Natsijärjestöt ovat olleet kauan kiellettyjä Suomessa!

Ihmettelen miksi natsit toistaiseksi nauttivat mm poliisin suojaa vaikka Suomen solmima valtiosopimus selvästi kieltää fasistiset järjestöt?

Ote Pariisin rauhansopimuksesta 1947: ”Suomi, joka välirauhansopimuksen mukaisesti on ryhtynyt toimenpiteisiin hajottaakseen kaikki Suomen alueella toimivat fascisminluontoiset poliittiset, sotilaalliset tai sotilaallisluontoiset järjestöt sekä muut järjestöt, jotka harjoittavat Neuvostoliitolle tai muille Yhdistyneille Kansakunnille vihamielistä propagandaa, sitoutuu olemaan vastaisuudessa sallimatta senluontoisten järjestöjen olemassaoloa ja toimintaa, joiden tarkoituksena on kieltää kansalta sen demokraattiset oikeudet.”

Täälläkin puheenvuorossa on esitetty liberaaleja näkemyksiä kuinka vapaassa maassa kukin voi kantaa sellaista lippua kuin haluaa. Tämä näkemys osoittaa sanojansa historiattomuuden. Historian opetukset unohdetaan ja ollaan kuin mitään ei oltaisi opittu. Ikään kuin natsisimi olisi vain yksi asia jota ei voi kieltää, koska narsistisen yksilön vapautta silloin rajoitettaisiin.

Miksi Suomi on sanoutunut irti tuosta Pariisin sopimuksen pykälästä? Millä kv-foorumilla tämä olisi hyväksytty? Ei kai millään?

http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1947/19470020/19470020_2

 

jukkakleppalahti
Sitoutumaton Kerava

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu