Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

Korjaus median uutisointiin: EU EI päättänyt perustaa vastaanottokeskuksia.

Mitään päätöstä perustaa vastaanottokeskuksia ei tehty EU:n huippukokouksessa päinvastoin kuin suomalainen media uutisoi. BBC:n sivuilta löytyy alkuperäinen EU:n kokousdokumentti, jossa vain todetaan, että ”…Council calls ..the Commission to swiftly explore the concept of regional disembarkation platforms,..”.

Päätettiin siis vain selvitellä onko tällainen konsepti toteutettavissa. Konsepti perustuisi jäsenmaiden vapaaehtoiseen toimintaa. Jäsenmaita ei velvoitettaisi mihinkään.

Maalaisjärjellä ajateltuna johtopäätös selvittelystä lienee aika selvä. Mikä EU maa haluaisi tällaisen keskuksen maaperälleen varsinkin kun jäsenmaita ei velvoiteta vastaanottamaan sieltä pakolaisia? Tuskin mikään. Jo nyt pakolaisia on EU maissa leireillä mutta kukaan ei halua jakaa taakkaa.

Konsepti voisi toimia, jos olisi sovittu kaikkien jäsenmaiden velvollisuudesta osallistua pakolaisten  vastaanottamiseen voimavarojensa suhteessa. Idea tällaisenaan on kuollut jo syntyessään. Mutta nyt sitä siis sovittiin selviteltävän…Aikaa, rahaa ja tupakkia tulee kulumaan.

Pääministeri Sipilä kertoi leirien sijaitsevan Välimeren maissa. Mitään tällaista ei sopimukseen sisälly. Vastaanottokeskus voisi olla yhtä hyvin Suomessa sopimuksen mukaan. Järkeväähän se ei olisi.

Ilmeisesti Angela Merkelin pelastusoperaation tähden tällainen näennäinen  ”sopimus” oli tehtävä ja markkinoitava median kautta kansalaisille. Ongelma lakaistiin sievästi maton alle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Alkavat Sipilänkin käsitykset EU-kokousten kulusta ja päätöksistä lähestyä Kataisen tasoa : Kaikki nyökyttivät.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ei pelkästään lähesty, sillä tuotahan se on ollut koko ajan. Samaa oli Kataisen ja nyt Sipilän kohdalla eli Merkelin perässä käskynkkää kulkemista. Kannattaa muistaa Sipilän antama maan ensimmäinen tasa-arvopalkinto (150000 euroa), jonka ojensi tietenkin Eurooppa-neuvoston kokouksen yhteydessä. Miksiköhän juuri tuossa tilaisuudessa? Päätelkää itse mitä Sipilä tuolla ensimmäisellä palkinnolla ajoi takaa.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/20171214220060...

Katainen sen sijaan taisi saada vastaavanlaisen kunnianosoituksen Merkeliltä. Ei kuitenkaan rahana. Merkel joutui uutisoinnin mukaan lahjoittamaan tuon palkintonsa edelleen.

Kyllä tuon päättäjiemme nyökyttelyn tuossa valossa hyvin ymmärtää. Mitähän Sipilä odottaa vastapalveluna?

Toni Rintala

Sipilä siis puhui palturia kertoessaan sopimuksesta perustaa leirejä Välimeren rannan EU-maihin. Sipilä taisi nukkua kokouksessa?
Olihan siellä Ylen toimittajakin paikalla. Nukkuiko hänkin?

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Ilmeisesti kuunteli Sipilää eikä lukenut päätöslauselmaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tämä piirre on EU-politiikassa ollut aina. Kukaan ei tarkkaan muista mitä on sovittu - paperille ehditään kirjata vain ylimalkaisesti pääkohdat, ja sen jälkeen päättäjät selittävät sopimusta omalta kannaltaan parhain päin omalle kotiyleisölleen. Siitä tulee vähän erilainen joka maassa ; )

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Media ympäri maailmaa uutisoi EU:n perustavan suljettuja (keskitys)leirejä (= geschlossene Auffanglager). Vihreä meppi Ska Keller puhuu "vankiloista."

http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/bruesse...

https://twitter.com/SkaKeller/status/1012574252078...

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Brysselin yön pimeinä tunteina sattuu ja tapahtuu. Kunkin maan johtajat selittävät kotimaissaan sopivalla tavalla kokouksen "tuloksista". Eikö Italian veto merkitsekään mitään?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Onkohan tutkintakeskus parempi kuvaus.

Käyttäjän IlkkaSalo kuva
Ilkka Salo

Alkuperäisen linkin mihin kirjoittaja viittaa olisi toki voinut jo hän laittaa, ettei synny väärinkäsityksiä siitä etteikö asialle todella oltaisi tekemässä jotain.

https://www.bbc.com/news/world-europe-44652846

Käyttäjän PaulaPlysjuk kuva
Paula Plysjuk

Mitä konkreettista siis ollaan tekemässä?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

"Viisi kertaa rajan yli, aina poliisin kyydissä takaisin – Euroopan maahanmuuttopolitiikan ongelmat kiteytyvät Ventimigliassa", ks. alla:

https://yle.fi/uutiset/3-10277674?utm_source=newsl...
Pominta em. linkistä:

- -"Pohjimmiltaan vapaan liikkumisen Schengen-alue on vuodelta 1999. Silloin ei ollut siirtolaisuuspulmaa. Schengeniä ei ajateltu ulkorajojen kontrollia varten, Guibal sanoo."- -

---

Schengen-alueen toimintaperiaatteet tulee päivittää tähän päivään välittömästi. Ks. Schengen-sopimuksien ja -alueen historiaa alla:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/14/schengen-...

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi
Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Kuinka kauvan Italian mafia saa pyrittää tätä liiketoimintaa. EU hakee asialle vain yleisen hyväksynnän jotta saa "kumppanilleen" rahaa ja välttää yhden maan konkurssin -Kreikan lisäksi.

Käyttäjän RaimoKangas kuva
Raimo Kangas

kaikkihan puhuvat mielellään avoimuudesta,lieköhän sellaista sivustoa missä näkyisi mitä esim. suomen päämisteri lausunut kokouksessa ja mitä mieltä yleensä ollut,liekö yhtään omaa sanomista vai pelkästään peesaamista,olisihan tuo mielenkiintoista tietää

Tommi Nurmi

http://www.consilium.europa.eu/en/meetings/europea...

Tuossa tuota kokouksen antia. AJATUSASTEELLA vielä moiset keskukset, jännä nähdä konkretisoituuko koskaan, itse skeptisenä tarkkailen tilannetta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset