Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

Keskustapuolue epäonnistui ehdokasasettelussa pahasti

Tuoreen YLE:n gallupin mukaan Sauli Niinistön kannatus on 80%. Tämä voi kertoa siitä, että puolueet ovat epäonnistuneet ehdokasasettelussa, koska eivät ole löytäneet kiinnostavia ehdokkaita. Keskustapuolueen kohdalla epäonnistuminen on rajuinta. Peräti 83% puolueen kannattajista ilmoittaa äänestävänsä Niinistöä eikä puolueen oma ehdokasta Vanhasta.

Keskustapuolue olisi voinut asettaa ehdokkaaksi Väyrysen, jolloin tilanne olisi täysin toinen. Kannatus olisi varmasti jotain muuta kuin Vanhasen 2%.

Mitä keskustapuolueen menettely kertoo puolueen tilasta? Ainakin sen, että puolueessa selvästikin valtapelit ja juonittelut ovat tärkeämpiä kuin menestys vaaleissa ja sitä kautta vahva mandaatti suomalaisten etujen puolustamiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Mitä keskustapuolueen menettely kertoo puolueen tilasta? Ainakin sen, että puolueessa selvästikin valtapelit ja juonittelut ovat tärkeämpiä kuin menestys vaaleissa ja sitä kautta vahva mandaatti suomalaisten etujen puolustamiseen.

Tuo voidaan tiivistää yhteen sanaan, - kepu.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Ei keskusta olisi oikeasti voinut valita presidenttiehdokkaaksi henkilöä, jonka näkemykset esimerkiksi Suomen Eurooppa-yhteistyöstä ovat jotain ihan muuta kuin puheenjohtajalla, eikä näkemykset muutenkaan oikein kohtaa. Sinällään hauska ajatusleikki tuo Väyrynen keskustan ehdokkaana. Olisi hänen kannatuksensa todennäköisesti enemmän kuin Vanhasen kaksi prosenttia.

Ylen jutusta: "Keskustan Vanhanen saa puoluetovereiltaan 13 prosentin tuen, mutta 83 prosentille keskustalaisista Niinistö on mieluisampi vaihtoehto".

https://yle.fi/uutiset/3-9953949

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Väyrynen on todennut, että ovat olleet keskusteluissa Sipilän kanssa usein monista asioista samaa mieltä. Suurin ero käsityksissä lienee euron hyödyllisyydestä. Liittovaltiokehitystä ei kai Sipiläkään aja, ainakaan avoimesti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Liittovaltiokehitystä ei kai Sipiläkään aja, ainakaan avoimesti."

Jos ajaa peitellysti, niin se on vielä pahempaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Olli Rehn olisi todennäköisesti saanut enemmän ääniä, mutta jos asettuu/asetetaan ehdolle niin vasta seuraavalla kerralla.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tässä presidentinvaalissa jo ennalta tiedetyn lopputuloksen vuoksi vain uhrataan joku kisaan ja pidetään tulevaisuuden toivot poissa ryvettymästä toivottomassa kisassa. Pressanvaaleissa useamman kerran yrittäminen ei ole mikään meriitti. Kiinnostavampaa on keistä pyritään luomaan oikeita kilpailijoita Niinistön jälkeiselle ajalle - Seijan Rehn-veikkaus oli hyvä.

Sinällään arvostettavaa muilta ehdokkailta lähteä kisaan puolueen puolesta.

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

Lopetetaan nyt se puhe Väyrysestä joka on jo kolmesti hävinnyt. Jestas sentään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Mies se on hävinnytkin, mutta ei kolmasti.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Tässä pointti on enemmän keskustapuolueen oudosta toiminnasta. Yleensä puolueet pyrkivät menestymään, jotta voivat ajaa asiaansa. Kaikilla vaaleilla on suuri merkitys, ei normaali puolue toimi niin että laittaa jonkun vain uhrautumaan.
Oman pohdinnan ansaitsisi myös demarien tilanne.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Keskustan toiminnassa ei ole mitään outoa. Outoa sen sijaan olisi ollut jos Väyrynen, joka kaiketi närkästyi kun ei päässyt ministeriksi, olisi ollut ehdokkaana.

4.2.2016: Paavo Väyrynen perustaa uutta puoluetta

https://yle.fi/uutiset/3-8648033

17.3.2016: Matti Vanhanen pyrkii keskustan presi­dent­tieh­dok­kaaksi

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/matti-vanhanen-py...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Niinistön vaalivauva oli se ratkaiseva ässä hihasta, jolla Vanhaselta meni tällä kertaa oikeasti jalat alta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mahtaako ihan noinkaan olla, sama 2 % kannatus Vanhasella oli ennen sitä uutista eivätkä muidenkaan kannatusprosentit ole juurikaan muuttuneet mitä nyt Haaviston viimeisimmässä vähän laski.

https://www.is.fi/presidentinvaalit2018/art-200000...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vaalikamppanjoinnin käynnistyttyä kunnolla vasta viime viikkojen aikana kaikkien ehdokkaiden osalta ( Niinistöhän tasavallan presidenttinä on "kamppanjoinut" koko ajan) voidaan todeta, etteivät nämä ole saaneet minkäänlaista nostetta kannatusluvuilleen Niinistön vaalivauvan vuoksi.

Vaalivauva kuittasi Vanhasenkin potentiaalisen nosteen nollaksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #15

Vanhanenhan on kampanjoinut jo viime vuoden kesästä lähtien ja kiertänyt keskustan kenttää, mutta eihän Vanhanen menestynyt 2006 presidentinvaaleissakaan, jolloin gallupkannatus nousi siinä 15-17 prosentista 1. kierroksen toteutuneeseen:

15. tammikuuta 2006 järjestetyssä vaalissa pääministerikyselyissä ylivoimaisia suosiolukuja jatkuvasti saanut Vanhanen menestyi odotettua heikommin. Hän sai presidentinvaaleissa vain 18,6 prosenttia äänistä eikä näin ollen päässyt vaalien toiselle kierrokselle. Tulos oli huonompi kuin Suomen Keskustan valtakunnallinen kannatus. Ennen vaaleja puolueen varapuheenjohtaja Paula Lehtomäki oli todennut, että alle 20 %:n kannatus on katastrofi.

- Vanhanen sanoikin silloin vaalien jälkeen että ei pyri uudelleen.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Matti_Vanhanen

Pekka Iiskonmaki

Kepu kompastui jo aikaisemmin kaljapullonkorkkiin. Ei sellaiselta puolueelta voi suuria vaatia.

Käyttäjän MiikkaKristianSatama kuva
Miikka Satama

Kovin on lyhyt otanta, mutta vaikuttaisi siltä, että Suomen nykyinen pressanvaalisysteemi tukee aika vahvasti istuvan presidentin uudelleenvalintaa. Toki taitaa jokainen vastaava järjestelmä tukea.

Täällä on tehty hyviä huomioita siitä, että varmaankin kannattaa laittaa paukkunsa sinne 2024 presidentivaaliin, kun pelikenttä on avoinna ilman istuvaa etumatkalaista.

Puoluemaskottien kisa paria varteenotettavaa kandidaattia vastaan on omiaa syömään vaalitaistoa, vaikka siellä olisi ryvettynyt Vanhanen kuinka "tekemässä vaaleja".

Niinistölle täydet pisteet siitä että on imaissut Haavistonkin kanntuksen luontoradiostuntillaan ja paljon puhuttelevalla mitäänsanomattomuudellaan.

Niinistö on selkeänä osasena Kokoomuksen hurjaa menoa jossa se imee vihreiden, keskustan ja RKP:n ääniä.

Toki tässä on vielä vaaleihin aikaa. Jotain piristystä kaipaisi. Katsotaan.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Presidentin vaikutusvallan huomioiden, koko vaali merkitsee vain sirkushuveja.

Presidentti -instituutioon päässeenä, on selvää, että siitä ei hevin eroon tahdo. Eikä kansakaan ole valmis luopumaan presidentistä, joka on käynyt keskusteluja maailman kansojen johtajien kanssa.

Kansaa huijataan kaikenkarvaisella aatteellisuudella, mutta lorujen lopuksi, ne ovat vain valtaholismin kivunlievitystä ja katkohoitoa.

Puolueiden esilläolo saadaan vaalien kautta turvatuksi.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Jos ei ole kantavaa ehdokasta, sitä ei pidä edes väkisin asettaa. Miksi Kepulla ei sitä ole, se onkin peruskysymys, koska Väyrysessä ei ole tulevaisuutta. Vanhanen ei puhuttele ketään, ei edes omiaan. Kuka, missä se oikea luuraa ?

Entä, kun muilla, jopa RKP:llä on Nils Torvalds, joka on sangen mielenkiintoinen ja haastava tyyppi.

Demarit ja Vasurit sekä myös vihreät saavat jatkuvasti lampaan takapuolia eri toimittajien arvioimina, niin minultakin. Huhtasaari on aivan väärässä foorumissa.

Siinä kysymys Kepulle !

Käyttäjän pasikayhko kuva
Pasi Käyhkö

Keskustalaispresidenttiä ei ole Suomeen tulossa enää koskaan. Ne ajat ovat ohitse.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Miksi haikailet Väyrystä? Hän on Venäjän miehiä. Onko ideologia, raha, vallanhalu tai painostus mielipiteiden takana? Ehkäpä hän on vain Väyrys Paavo, meidän kaikkien tuntema vastarannan kiiski :)

Juha Lindberg

Ei tule tähän valtakuntaan enää ikinä kepulaista pressaa , se on satavarmaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset