Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

EU vuosikatsaus 2018: Unioni horjui konkurssitilaan

Jos EU olisi yritys, se olisi jo aikaa sitten asetettu konkurssiin. Yrityksen yleisin olemassaolon tarkoitus on tuottaa voittoa omistajilleen mutta EU:n olemassaolon oikeutus voidaan kiteyttää pyrkimyksenä tuottaa kansalaisilleen turvallisuutta ja erityisesti materiaalista sekä henkistä hyvinvointia.

Kun vuoden 2018 lopulla tarkastelee EU:n onnistumista, on konkurssitila lähinnä oikea luonnehdinta.

Hallitsemattoman maahanmuuton seurauksena terrorismin ja väkivallan uhka leijuu EU-kansalaisten yllä. EU ei ole kyennyt erottamaan toisistaan aidosti hädänalaisia ja muissa tarkoituksissa jäsenvaltioihin pyrkiviä. Jokin aikaa sitten uutisoitiin EU:n jäsenvaltioiden yksimielisyydestä panostaa rajoille sijoitettaviin turvapaikkahakemusten käsittelykeskuksiin, joissa pakolaisille järjestettäisiin asialliset oltavat kunnes heidän asiansa on tutkittu. Mitään ei ole tapahtunut eivätkä jäsenvaltiot ole sopineet mitään kuten jo aiemmin kirjoitin blogissani, jossa jouduin oikomaan Suomen valtalehdistön uutisointia. Suomen hallitus lähinnä keskittyy kauhistelemaan ongelmia Suomessa.

http://jukkakleppalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257589-korjaus-median-u...

Ulkopoliittisesti EU on seurannut katseellaan voimattomana suurvaltojen välien kiristymistä, joka heijastuu vaarallisesti mm Ukrainassa ja Krimillä Venäjän toimeliaisuutena. Eräät maat kuten Suomi haikailevat EU:n oman armeijan perään. Jokainen vähänkin asioita seuraava ymmärtää ajatuksen olevan kuolleena syntynyt. Kun jokaisen jäsenmaan on nähty sooloilevan omien etujensa mukaan taloudessa, maahanmuutossa yms., kuinka sitten sota-asioissa kriisitilanteessa oltaisiin yhtä mieltä? Tämän vuoksi naiivi ajatus EU:n armeijasta pakkaa hymyilyttämään vaikka asia on vakava.

Pienen Kreikan EU sai vielä painostettua polvilleen säästökuurille, jolla viedään nuorilta sukupolvilta elämän edellytykset Kreikassa. Työttömyys oli yli 15% kesällä ja nuorisotyöttömyys yli 30% . Syksyllä komissio hylkäsi ensin pahasti velkaantuneen Italian alijäämäisen budjetin mutta kosmeettisten korjausten jälkeen hyväksyi budjetin ja tunnusti voimattomuutensa lähestyvän talous – ja Eurokatastrofin suhteen.

Ranskan budjetti on ollut pitkään alijäämäinen. Kun kaduille ilmestyi mielenosoittajia, päätti presidentti luvata palkinnoksi mellakoitsijoille taloudellisia etuja, jotka johtavat budjetin alijäämän pahenemiseen. Samalla muodostui vaarallinen ennakkotapaus: Ranskaa ja EU:ta siis voi johtaa kaduilta autoja polttamalla. Mitä tapahtuu jatkossa?

EU:n hajoamisprosessi kiihtyi Britannian eron lähestyessä. Ylimielisellä asenteellaan EU takasi ensin eroon johtaneen kohtalokkaan kansanäänestyksen toteutumisen Britanniassa ja myöhemmin koko Euroopan vaarantavan kaaoksen synnyn eroneuvotteluissa. Parempaan olisi pitänyt pystyä.    

Turvallisuuden ja talouden konkurssitilaa täydentää moraalinen ja hallinnollinen konkurssi. On käynyt ilmi, että EU:ta johtaa alkoholisti, joka törttöilee työaikana juovuksissa. On selvää, että tämä heijastuu organisaation toimintaa haitallisesti.

Kauhistuttavinta on kuitenkin, että kukaan ei tee mitään Junckerin ohjaamiseksi hoitoon. Vanhaa valtiomiestä käy sääliksi kollegoiden ja ennen kaikkea jäsenmaiden piittaamattomuus. Normaalisti toimivassa organisaatiossa asiaan puututtaisiin ja henkilö ohjattaisiin hoitoon. Jos organisaatio ei kykene käsittelemään yhden henkilön työsuhde/päihdeongelmaa niin kuinka sen voi olettaa kykenevän hoitamaan vaativampia tehtäviä?

Puheenjohtajansa kanssa EU horjui konkurssitilaan 2018.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ei ole muuten Ranskan mielenosoitukset loppuneet vaan uusia on luvassa vielä ensi vuonna 2019 "keltaliivien" ilmoittamana. Vielä tänään uudenvuoden aattona on kerrottu suuresta mielenosoituksesta useilla eri Ranskan paikkakunnilla ranskalaisen uutiskanavan mukaan.

https://www.france24.com/en/20181228-yellow-vest-p...

https://www.france24.com/en/20181231-french-police...

Ranskassa näyttää myös kohdistuvan voimaksta kritiikkiä medioiden suuntaan joiden väitetään tukevan uutisoinnissa Macronia.
Jotkut laaja-alaisen keltaisen liivin liikkeen jäsenet syyttävät Ranskan johtavia tiedotusvälineitä suosimisesta presidentti Emmanuel Macronin hallitukselle ja suuryrityksille ja minimoivat protestit - vaikka mielenosoitukset ovat olleet Ranskan johtavia uutisia 17.11.
https://www.france24.com/en/20181229-france-yellow...

Ei taida olla mitenkään epätavallista muiden maiden uutistoimituksiin verrattuna? Eiköhän meilläkin jokut tahot ole suosiossa ja joku/jotkut epäsuosiossa. Sama koskenee myös ulkomaista uutisointia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mitä sitten tulee itse EU:hun ja sen mahdolliseen konkurssiin, niin unionin tilasta ja toiminnasta on Hans-Peter Martin, itävaltalainen valtiotieteeh tohtori, on kirjoittanut Bestsellereitä "Bitter Pills" ja "Globalization Trap". Nyt viimeisimmän kirjan hän on laatinut analyysina järjestelmän kaatumisesta. Kirja on nimeltään "Game over".

Kirjasta tässä linkistä luettavissa katsaus. Ote tuosta katsauksesta, joka kertonee enemmän kuin tuhat sanaa EU-eliitin toiminnasta ja mihin se onkaan johtanut jäsenmaissa lukuunottamatta Saksaa, joka on nyppinyt kaiken edusn itselleen varsinkin euron antimena.

"On ratkaisevan tärkeää huomauttaa, että yhteiskunnallinen ja poliittinen kriisi on kasvanut tämän ideologian tuloksista." Syynä on taloudellisen liberalismin ideologisessa toimintaperiaatteessa, jolla on saatu heikoimmat jäsenmaat yhä kurjempaan taloudelliseen tilaan ja pikku hiljaa myös samaan kelkkaan mukaan Suomi.
http://www.xn--untergrund-blttle-2qb.ch/buchrezens...

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Onkohan Junckerilla samaa vikaa kuin Erich Honeckerilla oli ennen DDRn romahdusta? Tämä oli aivan kuutamolla luullen maansa olevan paratiisi Länsi Saksaan verrattuna.
Yllätys oli suuri kun muuri yhtäkkiä katosi ja Tea Antit ajeli väärään suuntaan eli länteen.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

On terveellistä huomata, että myös 'valtamedia' myöntää tosi-asian. Eu on konkurssissa, ollut jo pitkään, mutta media vissiin myöntänyt sen vasta nyt. On täysin absurdia ja epärealistista puhua Eu:n arvoista, kun Espanjassa, Ranskassa, Hollannissa poliisi hakkaa kansalaisia, jotka streemeillä näyttävät olevan täysin rauhallisia kulkijoita. Mitä tämä kertoo mm. Suomen presidentistä, joka ajaa Suomea liittovaltioon, puhuu eu-armeijasta, haukkuu Venäjää.....Suomen poliittinen johto on täysin pihalla tilanteesta. Esimerkiksi Juha Sipilälle uudenvuodenpuhe sisältö oli syyttää kantasuomalaisia vihapuheesta rikoksena eli syyttää suomalaisia rikoksesta, mitä ei rikoslaista löydy...ja kaikki tämä mm. Oulun raiskaussarjojen jälkeen. Taitaa miestä omatunto maanpetoksesta vaivata.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset