Korjaus median uutisointiin: EU EI päättänyt perustaa vastaanottokeskuksia.

Mitään päätöstä perustaa vastaanottokeskuksia ei tehty EU:n huippukokouksessa päinvastoin kuin suomalainen media uutisoi. BBC:n sivuilta löytyy alkuperäinen EU:n kokousdokumentti, jossa vain todetaan, että ”…Council calls ..the Commission to swiftly explore the concept of regional disembarkation platforms,..”.

Päätettiin siis vain selvitellä onko tällainen konsepti toteutettavissa. Konsepti perustuisi jäsenmaiden vapaaehtoiseen toimintaa. Jäsenmaita ei velvoitettaisi mihinkään.

Maalaisjärjellä ajateltuna johtopäätös selvittelystä lienee aika selvä. Mikä EU maa haluaisi tällaisen keskuksen maaperälleen varsinkin kun jäsenmaita ei velvoiteta vastaanottamaan sieltä pakolaisia? Tuskin mikään. Jo nyt pakolaisia on EU maissa leireillä mutta kukaan ei halua jakaa taakkaa.

Konsepti voisi toimia, jos olisi sovittu kaikkien jäsenmaiden velvollisuudesta osallistua pakolaisten  vastaanottamiseen voimavarojensa suhteessa. Idea tällaisenaan on kuollut jo syntyessään. Mutta nyt sitä siis sovittiin selviteltävän…Aikaa, rahaa ja tupakkia tulee kulumaan.

Pääministeri Sipilä kertoi leirien sijaitsevan Välimeren maissa. Mitään tällaista ei sopimukseen sisälly. Vastaanottokeskus voisi olla yhtä hyvin Suomessa sopimuksen mukaan. Järkeväähän se ei olisi.

Ilmeisesti Angela Merkelin pelastusoperaation tähden tällainen näennäinen  ”sopimus” oli tehtävä ja markkinoitava median kautta kansalaisille. Ongelma lakaistiin sievästi maton alle.

jukkakleppalahti
Sitoutumaton Kerava

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu