Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

Uutispommi: Keskusta myöntää: Paavo Väyrynen on oikeassa.

Keskustan puoluesihteeri Ovaska pudotti varsinaisen uutispommin Radio Suomen Tampereen aamulähetyksessä (Yle uutiset). Ovaska sanoi, että lopullisen päätöksen Paavo Väyrysen vaalikelpoisuudesta tekee kesällä Keskustan puoluekokouksen menettelytapavaliokunta.

Aiemmin puoluehallitus oli asiaa käsiteltyään todennut, ettei Väyrynen voi olla ehdokkaana eikä häntä voida valita puheenjohtajaksi, koska hän kuuluu myös Kansalaispuolueeseen. Nyt kanta on siis Ovaskan mukaan muuttunut. Vaalikelpoisuuden päättääkin menettelytapavaliokunta puoluekokouksessa. Paavo Väyrynen on tässä siis ollut oikeassa koko ajan.

Ovaska totesi myös viestinään puolueen paikallistasolle, että mitään vaalikiertueita tai vastaavia ei järjestetä. Puolue menee siis sammutetuin valoin puoluekokoukseen. Keskustelu linjakysymyksistä, jos nyt ei ole kielletty, niin on ainakin tukahdutettu. Aikamoista jäsenistön aliarvioimista.

Keskustan historiassa puolueella on ollut monia valtiomiestason näkemyksellisiä johtajia. Keskustan nykyinen puoluejohto ei selvästikään ole tehtäviensä tasalla. Puolueen perinteet velvoittavat muutokseen ja parempaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Asian suurin virhe on keskustan säännöt. Sääntöjen laatija tuskin on Väyrysen toimien kantaista tilannetta osannut edes kuvitella.
Maalaisjärjen mukaan kilpailevan puolueen puheenjohtajan pyrkimys puheenjohtajaksi tuntuu mahdottomalta.
Pitäisi olla itsestään selvää, että ehdokas ei voi olla yhtäaikaa kahden puolueen jäsen. Saati että pyrkiä vielä puheenjohtajaksi.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Perinteisesti näin on ollut usein. Juuri valmistuneessa Hyssälän ja Bacmanin selvityksessä todetaan puolueiden vieraantuneen äänestäjistä. Tarvitaan uudenlaista ajattelua ihmisten aktivoimiseksi. Kansanliikkeissä, kuten Kansalaispuolue, asia voi olla toisin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Johan se oli uutisissa 8.2.:

Puoluehallitus esittää yksimielisesti puoluekokouksen menettelytapavaliokunnalle toimimista asiantuntijalausunnon mukaan. Kunniapuheenjohtajan sooloilu on ollut eriskummallista, sanoo keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/vayryselle-olisi-...

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Nyt sitten myöntää selkeästi, että päätösvalta on menettelytapavaliokunnalla.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

käsittääkseni varmistaa että Väyrynen ei pääse venkoilemaan.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #5
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Miten niin nyt myöntää. Eihän tuota selkeämmin voi sanoa, kuin Ovaskainen Aamulehdessä. ”Puoluehallitus esittää yksimielisesti puoluekokouksen menettelytapavaliokunnalle toimimista asiantuntijalausunnon mukaan.” Miten tuon voisi tulkita mitenkään muuten, kuin että menettelytapavaliokunnalla on asiassa päätösvalta?

Varohan, ettei olkiukkoa mätkiessä tule hiki.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #7

Mitähän näistä kertyy:


Puolueen jäsenyhdistyksiä ovat
1) rekisteröidyt perusjärjestöt,
2) perusjärjestöjen muodostamat puolueen rekisteröidyt kunnallisjärjestöt,
3) perusjärjestöjen ja kunnallisjärjestöjen muodostamat puolueen rekisteröidyt piirit sekä
4) Suomen Keskustanaiset ry ja Suomen Keskustanuoret ry ja niiden rekisteröidyt piirit sekä Keskustan Opiskelijaliitto ry sekä
5) jäseneksi hyväksytty valtakunnallinen rekisteröity keskusjärjestö.
Kaikki edellä mainitut jäsenyhdistykset muodostavat yhdessä puolueen. ...
...
Puolueen jäsenyhdistyksinä voivat olla vain ne yhdistykset, joissa jäseninä saavat olla vain sellaiset henkilöt tai yhdistykset, jotka yhdistyslain mukaan saavat kuulua valtiolliseen yhdistykseen. Puolueen jäseneksi voidaan hyväksyä vain sellainen yhdistys, joka hyväksyy puolueen yleiset periaatteet sekä sitoutuu noudattamaan puolueen sääntöjä.
Perusjärjestön jäsen tai jäseneksi pyrkivät eivät saa kuulua muuhun puolueeseen.
...

Kun paikallisyhdistys, johon Väyrynenkin kuuluu, on laatinut sääntönsä ja hakenut jäsenyyttä puolueessa, se on sitoutunut noudattamaan puolueen sääntöjä. Puolueen säännöissä kielletään kuuluminen muuhun puolueeseen.
Jos paikallisyhdistys olisi halunnut, että paikallisyhdistyksen jäsen voi kuulua myös johonkin toiseen puolueeseen, salliva sääntö olisi pitänyt kirjoittaa sääntöihin. Koska näin ei ole tehty, puolueen säännöissä oleva ehto pätee myös paikallisyhdistyksen sääntönä.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #8

Ymmärrän yskäsi, mutta, jos Väyrynen on puoluekokouksen aikaan paikallisyhdistyksen jäsen ja paikallisyhdistys puolueen jäsen, on Väyrysellä oikeus asettua puoluekokouksessa ehdokkaaksi puheenjohtajavaalissa.

Eihän Väyrynen tuossa vaalissa menesty, mutta miehen tavoite taitaa olla ihan jossain muualla.

Ainoa tapa estää ehdokkuus on erottaa paikallisyhdistys puolueesta tai Väyrynen pakallisyhdistyksestä. Tuolla esittämälläsi pykälällä ei ole merkitystä ilman erottamista, koska Väyrynen on jo jäsen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #30

Olen samaa mieltä. Jurismian mielessä pykälällä ei ole enää puoluekokoukseen mennessä hyvää käyttöä. Ainoa tapa on erottaa paikallisyhdistys puolueesta, koska paikallisyhdistys ei erota Väyrystä. Se asia pitää vain nyt hoitaa loppuun saakka, vaikka se hetken viekin ja tuo vielä kerran Väyryselle mediahuomiota.

Pykälän tarkoitushan on täysin yksikäsitteinen.

Tavallaan säälin Väyrystä. Kyllä hän olisi ansainnut paremman lopun uralleen. Mutta itse hän on kuoppansa kaivanut ja tuntuu kaivavan sitä vain syvemmälle.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #7

Max, Keravalaisena Aamulehteä ei tule usein luettua. Kuten sanot siitä voi "tulkita" jotain. Tämän päivän Yle uutisten juttu on suoraa puhetta, ei tarvitse enää tulkita.
Toinen asia on tuo puheenjohtajaehdokkaiden kiertueiden yms kieltäminen, jota tällainen maallikko ei muista aiemmin nähneensä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #9

Sivusta seuranneena ei ole ennen nähnyt sitäkään, että puolueen kunniapuheenjohtaja perustaa oman puolueen, asettuu kuntavaaleissa ehdolle vaaliliitossa kolmannen puolueen kanssa, ilmoittaa palaavansa eduskuntaan omana ryhmänään oppositiossa hallitukseen ja oppositioon nähden, ja kilpailee presidentinvaaleissa sen puolueen kanssa, jonka puheenjohtajaehdokkaaksi ilmoittaa kaiken kukkuraksi ryhtyvänsä.

Väliin sitten kaikenlaisia vaihtoehtoja, kuten sekin että jos ei valita puheenjohtajaksi niin oman puolueensa ehdokkaksi EK-vaaleihin. Ja kaikki edellä mainittu syystä että ei päässyt ministeriksi.

Uutuuskirja paljastaa: Väyrysen pyrky ulkoministeriksi sai nolon lopun

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000001106912.html

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #9

Sinä puhuit uutispommista. Vaikea nähdä minkään olevan uutispommi sen jälkeen kun asia on kerrottu valtakunnan toiseksi suurimmassa aamulehdessä. Mitä taas tulkintaan tulee, näyttäisit kyllä tulkitsevan tekstiä oman mielesi mukaan. Minähän nimenomaan esitin ettei tuota voi tulkita kuin yhdellä tavalla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ymmärtääkseni menettelytapavaliokunta ei tee päätöstä, vaan ainoastaan esityksen puoluekokoukselle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ymmärtääkseni menettelytapavaliokunta ei tee päätöstä, vaan ainoastaan esityksen puoluekokoukselle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ymmärtääkseni menettelytapavaliokunta ei tee päätöstä, vaan ainoastaan esityksen puoluekokoukselle.

Juha Hämäläinen

Sipilän käytös se vasta outoa on sekä pääministerinä että innossaan estää Paavon pääsy puolueen johtoon.

Tällaiset asiat kuuluvat puolueen jäsenten päätettäviksi eikä puoluejohdon.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Käsittääkseni keskustan tapauksessa asia ei suinkaan kuulu jäsenten, vaan jäsenyhdistysten valtuuttamien puoluekokousedustajien päätettäväksi. Heillä on käsittääkseni täysi vapaus äänestää haluamallaan tavalla, jäsenistön mielipiteistä riippumatta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #23

Kyllähän heillä on täysi oikeus äänestää haluamallaan tavalla. Koska kaikkien valintojen etenemistä ei pysty edes täysin ennakoimaan, se on oikeastaan välttämätöntä. Pakkohan heidän on käyttää omaa harkintaansa. Ei valtuutuksen yhteydessä voi antaa täysin yksikäsitteisiä ohjeita joka tilanteeseen.

Mutta kyllä minä ainakin vähän alkaisin jälkeenpäin kyselemään perusteita, jos oman paikallisyhdistykseni edustaja ei kannattaisi Sipilää...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Toivottu lopputulos on, ettei syksyllä Keskustaa johda Sipilä eikä Väyrynen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Onneksi puolet toiveestasi toteutuu...

Itse en hirveästi viitsinyt aikanaan ottaa kantaa vihreiden puheenjohtajavalintaan. Mutta onnittelen teitä, koska mielestäni koko kolmikko Aalto - Ohisalo - Halmeenpää on erittäin hyvä. Erityisesti pidän Halmeenpäästä, vaikka en olekaan ydinvoiman osalta hänen kanssaan samaa mieltä. Liikasta en juurikaan tunne, joten hänestä en osaa sanoa mutta kolme muuta kelpaa minulle oikein hyvin. Eikä suinkaan siksi, että ajattelisin Suomelle olevan hyväksi, että vihreillä on huonot johtajat. Päinvastoin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suurella todennäköisyydellä menettelytapavaliokunta toteaa Väyrysen vaalikelvottomaksi keskustapuolueen puh.vaalissa.

Ilkka Luoma

sunnuntaina, helmikuuta 04, 2018
Paavo Väyrynen teki rehdin päätöksen – Keskustan puheenjohtajaksi

… tai toinen vaihtoehto on päättää kaksoisjäsenyys. Paavo lähtee, ellei Keskusta valitse häntä puheenjohtajaksi *. Sotkamon puoluekokouksessa Keskusta ratkaisee pitkälti Suomen linjan! Tämä tuntuu uskomattomalta, mutta näin se on. Presidentinvaaleista kansa valitsi 42 prosentin voimalla istuneen presidentin uudelle kuusi-vuotiseksi jaksoksi [1 … Se siitä ja vilpittömät Onnittelut Saulille.

...

Nyt Väyrynen hakee Suomelle ratkaisevaa linjausta Keskustan puheenjohtajuuden, seuraavien eduskuntavaalien (jopa ennenaikaisten) ja hallituspolitiikan kautta. Ensin puheenjohtajaksi, sitten yhdistetään karanneet ”vennamolaiset”, tehdään Suomen suurin puolue – mennään hallitukseen ja otetaan pääministeriys.

[* ” … . .. Väyrynen teki rehdin eleen, tietäen, että hänellä on Keskustassa laajaa kannatusta. On suoraselkäistä mennä mittauttamaan kannatus suoraan kenttäväen eteen. Keskustalla ei ole jäsenäänestystä, vaan puoluekokous valiintuu huolella piireistä [!]. Tässä voi olla Paavolle uhka, mutta myös suuri mahdollisuus.

Väyrynen pelasti Keskustan alamäen presidentinvaaleissa 2012, jolloin hän yhdisti kentän taakseen - puoli miljoonaa ääntä ensimmäisellä kierroksella. Voisiko entinen Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen tulla vankkuriksi Paavolle?

Nyt on kysymys Keskusta tulevaisuudesta! Tänään Sipilän Keskusta on liki Kokoomuksen apupuolue. Paavon kuningasajatus on yhdistää perussuomalaiset, itsensä kadottaneet siniset ja "sipilöitynyt" Keskusta Uudeksi Keskustaksi, jonka kokoava voima lähtee Kansalaispuolueen politiikan kattojärjestömäisyydestä. Tässä on ensimmäinen politiikan innovaatio sitten demareiden Forssan kuuluisan kokouksen 1906 … ” ~ https://yle.fi/uutiset/3-10053749 -

Miksi näin – siksi, että on aito huoli Suomen tulevasta tilasta!

Siksi myös, että Väyrynen hakee näin ne tärkeät – Suomen kansalle hyvin tärkeät vaaliteesit hallitusvastuun kautta pääministerin pestistä toteutukseen. Erityisesti sotilaspoliittinen liittoutumattomuus, ja näin Paavon ollessa pääministeri, hän varmistaa, ettei Nato-kannastaan kansalle epävarma presidentti Sauli Niinistö ”heikkona hetkenään” tekisi uus-erkkolaista [2 päätöstä Natoon menosta – vastoin kansakunnan vakaata mielipidettä, joka olisi myös liittymisenä kohtalokasta suomalaisille [4.

Paavon suunnitelma on nerokas ja sitä on täytynyt pohtia huolella

On reilua antaa Keskustan kentän tehdä päätös, joko uus-keskustalaisuutena – alkiolaisuuden tunnustajina tai sitten Väyrynen tekee eron vanhaan ja uusii suomalaista politiikkaa urakalle ”kattojärjestönsä” kautta – eli Kansalaispuolue vetoaisan päässä - muutosmoottorina.

Myös Väyrysen Uus-Keskusta voi muotoutua Kansalaispuoleen kautta – onhan se politiikan kattojärjestö – ikään kuin Saksan CDU/CSU [5 – jossa keskustamieliset kohtaavat samakantaisina – ja näin ”vennamolaiset” palaavat kotiin, ehkä jokunen sininenkin eksyy harhailun tieltä mukaan.

Timo Soini pakenee EU-Brysseliin tai natovankkureihin – kuten teki tavallansa myös Kokoomuksen Jyrki Katainen, joka pakeni Suomesta [6 – katastrofiensa jälkeen – EU komissioon – Alexander Stubbin paikalle, kun ikikansanedustaja Ilkka Kanerva piti ensin laittaa tekstarijäähylle – liki olemattomin syin … ja näin tehtiin tilaa Jyrkin paolle, jo hyvissä ajoin!

Jatkuu ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2018/02/paavo-vayryn... -

.

Juha Hämäläinen

Valtiojohtomme on täynnä maan etujen pettäjiä ja rintamakarkureita sekä korruptiovirkojen metsästäjiä.

Eihän tästä ole mitään epäselvyyttä tai tulkinnanvaraa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Minulla ei ole tietoa kuinka tiivisti Hämäläinen tai häntä kompannut Makkonen on ollut politiikassa mukana, itse olin nejänä eri vuosikymmenenä enkä voi millään allekirjoittaa Hämäläsen näkemystä. Suomi kuuluu kaikkien tutkimusten mukaan maailman vähiten korruptuneiden maiden joukkoon ja näkemys, että valtiojohtomme olisi täynnä maamme etujen pettäjiä, rintamakarkureita ja korruptiovirkojen metsästäjiä kertoo vaan Hämäläisen"mutusta" eikä mistään muusta.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Leppälahti ja Luoma innokkaina keskustapuolueen jäseninä osallistuvat tietenkin Keskustan puoluekokoukseen ja pääsevät näin äänestämään menettelytapavaliokunnan tekemästä päätöksestä. Puheenvuoro-palstalle kirjoittamalla päätökseen ei voi vaikuttaa.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Korjaus: En ole Keskustan jäsen, joten en valitettavasti pääse vaikuttamaan kokouksessa.Yksittäinen kirjoitus on tietysti vain pisara meressä mutta idealistina uskon, että medialla on vaikutusta asioihin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

No mutta onhan Paavo kaikkien suomalaisten Paavo!
Muutoin toivotan keskustalaisille onnea ja menestystä tulevassa puoluekokousessanne.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Väyrynen pyrkii ratkaisemaan nykypäivän ongelmat eilispäivän keinoin, se ei onnistu millään eri elämän osa-alueilla eikä myöskään Suomen ulko-ja turvallisuuspolitiikassa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

On siinä Väyrysellä juhlimista, kun tällaisestakin asiasta pitää kannattajien hehkuttaa :)

Aivan sama, miten asian näkee, mutta kesällä sitten päättyy se Väyrysen keskustataival.

Eiköhän tuo vieteriukko jotenkin pinnalla pysy, joskin ne ajat ovat onneksi ohi, että hän mitenkään voisi suomen päätöksiin vaikuttaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eikä oo muuten löytynyt yhtään niin kova kannattajaa, joka olisi mun kanssa lyönyt vetoa, 100e lupasin lyödä vetoa, että Väyrysestä ei tule puheenjohtajaa keskustaan.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Petteri, kannattaja kannattaa ja toivoo mutta paha on vetoa lyödä kun ei ole sellaista kykyä ennustaa tulevaisuutta kuin sinulla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eihän lottoakaan voita tietämällä, jos on kova luotto omaan ehdokkaaseen, niin kai sitä nyt silloin uskaltaa vedon laittaa.

Taitaa kuitenkin jokainen ymmärtää mistä on kysymys, jopa kiihkeimmät kannattajat ymmärtävät, että tämä peli on Väyrysen osalta lopullisesti hävitty.

Puhetta riittää kuin presidentinvaaleissa, mutta tuloksen tietää jokainen jo etukäteen.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #34

Voi olla että olet oikeassamutta en tiedä. Mutta jos demokratiassa ihmiset alkavat arvuuttelemaan voivatko voittaa ja kun eivät sitten usko mahdollisuuksiinsa eivätkä asetu ehdolle niin kylmää olisi meno. Tarvitaan paljon erilaisia ehdokkaita.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #37

Mutta jos demokratiassa ihmiset alkavat arvuuttelemaan voivatko voittaa ja kun eivät sitten usko mahdollisuuksiinsa eivätkä asetu ehdolle niin kylmää olisi meno.

Juuri niin fiksut ihmiset ovat aina tehneet. Mikä sai sinut usomaan toisin?

Ilkka Luoma

lauantaina, maaliskuuta 31, 2012
Väyrysen sujuvuus jyrää, ja se ärsyttää

" ... Kansa kysyy kolmea asiaa. Nuo kysymykset ovat: Kanta Natoon, kanta Euroopan unioniin ja eurokriisiin. Vain yhdellä on kaikkiin selvä vastaus. Paavo Väyrynen sanoo Natolle ainoana täyden ein - Kansa tykkää. Paavolla on myös selvä vastaus euroon ja EU:hun. Kyllä kansa kysyy ja tietää muutakin.
Paavo kävi yksin täysillä taistelua eduskunnassa Europan yhteisöön liittymistä vastaan - jo silloin, kun Timo Soini oli peruskoulussa. Paavo punoi juonia presidentti Urho Kekkosen kanssa jo silloin, kun Sauli Niinistöä ei näkynyt politiikassa. Paavo on edelleen loistavassa kunnossa - kaikista muista ei saata voida sanoa ehkä samaa.

...
Paavo on enemmän Urho Kekkosen mies, kuin Soini konsanaan. Väyrynen on enemmän EU-vastainen kuin Timo milloinkaan. Paavo Keminmaalta on enemmän suomalaisen luonteen perikuva kuin Pekka Haavisto alkuunkaan. Väyrynen kantaa Kekkosen perintöä - tapahtuiko Keskustalta suuri virhe, kun valitsivat Lahdessa Kiviniemen puheenjohtajaksi Paavon sijasta?

...
[U][History] Paavo Väyrynen esiintyi YLE 1:en suorassa haastattelussa kuin valtiomies. Suomi kulkee raskaiden hallitusvirheiden jälkeen niin syvään lamaan, josta nouseminen vaatii johtajaa isolla J:llä. Kekkosen perintöä kantava Paavo Väyrynen on se mies, joka esikuntineen voi tehdä asialle jotain. ... "

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2012/03/vayrysen-suj... -

...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

V.2012 Väyrynen oli vielä hieman poliitikko ja jokunotti hänet vakavasti.

V.2018 jäljellä ei ole kuin muisto, riidat ja monet hävityt presidentinvaalit.

Uskottavuus on täysin olematonta, hänestä on tullut mukikauppias ja viihdehahmo.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Ovaska totesi myös viestinään puolueen paikallistasolle, että mitään vaalikiertueita tai vastaavia ei järjestetä."

Tämä on huono uutinen Väyryselle, joka kuvitteli pääsevänsä ympäri maakuntia Kepun rahoilla keräämään jäsenlistaa Kansalaispuolueelleen.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Kyllä, huono uutinen myös jäsenille.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

*kannatusjäsenlistaa

Käsittääkseni jäseniksi pääsevät vain parlamentaarikot, tai niin Väyrynen ainakin aluksi ilmoitti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Äänestäjiä Väyrysen puolue hamuaa tulevia vaaleja varten.

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola

Keskustan johto ei noudata mitään sääntöjä missään asiassa, vaan haluaa luoda omat sääntönsä omaksi edukseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset