Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

Paljastus Saksassa: Kreikan uudet lainahelpotukset maksavat jäsenmaille 34Mrd €

Välttääkseen kansan tuomion vaaleissa EU:n päättäjät pyrkivät salaamaan harjoitetun kelvottoman Kreikka-politiikan tulokset. Kesäkuussa näyteltiin peittelyoperaation viimeisin näytös kun EU:n johdolla tehtiin ”järjestelyjä” ministerien ja median vakuuttaessa Kreikan olevan terveellä tiellä eikä tarvitse enää lisää lainoja.

Koska Kreikka ei pysty maksamaan vanhoja lainoja, myönnettiin lainahelpotuksina vapautus lyhennyksistä ja koroista 15 vuodeksi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) on saanut käsiinsä Saksan ministeriön muistion, jossa todetaan järjestelyjen maksavan ainakin 34Mrd € seuraavan kymmenen vuoden aikana EU:lle. Ministeriö vakuuttaa parlamentille, että Kreikka maksaan kuitenkin kaikki korot takaisin 2033.

https://www.dw.com/en/germany-estimates-greek-debt-relief-will-cost-34-b...

Järjestelyihin kuului myös lainantakaisinmaksuaikojen lisääminen siten, että keskimääräinen takaisinmaksuaika on 43 vuotta. Käytännössä kyse on lainojen alas kirjaamisesta suurelta osin. Friedrich Heinemann, Centre for European Economic Research:n arvostettu ekonomisti totesi, että ajatus siitä, että viimeisin pelastuspaketti ei maksaisi lainaajille mitään, on absurdi. Kreikan lainapapereilla ei ole käytännössä arvoa.

Ainoa järkevä toimi olisi suurelta osalta kirjata lainat tappioksi ja antaa tyhmien lainaajien kärsiä nahoissaan, jonka jälkeen Kreikka voisi päästä aitoon kasvuun.

Nykyinen Kreikkapolitiikka tulee kalliiksi, nyt tehty ”järjestely” ei jää viimeiseksi.  EU:n päättäjät ovat näemmä valmiit peittelemään tekosiaan ja siirtämään ongelman tuleville sukupolville 2060 luvun jälkeiseen aikaan. Emme tarvitse tällaista EU:ta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

29Suosittele

29 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Nyt selvisi kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ja euroministereiden näkemyksien ristiriidan taustat?

Iltalehti, IMF varoittaa euroaluetta: Kreikka saattaa tarvita lisää velkahelpotuksia, 5.8.2018

https://m.iltalehti.fi/talous/201808052201116919_t...

Iltalehti, Euroministerit: Kreikka pärjää omillaan - Suomi saa rahojaan takaisin: Orpo: ”Historian siipien havinaa”, 22.6.2018

https://m.iltalehti.fi/politiikka/2018062222010311...

Kiitos Soinille, kun meni pakolla hallitukseen ja vastoin vaalilupauksiaan Kreikalle myönnettiin lisää velkaa.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Erityisesti ORPON puheet ovat harkitussa totuuden vääristämisessä kauhistuttavia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Saman taidon osasi kyllä myös Jyrki Katainen. Jyrkille kaikki oli suorastaan fantastista. Orpo seuraa samaa kokoomuksen linjaa politiikassaan. Stubb keksi omasta päästään lukuja.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Nykyinen hallituksemme on kuin Pikavippiyritykset.

Harhauttamalla, ihmiset voi saada uskomaan, miten hyväksymällä valtion tuet, pelastamme hädänalaisen EU -valtion.

Valtiovarainministerin tehtävänä lienee useinkin totuuden vääristäminen.

Totuus kuitenkin vapauttaa.

Vain ja ainoastaan, totuuden puhuminen, vapauttaa.

Myös ministeri, on ihminen.

Muistamme vielä Keskustan Anneli Jäätteenmäen, jonka tehtäväksi jäi valehtelu.

Puolueen taholta tullut käskytys, mitä on sanottava, ilmeisimmin maksoi Jäätteenmäelle pääministerin tehtävässä jatkamisen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Onko kyse tarkoituksellisesta harhaanjohtamisesta jälleen kerran, että Euroopan Unioni ja rahaunioni saadaan pidettyä pystyssä aivan samoin kuin vääristeltiin tietoja silloin, kun Kreikka piti saada rahaunionin jäseneksi? Kun asioiden totuudenmukaisuus selviää vasta vuosien päästä, niin mitä on enää tehtävissä, kun löysät on jo housuissa. Uusia kriisejä odotellessa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#5
"Onko kyse tarkoituksellisesta harhaanjohtamisesta jälleen kerran, että Euroopan Unioni ja rahaunioni saadaan pidettyä pystyssä aivan samoin kuin vääristeltiin tietoja silloin, kun Kreikka piti saada rahaunionin jäseneksi?"

Vesa, työssäsi varmaankin tiedät, että totuus ei pala tulessakaan.

Sen sijaan, totuuden etsintä on monimutkaista ja monien kyselyjen takana.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ettei vain kyse ole EVM rahaston "notkeasta" muuttamisesta IMF:n kaltaiseksi rahastoksi? Lainojen antamiseen, joita ei sitten tarvitse koskaan maksella takaisin vaan ovat luottotappiota ihan julkisesti. Nythän mm. Kreikan saatavat heitettiin romukoppaan parilla kolmella maksuajan pidennyksellä ja alhaisilla koroilla. Noista toimenpiteistä ei sitten kuulema ole mitään menetystä maallemmekaan Orpon mukaan ja ilmeisesti Sipilän hallituksen mukaan.

Aivan varmaa tulee olemaan, että Kreikka pyytää jonkun ajan kuluttua uutta apua euromailta, jollei sitten kaikilta jäsenmailta em.rahaston kautta. Näitä tapahtumia yritetään sitten peitellä mitä kummallisimpien puheiden avuilla.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Kun 15 vuotta on mennyt, myönnetään uusi maksuvapautus koroista ja lyhennyksistä 15 vuoden ajaksi. Eikä kuulemma maksa mitään....

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen Vastaus kommenttiin #8

Jukka älä unohda Jutta Urpilaisen hankkimia Kreikka-lainan takuita. Nehän ne vasta "tuottavat" Suomelle käteistä.
Toivottavasti äänestäjät muistavat myös sen ensi keväänä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Väkisin tulee mieleen, kumpi tekee enemmän väärin: Orpo muunnellessaan totuutta Kreikka-lainoista vai Soini kertoessaan omantuntonsa mukaisen vakaumuksen abortista? Molemmat ministereitä. Samalla voidaan äänestää useamman ministerin luottamuksesta.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Miksei koko hallituksen luottamuksesta eli jäljellä olevasta luottamuksesta,joka lienee alle 40% kansalaisten keskuudessa.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Tarkoitatko luottamuksella gallup-kannatusta, jossa vain 24 % äänioikeutetuista kannattaa hallitusta?

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Siinähän sitä tuli jo edellä tietoa ja näkemystä tästä Kreikka-keisistä. Valistuneet kansalaiset ovat koko ajan tienneet missä mennään, mutta poliitikot ovat puhuneet vallan muuta.

Tartun yhteen kohtaan blogissa: "Ainoa järkevä toimi olisi suurelta osalta kirjata lainat tappioksi ja antaa tyhmien lainaajien kärsiä nahoissaan, jonka jälkeen Kreikka voisi päästä aitoon kasvuun."

Samaa mieltä alaskirjauksesta, mutta sehän ei tule tapahtmaan, koska poliitikot tunnustavat vasta muistelmissaan, että EHKÄ tein siinä asiassa virheen. Kommenttini koskee sitä, että miten Kreikka voisi päästä kasvuun ja miten koko ongelma olisi estetty. Se ratkaisu on Kreikan ero eurosta. Mutta sitä ei sallita Eurostoliitossa, koska se osoittaisi, että euro on ollut paha mokka, anteeksi moka. Sitä ei tunnusteta, maksoi, mitä maksoi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kreikka halutaan pitää väkisin eurossa, ettei vain koko rahaliitto hajoa. Sillä voi olla kielteisiä vaikutuksia Euroopan Unioninkin pystyssä pysymiseen. Kyllä siellä EU-komissiossakin tiedetään, ettei tällainen kehitys ole kenenkään etu, mutta näin jatketaan, jos kansallisvaltiot eivät tee mitään ja ollaan talutushihnassa. Komissio tuskin julkisesti myöntää, että euro on ollut paha moka, vaikka sen tietääkin. Onhan Katainenkin jättämässä komission tehtävät, varmasti on nähnyt missä mennään, muttei voi vain puhua suutaan puhtaaksi ja karavaani jatkaa kulkuaan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kyllä nämä korkoasiat ovat olleet seurannassa koko ajan.Taisi olla kesäkuuta,kun Saksan finanssiministeri edellisen kerran kertoi Kreikan tukilainojen korkoasioista vv 2010-2017 .Silloin kerrottiin yli 3mrd euron korkovoitoista pelkästään Saksalle.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Taloustieteen professori Nouriel Roubini vertasi euroaluetta "hidastettuun junaonnettomuuteen" jo viisi vuotta sitten. Veturi (EMU) on lähtenyt kiskoilta jo ajat sitten ja vaunut (euromaat) poukkoilevat perässä.

Suomen takaussitoumukset ovat 13 974 miljoonaa euroa ERVV:ssä ja 12 600 miljoonaa euroa EVM:ssä, josta viimeksi mainitussa Jutta Urpilainen on ollut keskeinen toimija.

Kreikassa ei olla edelleenkään ”köyhiä ja kipeitä”, kuten oheinen linkki osoittaa.

https://tradingeconomics.com/greece/gold-reserves

Suomen kultavaranto on 49 miljoonaa tonnia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomen kultavaranto on 49 miljoonaa tonnia."'

Eikä tuon kullan sijainnista ja omistuksesta ole juuri tietoa.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kultaa on historian aikana louhittu maapallon maaperästä yhteensä alle 200 tuhatta tonnia.

Jos jossain kirjanpidossa Suomen kultavarannoksi on kirjattu 49 miljoonaa tonnia, niin kyseessä on paperikulta, ei oikea fyysinen kulta. Toisin sanoen kyseessä on pelkkiä paperinpaloja, joihin on kirjoitettu, että Suomi omistaa kultaa.

Venäjä, Kiina, Turkki, Intia ja muutamat muut maat ovat viime aikoina hamstranneet fyysistä kultaa. Se on ollut alennusmyynnissä, koska USA on pitänyt dollarin arvoa keinotekoisen korkealla.

US paper gold suppression allowing Russia & China to buy real gold at discount prices

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomella on tietääkseni fyysistä kultaa mutta ne ovat jostakin itselleni hämärästä syystä siirretty Suomen pankista jonnekin muualle, johonkin tai joihinkin muihin maihin, Lontoossa on ehkä pääosa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola
Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen eduskunta ei nähtävästi pidä Suomea turvallisena maana.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Taattua Eu-perseilyä, myös Suomen poliitikkojen osalta mitä suuremmassa määrin. Valetta, valetta......

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset