Menisitkö töihin firmaan, jossa irtisanomista on sujuvoitettu?

Irtisanomissuojan heikentäminen on tyypillistä osaoptimointia, joka on tuottamassa yhteiskunnalle ja pienille yrityksille ison laskun. Hallitus on kuitenkin ilmoittanut härkäpäisesti jatkavansa tiellään kuuntelematta asiantuntijoiden argumentteja. Tai siis kuuntelee kyllä mutta ei kuule.

Lakiesitys on jakamassa yritykset kolmeen kastiin, joiden toimintaedellytykset ovat erilaiset. Irtisanomissuojan helpottaminen koskisi alle 10 hengen yrityksiä. Ylittäessään tämän rajan kasvuyritykseen sovellettaisiin tiukempia irtisanomismääräyksiä.

Yhteistoimintalakia on taas sovellettava yrityksissä, joiden työsuhteissa olevien työntekijöiden määrä on vähintään 20.

Menettelyllä luodaan lisää kasvua hidastavia lasikattoja. Kasvava yritys joutuu harkitsemaan kannattaako rajoja ylittää, koska välittömästi ylityksen jälkeen astuvat voimaan tiukemmat velvoitteet. Osa yrityksistä päätyy varmasti lopettamaan rekrytoinnin epämääräiseksi ajaksi pysyäkseen edullisemmassa kokoluokassa.

Lasse Laatunen argumentoi toisaalta, että koska yrityksen koko vaikuttaa jo nyt oikeudessa irtisanomisen helppouteen, aiheuttaisi laki irtisanomiskynnyksen nousun suurissa yrityksissä. Siis siksi koska laki edellyttää sen tuovan muutosta pienten asemaan eikä pienissä enää ole keinoja helpottaa, on vaikeutettava suurissa….  

Ehkä vielä vakavampi haitta hallituksen esityksestä aiheutuu pienen yrityksen mahdollisuuksille yleensä saada rekrytoitua osaavaa työvoimaa. Jo nyt Suomessa tilanne rekrytoinnissa on hankala. Joillain aloilla ja paikkakunnilla yrityksillä on suuria vaikeuksia rekrytoida työvoimaa. Hallituksen esityksen seurauksena tilanne tulisi pahenemaan pienten yritysten osalta. Osaava työntekijä joutuu harkitsemaan menisikö alle 10 hengen yritykseen, jossa kenkää voi tulla helpommin kuin suuremmassa yrityksessä. Kasvuyrityksissä tarvittavat monet erityisosaajat miettivät uskallanko kertoa rehellisesti käsityksiäni pienessä firmassa vai saanko potkut. Aina tietysti löytyy joitain, joita tällainen riski ei pelota.

Käsi sydämelle: Menisitkö sinä töihin firmaan, jossa irtisanomista on sujuvoitettu vai isompaan firmaan, jossa perheen leipä on turvatumpi? Tai jos olisit jo töissä pienessä firmassa, jossa irtisanomissuojaa heikennetään: kävisikö mielessä hakeutua ainakin jollain aikajänteellä isompaan firmaan, jossa on parempi turva?

Sipilän hallituksen toiminnasta tulee mieleen tuttu vertaus norsu lasikaapissa.

https://www.talouselama.fi/uutiset/us-uusi-laki-jakaa-yritykset-kolmeen-…

jukkakleppalahti
Sitoutumaton Kerava

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu