Mitä yhteistä on Väyrysellä, Piilaakson startup yrittäjillä ja Steve Jobsilla.

Kun Steve Jobsin pieni firma Apple toi markkinoille uudenlaisen kosketusnäytöllisen älypuhelimen, antoivat suuren markkinoita hallitsevan Nokian johtajat Applea väheksyviä lausuntoja ”Apple jää pikkutekijäksi..” Ei mennyt montaa vuotta kun Apple otti markkinat haltuunsa ja Nokia joutui lopettamaan puhelinbusineksensä. Kun Väyrynen päätti lähteä presidenttiehdokkaaksi kansanliikkeen ehdokkaana ilman suuren puoluekoneiston tukea monet vähättelivät hänen aikeitaan. He kertoivat, ettei tarvittavien kannatuskorttien keräys voi millään onnistua. Kun kortit saatiin kasaan alkoi vakuuttelu, ettei hän itse vaalissa voi millään menestyä. Nyt on kannatus kuitenkin hurjassa nousussa…

Tullessani töistä kuulin metrossa parikymppisten nuorten keskustelun: ”..Toi Paavo Väyrynen…ne sanoo, ettei siitä kukaan tykkää..mut kyllä siis tykkää ..mut sitä ihmistä pitää arvostaa kun se uskoo itseensä ja taistelee…” . Nuoret näyttivät ymmärtävän Paavon toimintaa paremmin kuin monet muut. Ei ihme, sillä jos kävi syksyllä Helsingissa pidetyssä yhdessä maailman suurimmista startup- yritystapahtumassa SLUSHISSA, ymmärsi että maailman muuttaminen vaatii uskoa asiaansa ja kovaa yrittämistä. Useita konkursseja tehneet sarjayrittäjät ovat USA:n Piilaakson innovaatiopiireissä arvostettuja, koska jokaisesta epäonnistumisesta oppii. Jokaisen epäonnistumisen jälkeen ihminen on aina hieman viisaampi ja lopulta onnistuu. Tämä ajattelutapa on vihdoin leviämässä nuorten startup-yrittäjien keskuuteen Suomeenkin.

Paavoa, Steveä ja maailmaa muuttavia startup innovaattoreita yhdistää rohkeus ajatella itsenäisesti, usko itseensä ja halu muuttaa maailma paremmaksi.

”Ne jotka ovat tarpeeksi hulluja uskoakseen, että voivat muuttaa maailman, vielä tekevät sen.” (Steve Jobs, Applen perustaja).

https://www.uusisuomi.fi/raha/122306-muistatko-taman-nokia-uhon-%E2%80%9…

Suomea on usein sanottu yhden totuuden valtakunnaksi, jossa kerrotaan että vaihtoehtoja ei valitettavasti ole. Hyviä perusarvoja/tavoitteita ei tarvitse kyseenalaistaa mutta aina on vaihtoehtoja sen suhteen kuinka arvoja toteutetaan ja kuinka tavoitteisiin päästään käytännössä. Meidän suomalaisten pitäisi enemmän uskaltaa kyseenalaistaa olemassaolevia käsityksiä ja käymään näistä kriittistä keskustelua. Vain näin voimme menestyä tulevaisuudessa. Tämä pätee innovaatioiden luomisessa, yhteiskunnan kehittämisessä ja politiikassa

jukkakleppalahti
Sitoutumaton Kerava

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu