Salaisuuksia julkaistiin vai tiesikö joku nämä yksityiskohdat?

On väitetty, ettei Helsingin Sanomien jutussa Viestikoekeskuksesta ollut mitään uutta, joka ei olisi ollut julkisuudessa aiemmin, mm Wikipedian artikkelissa. Tämä väite ei pidä paikkaansa. Kyllä Viestikoekeskuksen tehtävä yleisellä tasolla löytyy julkisuudesta mutta eivät seuraavat yksityiskohtaiset tiedot:

Suomi kykenee arvioimaan Venäjän alueella olevat joukot, joukkojen tyypit, johtosuhteet, tehtävät ja toiminnan muutokset.

Suomella on käytössä vihollisesta elektroninen tiedustelukartta. Tällainen kartta paljastaa vastustajan suunnitelmat, valmiuden, johtopaikat, liikkeen, tulituen, maalitiedustelun, ilmapuolustuksen sekä tukielementtien käyttämät viesti-, tutka- ja telemetrialähettimet.

Suomi pystyy seuraamaan konkreettisesti Venäjän asevoimien johtamisjärjestelmien kehitystä, lähialueen esikunta- ja johtamisharjoituksia sekä sotaharjoituksia.

Suomi pystyy näkemään eroja todellisuuden ja Venäjän tekemien virallisten ilmoitusten välillä rajantakaisista joukoista. Esimerkiksi, että ydinkärkien kuljetusyksikköjä oli jäänyt raportoimatta rajan pinnasta.

Signaalikirjastojen avulla Viestikoekeskus tai taistelujoukot pystyvät tunnistamaan ja maalittamaan tuhottavia kohteita .

Puolustusvoimat pitää myös yllä kuvakirjastoja hahmontunnistukseen ja niin sanottuja akustisten herätteiden kirjastoja sukellusveneiden tunnistamista varten.

Suomi luovuttaa tietoja eteenpäin (vaihdon väline).              

Suomella on 70 henkeä salaisissa töissä ja resurssit ovat yhteensä 150 henkeä. Suunnitelmissa on palkata 200 lisää.

Nyt ei mahdollisen vihollisen enää tarvitse arvailla millä resursseilla ja mitä Suomi tarkalleen osaa ja se voi ryhtyä täsmällisiin vastatoimiin. 

jukkakleppalahti
Sitoutumaton Kerava

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu