Sberbankin Esko Ahon outo hyökkäys Helsingin Sanomia vastaan

Helsingin Sanomien toimittaja kirjoitti viikonloppuna tärkeän ja monipuolisen jutun Esko Ahosta ja hänen roolistaan venäläisen Sberbankin hallituksessa. Sber­bank on sekä Eu­roo­pan uni­o­nin et­tä Yh­dys­val­tain aset­ta­mi­en pa­kot­tei­den koh­tee­na. Aho on toimittajan mukaan painostanut jutun hyllyttämiseen ja toimittajan mukaan esittänyt uhkaavia vihjailuja. Aho syyttää Hesaria mielikuvajournalismista.

https://twitter.com/svuorikoski/status/1069312916489453568

Ahon mennessä Sperbankiin käytiin julkisuudessa keskustelua onko asema sopiva Suomen entiselle pääministerille? Nyt Ukrainan kriisin kärjistyessä on entistä tärkeämpää miettiä onko tällainen Suomen edun mukaista. Käytetäänkö Ahoa hyväksi yhtenä palana Venäjän toimien hyväksyttävyyden lisäämiseksi? Joka tapauksessa ottamatta kantaa itse Ahon asemaan, voi todeta avoimen ja vapaan keskustelun olevan äärimmäisen tärkeää sananvapauden ja päätöksenteon kannalta, joten Ahon käsitystä sananvapaudesta ja hyökkäystä Hesaria vastaan voi pitää outona.

Aikoinaan  pää­mi­nis­te­ri Si­pi­lä ei nähnyt pakotteista huolimatta on­gel­maa sii­nä, et­tä en­ti­nen pää­mi­nis­te­ri Es­ko Aho oli eh­dol­la Ve­nä­jän suu­rim­man pan­kin Sber­ban­kin hal­li­tuk­seen. Voisi kuvitella Sipilän puolustavan Ahoa myös yhteenotossa HS:n kanssa, onhan hänelläkin kokemusta toimittajien painostamisessa.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/sipila-ei-nae-esteita-ahon-ehdokkuudell…

Suomen kuvalehden Vuorikosken twiiteissä julkaisemasta Ahon kirjeestä HS:lle käy ilmi kuinka Aho ihmettelee, ettei juttu ollut sellainen kuin hän kuvitteli. Aho unohtaa, ettei lehdistön tehtävä ole palvella valtaapitäviä vaan kansalaisia. On hienoa lukea Twitteristä HS:n päätoimittaja Kaius Niemen vastaus:  ”..Kun toimittaja haastattelee vallankäyttäjää, kysyy yleisön puolesta kriittisiä kysymyksiä ja antaa lukijan lopulta tehdä johtopäätöksensä, sitä on tavattu kutsua laatujournalismiksi – ei mielikuvajournalismiksi.”

jukkakleppalahti
Sitoutumaton Kerava

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu