Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

Paavo Väyrysen avaus Heikki Hurstin ja vähäosaisten auttamiseksi

Heikki Hursti tekee pyyteetöntä työtä jakaessaan ruokaa köyhille ja huono-osaisille.  Ylen tv-tentissä Paavo kertoi Heikki Hurstin avustuksia leikatun ja toiminnan olevan vaarassa. Saman uutisoi MTV .

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vahavaraisten-auttaja-on-ny...

Paavo lupasi myös lahjoittaa merkittävän summan presidentinpalkkiostaan Hurstille, jos tulee valituksi. Hän edellyttää myös, että ao viranomaiset hoitavat oman osuutensa.

Ei kauaa kestänyt kun media ja some aloitti epäilyt Paavon motiiveista ja syytteli populimista.

Kyllä, presidentiksihän se tahtoo selvästikin. Sovittaisiko nyt kuitenkin, että presidentiksi pyrkiväkin saa edistää inhimillisyyttä. Kutsun samaa ajamaan myös populistit vaikka en ole koskaan ymmärtänyt mitä tuo sana tarkoittaa. Kuulemistani määritelmistä naurettavin on tämä: ”Populismi tarkoittaa helppojen ratkaisujen tarjoamista monimutkaisiin ongelmiin.” Nälkään johtavat yhteiskunnalliset syyt ovat monitahoiset mutta ratkaisu on yksikertainen: Nälkäiselle on tarjottava ruokaa. Maailman nälänhätä ei johdu väestöräjähdyksestä, ilmastonmuutoksesta tms vaan siitä että köyhillä ei ole rahaa ostaa ruokaa. Yksinkertainen on usein paras ratkaisu.

Jos oikein kuulin, Sauli ei kannattanut ehdotusta omalta osaltaan. Jokainen voi miettiä miksi Sipilän hallitus ja nyt Helsingin kaupunki ajaa tällaista armotonta politiikkaa? 

Mitä tekee erityisesti kaupunginjohtaja Vapaavuori, jonka ajaa Helsinkiin lisää ihmisiä riippumatta siitä onko täällä elämisen edellytyksiä.? Leikkaa Hurstilta. 

Pahalta tuntuu kun tätä seuraa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lupauksellaan rahalahjoituksesta Paavo Väyrynen paljasti tietävänsä, ettei häntä valita Suomen tasavallan seuraavaksi presidentiksi.

On Paavo tunnetusti sen verran pihi ja rahoistaan tarkka mies.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Oletinkin, tällaisia kyynisiä kommentteja tulee.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen
Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Sitä ja kovin tunteellinen myös.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Itse kunnioitan eniten sellaisia hyväntekijöitä, jotka eivät pidä isoa meteliä hyväntekeväisyydestään. Meteliäkin saa toki pitää mutta ensin pitää olla sellaisessa asemassa, että voi tosiaan täyttää lupauksensa eli tässä tapauksessa oikeasti harjoittaa sitä hyväntekeväisyyttä.

Kaikkein vähiten kunnioitan sellaisia, joille köyhät ovat vain keppihevonen oman tavoitteensa saavuttamiseksi.

Anna kun arvaan: Arvasit että tällaisia kommentteja tulee.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Juuri näin. Väyrynen olisi voinut maksaa 50000 Hurstille kaikessa hiljaisuudessa ilman mitään ennakkoehtoja jos katsoi että Hurstilta puuttuu rahaa. Nyt Väyrynen teki itsensä säälittäväksi pelleksi luvatessaan jotain mitä ei pysty lunastamaan. Tiedän että suurin osa lahjanantajista aivan vilpittömästi siirtää isojakin summia kohteille ja se nimenomaan tehdään hiljaisuudessa ilman pienintäkään meteliä.

Huomasitko muuten että Huhtasaari säesti Väyrystä taustalla? Siinäpä meillä todelliset lähimmäisenrakkaat.

Käyttäjän aesalli kuva
Arto Salli

Selvennykseksi, että Veikko Hursti on edesmennyt. Työtä vähäosaisten auttajana jatkaa hänen poikansa Heikki Hursti.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Veikko_Hursti

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Sorry, tunnekuohuissa tein virheen. Korjaan otsikon ja tekstin, jos voin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Oli miten oli, mutta pressaksi ts. arvojohtajaksi aikovan on puheissaan syytä mielestäni jollain tavalla osoittaa empatiaa myös heikompiosaisia kohtaan. Väyrynen tuolla 50.000 € kommentillaan nosti ongelman pöydälle, ja nyt voi jokainen ehdokas vastaavasti tehdä oman konkreettisen ehdotuksen tai teon.

Kenttähän on täysin vapaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Annan 50000€, jos minut valitaan...

Paavo tarvitsee reilun miljoona ääntä lisää, joten ei tuo nyt ole kuin karkeasti 5 eurosenttiä/ääni.

JK. Tilanne eteni sen verran nopeasti siinä mutta kuulinko väärin, että Huhtasaari lupaili heti perässä saman summan. Ei taida olla pelinaisia, kun ei korottanut kymppitonnilla...
Meklarikaan ei ollut ihan ajan tasalla, kun ei huudattanut saman tien ehdokkaita ja katsonut, miten korkeaksi potti nousee.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Mielestäni Väyryseltä kampanjanajan typerin ehdotus. Yrittää ostaa ääniä. Jos "tärkeä ilmoitus" olisi ollut: "Olen viimeisen kolmen vuoden aikana antanut 10% tuloistani hyväntekeväisyyteen ja jatkossa kohdistan sen kolmeksi vuodeksi Hurstille", tämä olisi saanut minulta hyväntahtoisen nyökkäyksen. Eilen nousi kyllä ihan muuta mieleen.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Jannelle, Yritän vain sanoa, että oli nyt keppihevonen tai ei niin pääasia, että yrittää auttaa. Pahinta on jos ei auta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Meppinä Väyrysellä ei ole varaa lahjoittaa Hurstin työhön mutta jos äänestätte presidentiksi niin sitten on?

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Paavo toimii sosiaalityössä mutta en todellakaan tunne hänen lahjoituksiaan. Ilmeisesti sinulla on parempaa tietoa. Kerro toki tietosi ja lähteesi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #11

Jos hän olisi meppituloistaan sen samaisen summan kaikkina näinä vuosina jo nyt lahjoittanut Hurstille, niin luuletko, ettei hän tuota olisi tuonut esille, viimeistään eilisessä mittelössä?

Lisäksi tuo "edellyttää, että kaupunki y.m. antavat myös osansa" kuulostaa oudolta. Miten presidentti voi mitään tuollaista edellyttää? Helsingin kaupunki voi antaa pressalle aasinpotkun ja sanoa ähäkutti, ei me mitään makseta. Vai tarkoittaako tuo pientä luuppia perua sanansa sittenkin jos hän vastoin kaikkia odotuksia sattuisi pääsemään pressaksi? Ei tarvitse maksaa, kun ei se hänen edellyttämänsäkään taho maksa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"Säätiö myönsi viime vuonna avustuksia kaikkiaan 197 937 euroa."
https://www.paivanlehti.fi/nain-toimii-minna-maari...

Ai niin! Sipilällähän on varaa... Ei taida kuitenkaan nokittaa seuraavissakaan eduskuntavaalitenteissä muita puheenjohtajia tuolla.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>......vaan siitä että köyhillä ei ole rahaa ostaa ruokaa. .......

ooo

....koska rikkaat ovat.......

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Sipilähän muuten taannoin (joulukuussa) antoi Merkelille jonkun 150.000€ palkinnon jostain mistä lie. Ei toki omasta pussistaan vaan valtion kassasta. Miksi valtiolta ei (eikä etenkään Pipilältä joskaan ei muiltakaan ministereiltä) kuitenkaan liikene senttiäkään Hurstille?

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Onko tämä nyt ymmärrettävä niin, että mikäli (tosiaankaan) Paavo ei tule valituksi, niin silloin ei heru senttiäkään apua leipäjonoille? Väyrysläisittäin tulkittunahan näin on.
"Olisitte valinneet, niin olisi tullut leipää. Minähän sanoin".

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin se menee, sitten Paavo sijoittaa sen paremmin omiin hotellibisneksiinsä, ei sitä sovi olla antelias, muutoinkuin presidenttinä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mitä Paavo on Helsingin kaupunvaltuutettuna tehnyt Hursti toiminnan turvaamiseksi?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Mitä tekee erityisesti kaupunginjohtaja Vapaavuori, jonka ajaa Helsinkiin lisää ihmisiä riippumatta siitä onko täällä elämisen edellytyksiä.? Leikkaa Hurstilta. "

Kyllä pitää uskoa että Vapaavuorihan sen avustuksen on leikannut. Nämä ovat just asioita joista päättävät a) pormestari b) tasavallan presidentti.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Meitä kaikkia lohduttanee se, että ellei Väyrysestä tule presidenttiä Suomeen, niin hänen työnsä syrjäytyneiden ja vähäosaisten hyväksi jatkuu Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

Miksi Paavo Väyrynen on Helsingin kaupunginvaltuutettuna?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Koska äänestäjät ovat hänet sinne äänestäneet.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Aika selvää palautetta.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/yksi-...

P.s. Yksi ehdokas ei pidä ääntä kokoajan jatkuvasta Hurstin toiminnan tukemisesta. Minulla on käsitys, kuka tämä ehdokas on.

--
Saman suuntainen arvio täälläkin
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005540134.html

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Hurstia voi hyvin ymmärtää tuossa tilanteessa kun rahaa ei luvattu suoraan. Ottaisi kuitenkin vastaan jos realisoituisi. Muilta osin kyynistä puhetta. Paavon pelkkä esiintulo tässä toi hyvälle asialle huomiota ja lahjoituksia on tulossa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ylijäämäruuan jakelupisteitä kutsutaan leipäjonoiksi. Ruoka on maassamme tasaveroineen suurin menoerä vuokran jälkeen. Vuokra on kiinteä kulu, mutta ruuan hinta vaihtelee.

Pienituloisille ruoka ja asuminen ovat suurin menoerä.

Suomeen on muodostunut 90 -luvun laman jälkeen pysyvä ilmiö, jota on alettu kutsua leipäjonoksi.

Ylijäämäruokaa lahjoittavat kaupat, joille hävikki ilmeisimmin kuitenkin kuitataan verovähennyksinä.

On hyvä, että Väyrynen, vieraillessaan alueilla, joilla köyhyys näkyy ja kuuluu, otti puheeksi Hurstin.

Heikki Hurstin, isänsä Veikon perintönä tekemää työtä, on hyvä tukea, mutta myös seurakunnat toimivat eri alueilla ruuan jakajina. Myllypuro lienee niistä tunnetuin.

Lienee selvää, että suomalainen yhteiskunta on hiljaa hyväksynyt leipäjonot, jotka kertovat vakavasta yhteiskunnallisesta eriarvoistumisesta.

Jos Demarien Tuula Haatainen, asuessaan maahanmuuttajien 'naapurissa', Tammisalossa, on enemmän huolestunut siitä, miten maahanmuuttajiin suhtaudutaan, kuin oman maansa vähäosaisista, on hänen hyvä vaihtaa puoluetta Kokoomukseen.

Yhteiskuntaa on kehitettävä siihen suuntaan, että leipää jonottavien kansalaisten osuus pienenee ja Hurstin palvelujen tarve vähenee.

Mielestäni tässä on villakoiran ydin.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Tämä ehdotus oli twiittaus kuten presidentin kuuluu.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Paavon avustus on politiikkaa , että yhteiskunnallista toimintaa. Onhan se sääli, että Helsinki on noin kylmäkiskoinen avustustoimmilla. Olisihan se hineoa, että päättäjät tekevät avustustyötä, kun yhteiskunta heitä kaltoin kohtelee. Ruokajonot ovat paljolti huonojen päätösten seurausta. Kovasydämisiä ihmisiä ovat myös hyvän työn valittajat.

Avustus kertoo sen, että yhteiskunta ei pidä heikoimmista huolta ja avustus on siten politiikkaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset