikan vakuudet vaati Kiviniemen virkamieshallituksen luvalla VM Katainen. Koska rökäletappion jälkeen Kiviniemellä oli "menoja"ja Katainen tuurasi pääministeriä.

Nuo kaikki löytyy EU/VM/Eduskunnan sivuilta päivämäärineen.

JK. Kun Katainen sopi vakuudet tekikö pikakirjoittajat heti sopimuksen valmiiksi allekirjoitusta varten? Tuskin. Joten allekirjoituksen teki Urpilainen hallituksen luvalla jo sovittuun sopimukseen.
Aina -09 lähtien on ollut niin Vanhasen kuin muidenkin PM ja VM mukana aina alan asiantuntijat VM-virkamiehet ja esim.Korkman . Vai luuliko joku että kansanedustajat on perillä pankkimaailman/IMF sopimuksista ja säännöistä?
Kyllä niitä tutkailee niin Pankkien- ekonoomit kuin EK- ekonoomit VM-virkamiesten kanssa ennenkuin mitään sovitaan.
Vois äkkiä tulla ostettua ilmaa Saksasta veronmaksajien piikkiin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #52

#52. Kerropas "tietäjä iänikuinen" - Marja-Leena Kalkela - mikä Suomen puolue panisi tuon Kreikka-kriisin lopullisesti mallikuntoon ja päätökseen, kun näytät noin hyvin Kreikan asioihin kerran perehtyneen. Nähtävästi ei ainakaan Keskusta, joka näyttää olevan sinun patenttimainen syntipukkisi kaikkiin ongelmiin Suomessa ja Euroopassa. Odotamme Kreikka-pulman ratkaisuasi suurella mielenkiinnolla!

OLISIKO SE SDP, KOKOOMUS, VASEMMISTOLIITTO, VIHREÄT, RKP; PERUSSUOMALAISET, SINISET, RKP VAI KRISTILLISDEMOKRAATIT?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #70

Näin tapahtui, mutta minkä ideologian takia (EU?) sosiaalidemokraatit jokaisessa EU maassa sössivät kannatuksensa ja ovat ainakin Euroopassa katoavaa kansanperinnettä?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #72

#72. Onko SDP vain ay-liikkeen jatke? Demarit haluaa hallita ay-liikkeen kautta pitäytyen vanhoihin asenteisiin. Menneisyyteen. Kuten Kokoomuskin pitäytyen Kultarannan ja EU/EMUn asenteisiin tai kuten Keskusta pitäytyen MTK:n tahtipuikkoon tai kuin Vihreät pitäytyen Green Peacen rahoitukseen jne...

Jokaisella on omat, salaiset kuiskaamonsa ja takapirunsa kassakaapissa ja muissa veroparatiisi-ym.holveissa ja komeroissa kuiskuttamassa ja paimentamassa missä ja miten pitäisi mennä, ja millä keinoin "hyvää tulee". Jos tulee...riittävästi sponsoreita ja rahoitusta toimintaan. Muuten koko ruljanssi leviää kuin ex-Elantokin.

Se on sitä kuuluisaa pelin politikkaa! Ja poliittiset Pelimannit asialla sekametelisoppaa hämmentämässä ja keittämässä... Itse lukien yxkax. Ajatus vapaa!

NÄIN sitä on menty "suomettumisesta eurottumiseen ja brysselöitymiseen" ihan puoliväkisin eli ilman kansanäänestystä eurosta ja EMU:sta. Sitä saa, mitä tilaa ja allekirjoittaa salaa sinisilmäisenä untuvikkona. Ketkä vastuussa? KETÄ huijattiin??? €uromaiden veronmaksajia tietenkin!

https://yle.fi/uutiset/3-5055729
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/59098-totuus-suom...

Selvitys: Kreikan tukirahat menneet lähes kokonaisuudessaan pankeille!!!
https://yle.fi/uutiset/3-8858529

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Kreikka on jäänyt eurokriisin panttivangiksi.

Kreikkaa ei päästetty eroon euroalueesta, sillä pelättiin dominoefektiä ts. Italian ja Espanjan kaatumista ylivelkoihin.

Välimerenmaiden ylivelkaantumisongelma ei ole millääntavoin ratkennut, vaan seuraavaa eurokriisiä ainoastaan lykätään eteenpäin EKP:n rahaelvytyksellä toteuttamalla valtionvelkakirjojen korkosupressiolla.

Välimerenmaiden korot ovat 2-4% todellisia markkinakorkoja alempana. Todellisilla markkinakoroilla ne olisivat jo konkurssissa.

Olemme noususuhdanteen huipulla ja siitä huolimatta rahaelvytys on edelleen käynnissä. Mitä kauemmin se jatkuu, sitä pahempi kriisi meillä on lopulta edessä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Köyhät jäi KOP ja SYP pankkitukien vangiksi -93 lähtien. Niin jäi myös kymmenet tuhannet PK-yrittäjät velkavangiksi.
Leipäjonot ,köyhyys ja työttömyys on yhä niiltä ajoilta jäljellä. Samoin valtionvelassa on vieläkin velkaa niiltä ajoilta.
Kansako oli syyllinen ? Vai pankit ja päättäjät ?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#18. Mitenkäs kävi duunarien säästöjen samaan aikaan STS- konkurssissa? Tai miten kävi SKOPin ja löysän rahan tai presidentti Koiviston (sd), SP:n Kullbergin ja demarivaltiovarainministeriden SP-Erkki Liikasen ja Matti Louekosken masinoiman vakaan markan politiikan? Miksi punapääoma tuhoutui ja minkä puolueiden toimesta? Kun "verotus keveni, kiveni ja koveni" ja Suomen kärttyistä kansaa neuvottiin syömään silakkaa oikein pääministeri Holkerin (kok) opastamana. Se oli sitä sinipunaista (-)suhdanne-aikaa Suomessa.

Taisi muistuttaa konkurssikypsää-menoa Kreikassa?

Kreikan asioistahan tässä blogissa oli kysymys eikä Suomen Marja-Liisa K. Pysypäs asiassa kaunoinesi!

Juha Kuittinen

Kreikka tuli alun perin mukaan euroalueeseen kaunistelemalla taloustilastojaan.

Euroaluetta perustettaessa Kreikka ei olisi täyttänyt jäsenyyden edellytyksiä, valtion velka oli 99 prosenttia BKT:stä. Maailman suurimman investointipankin Goldman Sachsin avulla Kreikka kuitenkin pystyi manipuloimaan tilastoja siten, että valtionvelka vaikutti todellista pienemmältä. Tämä tapahtui johdannaissopimusten avulla, ilmeisesti samanlaisilla, jotka vahvasti vaikuttivat USA:n asuntoveloista johtuvaan kriisiin 2007–2008. Perusongelma olikin sama: pankit tyrkyttivät lainoja myös maksukyvyttömille ottajille.

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3408427-gol...

"Euro on peruuttamaton"- Mario Draghi

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Juuri noin.
Pankit tyrkytti kuten meillä-90 luvulla rahaa kenelle vain ilman vakuuksia jolla nykyäänkin varmistetaan velan saanti takaisin.

Kaikki Suomen maksamat vipit on annettu riskillä ilman vakuuksia.Paitsi yksi tukipaketti johon Katainen vaati vakuudet toukokuussa-11 Kiviniemen virkamieshallituksen luvalla.
Ei siis Urpilainen. Vakuudet oli tehnyt VM-virkamiehet Hetemäki,Salmi jotka oli mukana myös sopimassa vakuuksista.
Lähde:
VM-asiakirja/valtioneuvosto -11.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "Tyhmät sijoittajat/keinottelijat menettävät tässä rahaa mutta ongelma saadaan hoidettua."

Ja oppivatpahan jatkossa, että valtioille ei kannata lainata.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Suomellekyllä lainaavat mutta persaukisille ei kannata lainata.

Juha Hämäläinen

Miksi Suomi saa vielä lainaa (Hämiö) jos persaukisille ei lainata?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #55

#55. Johtuisiko se sitä, että Suomi on muihin maihin nähden luotettava lainanmaksaja sotakorvauksia myöten... Mitenkäs se oli Islannin ja Argentiinan jne lusmumaiden laita toisaalla...Maailmansotakin kuittasi monen maan velat.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kreikan armeijalle syydetään rahaa n. 6 miljardia euroa vuosittain ja tätä on jatkunut koko talouskriisin ajan. Puolustusbudjettia ei ole leikattu.

Onko taustalla kuitenkin Halla-ahon profetia tankeista Ateenan kaduilla? Näinhän saattaisi käydä, jos armeijalta leikattaisiin raskaalla kädellä.

Ei ole montaa vuosikymmentä siitä, kun Kreikkaa hallitsi sotilasjuntta. Armeijan painoarvo on edelleen niin suuri, ettei sen suurelta osin tarpeettomia hankintoja edes kyseenalaisteta.

Juha Hämäläinen

Onhan tuolla ollut suunnitteilla armeijan mielenosoitus, jonka hallitus torppasi lailla ja puolue, jossa on johdossa kenraaleja......

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Olivat ne vain hyviä aikoja, kun raskaasti tappiollinen Kreikan valtiollonen rautatieyhtiö maksoi 85.000 euron keskipalkkaa massiiviselle määrälle työntekijöitään. Sittemmin on laksettu, että olisi tullut jopa halvemmaksi ajattaa jokainen rautateiden asiakas henkilökohtaisesti takseilla matkansa päätepisteisiin.

Vähälle huomiolle on jäänyt, että Kreikka lainasi vastuuttomasti ja huijaten rahaa kansainvälisiltä rahoitusmarkkinoilta ja raha siirtyi Kreikkaan. Jossakinhan ne rahat ovat kuitenkin olemassa tänäkin päivänä.

Juha Hämäläinen

85.000 keskipalkka on sontaa, mutta jotkut nauttii lätissä pyörimisestä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Muisti nyt petti hieman. Työntekijöiden keskipalkka oli 78.000 $ ja veturinkuljettajille 130.000 $, mikäli on uskominen seuraavaan:

http://www.nytimes.com/2010/07/21/business/global/...

250 miljoonan dollarin liikevaihdolla yhden miljardin dollarin tappiot v. 2008.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #36

Tuota en kykene vahvistamaan, kunnes luen tämän läpi: http://www.trainose.gr/wp-content/uploads/2014/03/...

Mutta niin monta sontaa on Kreikan kriisistä kirjoitettu, että kehoittaisin oman arvioni mukaan ajatteleemaan itsekin hieman....

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #40

Tiedä nyt tuosta. NYT on kuitenkin tunnettu sarjassa luotettava ja arvostettu laatulehdistö 122 kertaa Pulizer palkittuna.

Tässä toinen hauska artikkeli menosta Kreikassa, kun rahahanat olivat vielä auki:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2007949/Th...

Mm. Kreikan kouluissa oli hyvin palkattuja opettajia 4 x enemmän oppilaslukumäärään nähden kuin Suomessa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #45

Oliko tuohon opettaja väitteeseen jotain lähdettä? Tämä on uusi juttu minulle länsimedialta ja haluaisin tarkastaa joitain lähteitä ja alkuperäisien, jos se on lähteiden perusteella löydettävissä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #48

No ainakin EKP:n makrotilastot kertovat, että Kreikan julkisen sektorin palkkasumma kolminkertaistui vain muutaman vuoden aikana 2000-luvun alussa. Sittemmin 32 miljardin euron huipusta on myöhemmin sulanut 10 miljardia pois palkkasumman ollen nykyisin n. 22 miljardia euroa.

Kyllä minä nyt vain uskoisin ainakin tuohon NYT:n artikkeliin aivan lehden perinteitä silmällä pitäen. Toisessa brittilehden artikkelissa ihmeteltiin myös sitä, että kreikkalaiset tienaavat huonosti ja vain harva 90.000 euroa vuodessa. Silti maasta löytyy paljon varakkuuteen viittaavaa omistusta esim. ökykiinteistöjen muodossa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #51

Tuohon viimeiseen "ihmettelyyn" on todettava, että eduskunnassa on suuri enemmistö lääkäreitä ja asianajajia.

Arvaa mikä ammattiryhmä kiertää eniten veroja Kreikassa ? A) Asianajajat B) Lääkärit C) kadunlakaisia

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #36

Mä voin tehdä tuosta Trainose:sta lopullisen analyysin, jos joku maksaa, vaikka kaikilta vuosilta. Muuten joudutte tyytymään siihen että sanon edelleenkin että tuo palkkatieto on hieman poliittisesti värittynyt.

Noita käsittämättömiä tappioita selittää se tieto että PASOK-hallitukset ovat piilotelleet velkoja kaikkien valtionyritysten taseisiin. Nämä veijarit imivät firmat tyhjiin ja käyttivät sen tilastokikkailuun valtionvelkataseessa.

Tähän on kai lisättävä varoituksen sana, koska PisaFinni keksii mielellään pyörän uudestaan, vaikka juuri näki jonkun kaatuvan keksinnöllään!

Meillä on sama systeemi, vaikka valtionfirmat myytiin jo pilkkahintaan pois. Meillä näitä valtionvelkoja piilotetaan esim. Kuntarahoitus Oy:n ja muiden valtion yksityisfirmojen piikkiin.......Jos et usko käy kurkkaamassa! Voit yllättyä miten sinua grillataan omien toimesta. Näiden samojen jotka käskevät sinun olla vihainen kreikkalaiselle, joka grillaa lammasta.........

Juha Hämäläinen

Historia on mielenkiintoista, koska se antaa ulottuvuuksia tietoon, jota meille tuputetaan.

Pasok, joka on pitkälti Papandreou-klaanin projekti on pitänyt suurimman osan aikaa valtaa Kreikan "demokratiassa". Papandreou ensimmäinen luopui aikoinaan USA-kansalaisuudestaan ja pääsi näin nuoren demokratian johtoon luvatessaan, että jenkit katoaa Kreikasta. Herra kun oli CIA-luotettu sai myös pidettyä lupauksensa ja oli suuri sankari.

Tämä mies aloitti suunnattomaksi paisuneen velkaantumisen jo kymmeniä vuosia sitten ja Papandreou toinen jatkoi samalla linjalla. Tästä hänelle kiukutellut valtiovarainministeri Simitis (PM Euroon liityttäessä) sai potkut hallituksesta.

Papa kolmas taas uskoi viimeiseen asti, että USA auttaa, kuten oli ennenkin tehnyt.....Ei auttanut, vaikka Papa 3. huusi ennen aikasten vaalien alla, että väistynyt ND-PM Karamanlis on valehtelija ja valtion kassoissa on miljardeja jaettavaa, eikä säästää tarvitse!

Tässä muutama huomio suoraan Kreikasta ja lopuksi sielä yksi vertaus Papa 3. (keskusta-sosialisti) ja Jykä Kataisen (neokonna) välille.....

Papa 3. lupasi vaalikampanjassaan kaikille valtion työntekijöille palkakorotuksen jos pääsee pääministeriksi. Tämän voi selvästi nähdä taloustieteilijöiden käppyröistä vuonna 2008, kun Kreikka nousee, kun muut jo laskee....

Minkälaisen vaalilupauksen Katainen "sari sairaanahoitajalle" päästäkseen pääministeriksi? (Hämiö)

Omituisen lähellä on Suomen Kokoomuksen linja kreikkalaisen keskusta-SPD:n kanssa!

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Hämikselle kiitos asiantuntevista taustatiedoista (tohon suuntaan vihjailin kommentissani 20 ja etenkin 25).

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Eikö ole vekkulia kun Kok on ollut vain 2 hallituskautta puikoissa? Kepu taas jo Urkin aikana jolloin EU ja EMUA puuhailtiin on sitä vastoin ollut jo 4 kautta Urkin jälkeen.
Jo Santeri Alkiolla oli visio EU kuten USA liittovaltiot ja yhteinen valuutta.
Kekkosen sopimukset Efta,ETY,EY vei pienin askelin kohti EU ja Emua. Ahon hallitus teki siitä totta.

EU perustettiin II-maailmansodan jälkeen. Miksiköhän Kekkonenkin ajoi samaa asiaa?
Varsovan-liitto Itä-länsi EU/Nato.
Kummasti tuo yhteinenpuolustus liittyi Maasrichtin-sopimukseen:pilari II-yhteinen puolustus.
Lissabonin-sopimus Vanhasen II-hallitus Nato-sopimus.
Islannin lennot Natoharjoitus,Vanhasen II-hallitus.
Nato-pojat leluineen tänne -15 Sipilän hallitus.

"Keskusta ei ole osapuolena noihin" ainoastaan kokoomus.
Siitä erikoista että eduskunnan enemmistö päättää eli kaikki hallituspuolueiden eduskuntaryhmät yhdessä .
JK. Kepu-hallituksissa eipäätä kepu vaan vastuu on aina jokoKok Valtionvarainministerillä tai SDP VM. Nytkin Kepu 49 Kok 37 edustajalla.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Kreikassa käytettiin Esko Ahon oppeja 90-luvun pankkikriisin hoidosta ja tulos on sama.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187337-1...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Aivan. Ja nyt laman varjolla toteutetaan Ahon -92 sopimaa "Työn ja sosiaaliturvan yhteensovittamista" työttömille. Sehän aloitettiin heti-94.

Sopimusta on toteuttanut jo Saksa,Tanska ja Britit.
Saksassa "Mini-jobilla" tekee jo 7 milj.töitä 450e/kk. (Saksassa sosiaaliturvan maksaa yritykset,täällä veronmaksajat)
Täällä kiristetään lisää 1.1-18 Sipilän mallilla josta Ranskakin oli kiinnostunut.
Miten verovaroilla saadaan yrityksille ja järjestöille ilmaista työvoimaa.
Ns.Työreformi johon Aho ja kepu kompastui -95 vaaleissa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#39. MUTTA. Marja-Liisa se vain jatkaa sitkeästi puhumista asian ja otsikon vierestä.

Juha Hämäläinen

Tuosta Pertin heitosta tuli mieleen, että aikoinaan Kreikan Suomen suurlähettiläänä ollut Norrback tuota lamanhoitokykyä ja temppuja mainosti asunnollaan pitämässä puheessaan.....

JA Jyrki on 90-luvun hoidolla myös kehunut oikein julkisesti.....(Varoitus tekstit on tehty uudella telepatiasimultaanitulkkausohjelmalla (kiva yhdyssana))

https://www.youtube.com/watch?v=Izm8mZ26E7o

Huomaa Jyrkin 90-luvun lamataistelun aseet! "Pysyä koulussa niin kauan kuin mahdollista!" Kohta valmiina: https://youtu.be/Izm8mZ26E7o?t=964

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#53. Siitäkö se johtuu, että tilastojakin kaunistelemalla Suomessa on yhä 2017 maailman parhaiten koulutetut ja ylikurssitetut työttömät ja pätkätyöläiset?

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Hämikselle - kun olet perehtynyt Kreikkaan - kysymys hiukan ohi aiheen, mutta tavallaan veronkiertoon liittyen.

Kreikassa ja mm. Kyproksen kreikkalaisella puolella näkee taloja, jotka on tarkoituksella jätetty "keskeneräiseksi". Omakotitaloissa, mutta myös julkisissa rakennuksissa katolla on teräspiikkejä ja betonipylväitä, kuin odottamassa rakennnuksen korottamista. Olen nähnyt rakennuksen, jonka kerroksiin mentiin ulkorappusia ja ne rappuset jatkuivat kolmannesta kerroksesta "ei minnekään" ja katolla oli pylväät kuin korotusrakentamista odottamassa.

Olen kuullut, että tuolla tavalla kierretään jotain veroa, sanotaan vaikka kiinteistö- tai "valmisveroa". Jos noin on, niin voisi todeta; konstit ovat monet, kun kreikkalainen veroja kiertää.

Jos viitsit tarkentaa, kiitos.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #90

Tuo on taas yksi niistä elämään herätetyistä legendoista, joilla teitä valmistellaan hyväksymään ihmisten kurjistaminen toisella raunalla Eurooppaa.

Kiinteistövero kannetaan sähkölaskun yhteydessä, eli jos torppassasi ei ole sähköliittymään ja elät kynttilän valossa on kuvailemasi "veronkierto" mahdollista.

Toivottavasti en pilannut suomalaisten iloa ilkkua tästäkin asiasta kreikkalaisille, mutta muistutan vielä siitä että mitä eilen Saksassa ja viime viikolle Kreikassa, se tänään Suomessa. Edellisestä johtuen olisin erittäin varovainen vaatiessani toisilta jotain pois, koska se ei tuo mitään lisää PisaFinnilään, vaikka teille niin uskotellaan!

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen Vastaus kommenttiin #93

Kiitos vastauksesta.
En tosin ymmärrä asennettasi. En mielestäni mitenkään "ilkkunut" kreikkalaisille. Päinvastainen on asenteeni, ylimalkaan.

Jostain riviltä tai välistä olen saanut käsityksen, että Herra Hämiksellä on syvempää tietoa Kreikasta, kun olet kai työskennellyt siellä. Niin olen minäkin, mutta eri hommissa. Tuo kertomani juttu on askarruttanut - ja oli jossain yhteydessä juuri pinnalla - ja siksi kysyin.

Olen pahoillani, että häiritsin PisaFinni-termin keksinyttä ja sitä nyt kovin runsaasti viljelevää arvon Herraa. Tosin kommenttisi mukaan et siis tiedä asiasta sen enempää kuin minäkään.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #99

Mielenpahoittaminen on parasta mitä voit tehdä, mutta se on oma valintasi älä syytä siitä minua!

Minä asuin siellä seitsemän vuotta 04-11 ja muutan takaisin heti kun saan tämän PisaFinnilän tehtävän tehtyä, koska siellä on toivoa. Heillä, kun on pahin takana.....Suomessa se on tulossa, vaikka ette sitä tunnustakaan.

Ps. Nuo PisaFinnit ja muut "viljelemäni" eivät ole sinulle tai kenellekään muullekaan suoria kohdistuksia, vaikka omit...sori imitkin ne itseesi, vaan yleisesti tälle yliegolla varutetutlle kansakunnalle, joka kuvittelee olevansa kaiken pahan yläpuolelle koulutettuja......ja silti vessat unehtuu ja roskiksien poistot on ilmastoinnin tuorren ilmanoton vieressä kerrostaloissa ja datanomit virosta tekee suomalaistenkin virheet......

Tiedoistasi, joita kehut voisit jakaa myös tälle forumille, etkä vaan heilutella narujasi (Hämiö) superegoasi vahvistamaan (Hämiö)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

3.7-15
IS
Kolmas tukipaketti

Kyseessä on Kreikan kolmas tukipaketti. Edellinen myönnettiin vuonna 2010. Kreikalla on kaikkiaan yli 300 miljardia velkaa.

Euroryhmän valtiovarainministerien arvion mukaan Kreikka tarvitsisi
- jopa 86 miljardin euron tukipaketin,
josta kymmenen miljardia pitäisi antaa heti.

Ja SOS-hallituksen pojathan antoi jopa ilman vakuuksia riskillä saada mitään takaisin .
Perss-kepu-kok. (PS tuuras nyt rkp )

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Eu/euro on kuin iso paskaläjä, mitä enemmän näitä tonkii, sitä enemmän ne haisee.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

EU:n heikkous ja siinä mukana meni Katainenkin kokoomustulipalon sammuttajana.
Miksi Soini on lakannut moittimasta eu-ongelmia - onko ministerinpesti sen arvoinen?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
EU:n heikkous ja siinä mukana meni Katainenkin kokoomustulipalon sammuttajana.

1) Sanoiko kansa Kyllä EU lokakuussa -94?
2)Oliko Suomi nyt yksi EU-maista?
3) Oliko EU ollut Suomesta :Liikanen,S.Niinistö,O.Rehn ,J.Vapaavuori?
4) Tuliko komissaari Olli Rehn -14 eduskuntavaaleja varten Kepun ehdokkaaksi tänne?
5) Korvattiinko edm.Kok J.Kataisella?
Koska oli Suomen vuoro olla komissaarina ko.virassa. Virat jaetaan vuorotellen kuten EU isännyys maiden kesken.
Kataisen pako EU ym.täyttä hölynpölyä jota persut viljelee.

Tuokin löytyy EU sivuilta ja esim.TS kun Vanhanen suositteli Lipposta EU presitentiksi. Sekin kun oli demaripuolueen virka sillä hetkellä eu-maista.Talouspuoli oli keskustalaisille sillä kertaa siihen Vanhanen suositteli O.Rehniä joka paikan saikin.
Presitentin paikan vei Italia ( kun äänestettiin siitä,kuten lääkevirastostakin nyt ).Eikä ole mitään tähtitiedettä eikä salaliittoteorioita tuossakaan .
Virat kun jaetaan myös eri puolueittain .

Kepun "Poprikofhan" siellä eniten on huseerannut kuin minkään muun puolueen "komissaarit".

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"1) Sanoiko kansa Kyllä EU lokakuussa -94?"'

Suomi ei sanonut kyllä yhteisvaluutalle koska asiasta ei edes kysytty ja Kreikan ongelmista tuli meidän ongelmia juuri tässä sitoutumisessa yhteiseen taakanjakoon jotta euro pysyisi hengissä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#66. "Tosi on", sanoisi KOP:n Lassila, jos eläisi. Ettei vaan unohtuisi, kuinka €uro- ja EMU-päätös todella tehtiin vuonna 1998 eduskunnassa - siis muistinkin virkistämiseksi ja yleisön pyynnöstä:

http://www.youtube.com/watch?v=PwEbyUactDE

Pekka Pylkkönen

Jos katsoo Kreikan toimia 60-luvulta lähtien niin miksi Kreikan pitäisi olla muuta kuin kehitysmaa? Puoli vuosisataa alijäämäinen budjetti joka vuosi. Kusetusta niin maan sisällä kuin kv markkinoilla.

Ei sympatiapisteitä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Jos katsoo muiden EU maiden velkoja Saksasta,Italiasta lähtien on koko EU vedätystä .Turhaa pelottelua Suomella Kreikan tie. Suomella pientä Velat/BKT n.63%
muilla jopa 80% -170 %.

"Kreikantie" oli hilkulla ainoastaan Ahon hallituksen jättämien velkojen jälkeen .
Velkaa 201 Mrd/Alijäämää oli 65 Mrd-95 kun Lipponen/Sale aloitti.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta. "Nahkurinorsilla" tavataan sanoi Lipponenki.

Mitä tarkalleen ottaen tämä sopimus sisälsi ,minkä vielä toiseen kertaan allekirjoitettiin Korfulla juhannuksena -94? Ja josta kansa sai "päättää " vasta lokakuussa 3½ kk myöhemmin.

Talous- ja rahaliitto EMU

EMU-suunnitelma hyväksyttiin osana Maastrichtin sopimusta,
-joka allekirjoitettiin helmikuussa 1992
-ja tuli voimaan 1.11.1993.
-Sopimuksen mukaan talous- ja rahaliittoon
-edetään kolmen vaiheen kautta.
lähde:
EU ja SuomenPankin asiakirjat.

Kepu pettää aina.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#68. "K-P-A" ...SEN Sinä osaat jo hyvin vaikka unissasi! Minkä puoleen totuudentorvi ja kaaderi oikein olet Suurine Viisauksinesi? Pyri eduskuntaan panemaan Suomen ja Kreikan asiat järjestykseen! Kykyjä näyttää olevan vaikka muille jakaa!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Puolueeton -68 lähtien kun sain 21v äänioikeuden.
En minkään puolueen aivopesemä . Ei tarvitse kuin luke Eduskunnan asiakirjoja aina-91 lähtien 25.11-17 asti niin osaa eroittaa fktat ja propakandan toisistaan.
Ei tule virhearviointeja puolueiden "arvoista".
Suosittelen .Eduskunta/kansalais-info .Perustiedoista lähtien miten eduskunta toimii,miten lait syntyy ja ketkä niistä päättää.
EU-asioista löytyy myös EU-historia aina -50 luvulta lähtien. Myös joka sopimus,joka päätös mitä EU on tehty aina -92-17 ajalta.

Mikään hallitus ei aloita tyhjältä pöydältä vaan edel.hallituksen aloittamat lakialoitteet palaa lausuntakierrokselta seuraavan hallituskauden aikana päätettäväksi laiksi.
Päätöksiä tehdään pitkälle tulevaisuuteen asti jota noudatetaan joka hallituksessa .

Historiasta on helppo katsoa mikä puolue on ollut eniten pääministeripuolueena aina PM U.K.Kekkosesta lähtien.

JK.Netti on oiva apu siihen. Enää ei tarvitse uskoa vaalien alla puhujamatkoilla maakunnissa olevien ,tupailloissa päätettyä propakandaa pelkästään .

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

MUTTA mikä ratkaisuksi Kreikka-ongelmiin? - Siitä on nyt kyse, ei Suomen politiikasta. Tässä ratkaisuesitys:

Kyllä tilastohuijari- Kreikan pitää oppia itse maksamaan veronsa ja menonsa, eikä turvautua muiden avustuksiin ja tukijaisiin. Siinä ratkaisu! Tämä euromaiden pyramidi-/ponzihuijaus on lopetettava!

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Kriisin alkaessa jopa Suomessa asti oli henkilöitä jotka toivat esiin että Kreikan kriisin hoidossa kyse on enemmän tiettyjen maiden pankkien ja sijoittajien pelastamisesta kuin Kreikan pelastamisesta.

Suomikin on tässä leikissä nyt korviaan myöden mukana.

EU:ssa iso osa on mukana ajamassa omaa etujaan. Sen näkee vaikka ilmastopäätöksiin liittyvästä "taakanjaosta".

Sen takia olisi parempi että maat pääsääntöisesti hoitaisivat omat asiansa itsenäisinä valtioina ja Eu toimisi enemmän talousalueena.

Kuvitelkaa nyt EU:ta jossa olisi verotusoikeus, yhteiset velat, ja liittovaltion kaltainen Brysselissä toimiva keskusvalta. Mikä siinä jäisi Suomen kaltaisen etäisen maan osaksi, jolla on vielä velanmaksukykyä, isot eläkevarannot ja kohtuullinen armeija sekä vahva peruskallio (mihin voi sijoittaa vaikka mitä)?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#75.Suomeahan on niin helppo kusettaa, kun on epäisänmaalliset, naiivit ja tuuliviiri-poliitikot päättämässä asioista. Ensin oltiin suomettuneita ja nyt ollaan brysselöityneitä ja korvia myöten veloissa. Missä isänmaallisuus ja kansallistunne? Ilmeisesti EU/EMU:n kukkarossa.

"Sen takia olisi parempi, että maat pääsääntöisesti hoitaisivat omat asiansa itsenäisinä valtioina ja EU toimisi enemmän talousalueena. EU:ssa iso osa on mukana ajamassa omia etujaan."

Ja Saksa, Ranska, Italia ja Espanja yhteistoimin pyrkivät kuorimaan kerman ja mansikat EU/EMU-kakusta ja rusinat niiden pakkopullasta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vietin kesän 1972 Kreikan Ateenassa työharjoittelussa. Ihmiset vaikuttivat onnellisilta ja ahkerilta. Kerjäläisiä ei näkynyt. Oli hienoa kohdata rehellinen ja kurinalainen kansa, jolla on kertakaikkisen upea menneisyys.

Sotilasjuntta kaatui sitten vuonna 1974 ja demokratia tuli tilalle seuraavana vuonna 1975 nk. Kreikan kolmantena tasavaltana.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tässä selitys: Kreikkalaisten ei tarvitse maksaa koskaan verojaan, kun euromaat huolehtivat veronmaksut Kreikan puolesta tukipaketeillaan kuin joulupukit. Saksan, Ranskan , Italian ja Espanjan pankit tosin ottavat "pienen" tilinsiirtopalkkion noista "lahjuksista"! Että sellaista menoa EU/EMU:ssa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Taitaa olla sama "tauti" täälläkin? Jotkut maksaa verot jotkut ei

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/428478/Uusi+tutki...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

TOTTA. Hyvä linkki. Ne ovat niitä veropakolaisia ja veroparatiiseissa oleskelevia isokenkäisiä , kreikkalaisia wahlrooseja...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kyllähän se taitaa ikävä kyllä olla niin, että kreikkalaiset velkaantuivat vilpillisessä tarkoituksessa eikä velkoja ollut alunperinkään edes aikomusta maksaa takaisin, saati sitten lyhentää niitä tai maksaa edes korot.

Lainatut huijatut rahat ovat edelleen aivan varmasti kreikkalaisomistuksessa joko Kreikassa tai sijoitettuna ulkomaille esim. Sveitsin pankkeihin. On pelkästään kreikkalaisten itsensä vastuulla, että saavat taas yhteiskuntansa järjestykseen, korruption pois ja veronmaksun kurinalaisuuteen.

Kansainvälinen rahoitus Kreikkaan on nyt varmasti tiensä päässä tällä haavaa ja tällä vuosisadalla.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Kreikan mallia koko eu alueella ja tulokset näkyvät.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Mikä on velallisen valtion suojaosuus?

Ulosottovelallinen yksityishenkilö menettää joka palkastaan kolmasosan kuitenkin niin että ns. suojaosuus pitää jäädä käyttövaroja (jolla ei tietenkään tule toimeen l velkaantuu lisää). Jos perintätoimiston kannalta käy niin onnekkaasti että velallisella sattuu olemaan ns. kiinteää omaisuutta niin silloin viedään kaikki mitä irti saadaan, Muussa tapauksessa esim. verovelkojen korot ajavat lyhennyksien ohi ts. velallinen kiristää nälkävyötä eikä velat lyhene lainkaan!

Mutta mitenkäs on velkavaltion kohdalla?

Missä on Kreikan kultavarannot tai muu arvo-omaisuus?

Älkää vaan sanoko että Suomenkin pelastuspaketin saatavat lepäävät jossain jenkkien tai sakemannien kassaholvissa?

Juha Hämäläinen

Kreikka aloitti kriisinsä jollain 120% velkasaldolla suhteessa BKT:stä. Miljardeja on virrannut rivitalopaloon ja velkasaldo lienee jotain 175%. Tuossa pitää tietysti ottaa huomioon BKT-laskun tekemä optinen virhe. Näyttää, että perintätoimisto on tiennut silti kovasti korkoa korolle.

Tästä korkoansasta on vastuussa Kreikan poliitikot eivät kansalaiset, jotka eivät tilanneet Goldman Suck asiaattomuuksien osaajaa pelaamaan itse itseään vastaan.

Kreikasta on myyty saaria, tontteja ja maa-alueita, sekä yrityksiä.

Aikaisemmin ketjussa mainittu TrainOSE myytiin toiselle Euro-konkurssille Italialle, joka laittaa veloista Euron takia pelastetut junat taas kulkemaan. Henkilö ja tavara liikenteeseen erikoistuneet laivayhtiöt ála Viking Lines, jotka operoivat niin sisä- kuin ulkoliikenteessä, ulosmitattiin italialaisen yrityksen toimesta ja mannermaan satamat myytiin kiinalaisille. Saarilla satamat keräsi hoivaansa turkkilaiset....

OPAP (Kreikan veikkaus) oli ainoita yhtiöitä jotka tekivät voittoa. Yksityistettiin melkoisen kohun ja kähminnän kanssa. Siellä oli jopa suomalaisia lobbaamassa tätä omituisuutta.

Lentokentät ulosmittasi saksalainen firma, joka pyörittää Frankfurtin lentokenttää. Näille myytiin, kuitenkin valikoiden vain ne jotka tekivät selvästi voittoa, kuten Ateena, Thessaloniki ja suurten turistirysien kentät. Tappiolliset, mutta välttämättömät jäivät rasittamaan konkurssipesää.

Suomen rahat ovat kuten sanoit toisten holveissa. Niillä on maksettu muutama sentti Pelloponesoksen ja Pohjois-Kreikan yhdistävästä Rio-Antirio-sillasta, jonka tekivät ranskalaiset. Tai muutama merti nelikaistaista moottoritietä, joka lähtee Igumenitzan kiinalaisomisteisesta satamasta. Tie kulkee vuorien läpi ja laaksojen yli komeilla silloilla ja pitkillä tunneleilla. Hoch&Tief GmbH ja moni muu saksalainen firma teki noita teitä, siltoja ja tunneleita.

Ennen, kuin huuto tiestä alkaa nousemaan on syytä muistella mistä tämä tie sai alkunsa, koska Kreikka ei sitä välttämättä olisi tarvinnut, eikä kreikkalaisilla ole sillä varaa ajaa. Tämän tien suunnitelma en tehty jo Jugojen sodan alkumetreillä, koska Euroopan piti saada kiertotie Turkissa tehdylle halpatuotannolleen.

Toisaalta näitä teitä on myös Thessaloniki-Ateena, Ateena-Patra ja Ateena-Kalamata. Suureellisia projekteja, jotka rahoitti tekijä (D & FR) omien rahoittajiensa kanssa. Kreikkalainen poliitikko allekirjoitti ja sai eläkettä varastoon.

Tuosta Rio-Antirio-sillasta vielä sen verran, että alusta alkean oli selvää, ettei Kreikka kykene maksamaan tuota siltaa, joten ranskalaisen yrityksen kanssa solmittiin sopimus, jolla sillankäyttömaksut virtaisivat ensimmäiset 30 vuotta Ranskaan.

Paljonko löydään vetoa, että näitä velkoja laskettaessa ei ole huomioitu sitä tosiasiaa, että 60% rahoista oli kehitysapua EU-kassasta?

Zksi huomio vielä Kreikan haudalla tanssiville PisaFinneille! Te voitte mennä peilin eteen ja miettiä ensin miten tätä maata hoidetaan ja kuka oli ensimmäinen Euro-maan johtaja, joka oli julkisuudessa huutamassa, että "Me maksetaan kylllä! Suomi kantaa vasttua!" Kunhan joku lenti kertoi Kreikan tulevasta uuden rahan tarpeesta! HästäkkiKatainen.

Sitten vielä yksi asia mitä voi miettiä keskenään pelin edessä. Kreikassa on poliitikoita linnassa ja syytteitä nousee aina, kun siihen löytyy syy..........

Suomessa "kannetaan poliittiinen vastuu" ja päästään EU-varamelkeintärkeäksikomissaariksi ja johtajan kiilapojaksi, kunhan ensin fistataan kansalta muutama munuainen mukaan maksuksi!

(Nimiä ja tarkistuksia sekä yksityiskohti saatte googlata, koska olen laiska etsimään näitä omista blogeistani)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ikävää jälkeä Kreikassa velkakupru on saanut aikaan, mutta joidenkin kreikkalaisten taskuihin ne lainatut rahat ovat lopulta päätyneet. Luulisi nyt kreikkalaisten ottavan itse asiasta selkoa ja vastuulliset tilille, mutta tällainen suoraselkyys ei taida olla kreikkalaista ajankuvaa ja enemmänkin kähmintä ja korruptio näyttää olevan maan tapa.

Miten tällainen maa on edes EU:n jäsenmaa ?

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #98

Kuten jo sanottu Kreikassa on huijareita linnassa! Montako poliitikkoa on Suomessa istumassa?

Kreikka oli EU:ssa ennen Suomea ja hauskaa lienee, että juuri Venizelos oli vastapuolena, kun Suomi haki jäsenyyttä..... Taisi Suomen neuvottelijat pyllistää Venizelokselle jo tuolloin ensimmäisen kerran (Hämiö), kun tulos oli melkein se mitä haettiin (Hämiö)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:

"Me maksetaan kylllä! Suomi kantaa vasttua!" Kunhan joku lenti kertoi Kreikan tulevasta uuden rahan tarpeesta! HästäkkiKatainen.

Kyllä.Me maksamme ja kannamme vastuumme koska olemme rahaliitto-Emun jäsenmaa ollut jo -93 lähtien.
Kyllä jokainen eduskuntaryhmä maksaa Kreikalle koska ovatnyt jo maksaneet niin Vanhasen,Kataisen kuin Sipilän hallituksessakin. Vain persut enää puuttui mutta -15 hekin liittyi maksajapuolueisiin.

Nythän on niin ettei Suomi voi noukkia rusinoita vain EU-pullasta. (maatalous-,sahatukia ym) ja jättää 27 muulle EU-maalle ikävät asiat hoidettavaksi.

lainaus:
HästäkkiKatainen.
Katainen ei sopinut yhtäkään vippiä -09-14 aikana.
-09 Teki Vanhanen ERVV/EVM ja Kreikan sopimukset vuoteen 2018 asti jolloin sopimus loppuu.
Kiviniemi sopi lopullisesti Kreikalle lainaa 5 erässä ja se 5 erä oli -12 Kataisen hallituksella.
EVM-Kiviniemi löi lukkoon maaliskuussa -11 EU-huippukokouksessa.
Päämiehet,pääministerit sopii vipit ei VM.
lähteet:
VM/EU-asiakirjat -09-11
Kuntatiedote maaliskuu-11
KL/TS-11 -12

Kaikki on tehty eduskunnan enemmistön luvalla ,kunkin hallituspuolueen eduskuntaryhmien enemmistöllä.-09-15

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pitääkö EU/EMU-Suomen olla Kreikan ja koko Euroopan unionin sosiaalihuoltotoimisto vai ei? Missä on ns. priorisoinnin rajapyykki?

Terveellä maalaisjärjellä ajatellen.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Kreikka olisi tarvinnut heti alussa paljon kovemman kohtelun, mitä sai. Kreikka oli pahimmanluokan huijari, joka pelasi eurolla joidenkin "asiantuntijoiden" avulla vastuutonta peliä. Sitä niittää, mitä kylvää.

Juha Hämäläinen

Huvittavaa lienee, että kaikki muut Euro maat tiesivät tuon huijauksen jo etukäteen, joten onko siis ymmärrettävä, että Saksa, Ranska ja muut EKP mukaan lukien ovat osasyyllisiä?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kyllä kyse on isommasta pyramiidihuijauksesta kuin mitä Kreikka on.

Vai mihin lasket:Islanti,Irlanti,Portugali -vipit?

Islannin-pojat teki huijauksen täälläkin ja vei rahat sijoittajilta. Noita kaikkia oli lainoittanut Saksan,Ranskan ja Brittien pankit.
USA alkoi vaatia antamiaan rahoja takaisin edm.pankeilta.

"Pankit rahastaneet satojenmiljardien korkotuotot tukipaketeista"!
TS-11
Näin tekee riskilainoilla voittoa pankit ja sijoittajat.

Tämä kaikki oli tiedossa -09 kun Vanhanen teki sopimuksen. EU-Valtio Suomi osallistuu vippeihin.

EU-maat tuplaamassa IMF-rahat:
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001623332....

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tämä on sitä virtuaali- ja kuplataloutta parhaimmillaan ja ennen kaikkea - pahimmillaan! Kukaan ei ota vastuuta mistään!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset