Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

Paavo on palannut! Historia taitaa toistaa itseään.

Keskustasta eronnut Paavo  Väyrynen on eduskunnassa ja lupasi heti ryhtyä töihin ja käyttää puheenvuoroja tärkeistä asioista. Väyrynen sanoi olevansa vasemmisto-keskustalainen, joka on köyhän asialla ja vastustavansa Helsingistä tapahtuvaa maaseudun ihmisten putkiohjausta suuriin kaupunkeihin. Väyrysen perustama Kansalaispuolue saa näin eduskuntaryhmän ja äänestäjille syntyy vaihtoehto.

Historia taitaa toistaa itseään. Keskustan johdon kanssa eri linjoille joutunut Veikko Vennamo perusti 1959 Suomen Pientalonpoikien Puolueen, myöhemmin SMP. Vuoden 1968 presidentinvaaleissa Vennamo sai runsaasti julkisuutta, jota puolueen yleensä oli vaikea saada. Sitten vuoden 1970 eduskuntavaaleissa puolue sai 18 eduskuntapaikkaa. Nyt Väyrynen näkee Kansalaispuolueella mahdollisuudet 15-20 paikkaan eduskuntavaaleissa.

Valtapuolueet, media  ja poliittiset kommentaattorit kritisoivat Vennamoa vähintään samoin kuin valtamedia on riepotellut Paavoa. Vennamon mahdollisuuksia vähäteltiin kuten nyt Paavoa ja Kansalaispuoluetta. Kansa kuitenkin tiesi 1970 paremmin. Yllätys oli suuri kun ”vaaliroknoosit” ennustivat väärin tulevan menestyksen.

Aika on nyt toinen eikä Paavo ole Veikko mutta tilanteissa on paljon samaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Onko Paavo edes Kansalaispuolueen jäsen? Sitä ei Paavo itsekään tiedä?

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Prh:n papereiden mukaan kuulemma on jäsen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Omien väitteidensä mukaan on?

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #3

Kyllä ja viittaa PRH:n dokkareihin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #5

Ei kai PRH pidä jäsenrekisteriä? PRH:ssa taitaa olla tiedossa vain perustajajäsenet?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Muistaaksensi kansalaispuolueen perustivat Paavo Väyrynen, Vuokko Väyrynen ja Sakari Lindén, eli ovat siis perustajajäseniä.

He kaikki lienee erotettu kansalaispuolueesta uuden johdon toimesta, vaikka jossain näissä riitapapereissa taisi olla, ettei heidän mielestään Vuokko edes olisi jäsen, mutta kyllä perustajajäsen on jäsen.

Tuossahan se oli: "Väyrynen laskee erotettujen joukkoon vaimonsa Vuokko Väyrysen. Kansalaispuolueen mukaan Vuokko Väyrynen ei ollut edes jäsen." https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005708224.html

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Valtaa tietysti jaossa kun persujen jytky tussahtaa. Tosin tämä näyttäisi olevan menossa suurille puolueille.

Vaalimenestyksen takeena pitäisi olla luottamus. Ainakin minun käsitykseni mukaan. Toiminnan johdonmukaisuuteen, läpinäkyvyyteen ja sen merkitykseen kansamme hyväksi? Tällä kultapossukerholaisten kinastelullako sitä luodaan?

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Puolueen johtosotkut on tietysti selvitettävä. Muutoin menestyksestä on turha haaveilla. Paavon linja sinänsä on selkeä ja harvinaisen hyvin dokumentoitu Paavon kirjoihin.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Dokumentoitu varsin valikoivan muistin mukaisesti?

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Kai meillä kaikilla muisti vähän pätkii ja valikoi mutta harvempi on sanomisiaan ja mailejaan koonnut yhteen vuosien ajalta. Niitä voivat sitten vastustajatkin käyttää, jos sanomiset muuttuu ajan mittaan. Suosittelisin kyllä muillekin tätä tapaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Harvassa taitaa olla ne äänestäjät, jotka Väyrysen kirjoja ovat lukeneet.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Koirat haukkuu ja karavaani kulkee... Onpa mielenkiintoista seurata Paavon karavaanin kulkua ;-) Ja Paavon asiaosaamista ei päihitä eduskunnassa kukaan muu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

70-luvun asioiden osaamista ehkä, ja nimenomaan Neuvostoliiton halailun suhteen :)

Nykyaikana, no surullinen tapaus, eikä politiikassa ole enää mitään jäljellä hänelle.

Mutta viihdettä, sitä varmaan saamme tämän vaalikauden loppuun asti.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Se on selvä, että Paavon osaaminen on aivan omaa luokkaansa, mutta nämä puoluesotkut ei nyt hyvää hänen imagolleen tee.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tilastokeskuksen mukaan Julkisyhteisöjen sulautettu bruttovelka (EDP-velka) oli 137,3 miljardia euroa vuoden 2017 lopussa. Luku 137 miljardia euroa on vertauskuvallisesti 137 kilometriä korkea pino painosileitä 100 euron seteleitä. Tien oikeassa reunassa olevalle jatkuvalle valkoiselle viivalle kantilleen poikittain asetettuna tämä pino ulottuisi yhtäjaksoisesti Helsingistä Heinolaan (137 km)! Velkaantumista on hyvä tuoda esille vertausesimerkillä. Ehkä se vähän hillitsee myös niitä, joille velat ovat muuttuneet saataviksi.
Väyrysen jo vuosia ylläpitämä pyrkimys eroon EU:sta ja eurosta nyt tuskin edustaa asiaosaamista. Tämä toteutuma johtaisi nykytilanteessa Suomi-neidon perikatoon.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Paavolla on jo ikää, ikävää ei ehkä moni kuitenkaan myönnä tuntevansa hänen politiikkaansa kohtaan. Kaiketi siihen sisältyy myös jotain hyvää, että hän jaksaa olla kiusaamassa vähän kaikkia kaikkialla. En vain jaksa käsittää sen asian parempaa puolta.
Hän kun ei osaa edes arvostella rakentavasti vaan niin selvästi ajaa sitä oman edun politiikkaansa. Sieltä olis vielä etsittävä se Suomen parhaaksi katsottava linja. Tuntuu vain että bussi on jo mennyt ja myös hän jäänyt kyydistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset