Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

Valehteleeko oikeuskansleri vai pääministeri?

Ministeri Berner näyttää harhauttaneen oikeuskansleria antamalla tarkoituksella tai tahattomasti vääriä tietoja SEB pankkiin siirtymisen aikataulusta. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006007556.html

Vielä kummallisempia kommentteja antaa pääministeri Sipilä, joka lausui: ”…Oikeuskanslerin kirjallisen vastauksen näin, että silloin täytyy olla tarkkana, ettei osallistu esimerkiksi rahoitusmarkkinaa koskevaan päätöksentekoon…” Sipilä siis väittää nähneensä oikeuskanslerin kirjallisen vastauksen?  

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/272533-juha-sipilalta-outo-vastaus-anne...

Oikeuskansleri itse kuitenkin sanoo, ettei ole kirjallista lausuntoa tehnyt vaan käynyt keskusteluja.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/272565-nyt-puhuu-oikeuskansleri-kavin-b...

Olisi hirmuista edes ajatella oikeuskanslerin tai pääministerin antavan väärää tietoa. Joka tapauksessa Sipilän hallitus näyttää päätyneen täydelliseen moraaliseen konkurssiin. Tämä soppa on selvitettävä perusteellisesti. Poliittisesti keskustalaiset voivat vielä pelastaa sen mitä pelastettavissa on ryhmittymällä nopeasti Väyrysen Tähtiliikkeen taakse. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Sanna50 kuva
Sanna Tenkula

Voisko olla, että molemmat puhuvat perättömiä. Paneeko julkisuus kääntämään takkinsa myös oikeuskanslerin Berner lausunnosta. Taisi julkisuus alkaa painaa Pöystilläkin.

Ensinnäkin Sipilän tieto Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi aiemmin keskiviikkona lukeneensa ”oikeuskanslerin kirjallisen vastauksen”.
-Val­ti­o­neu­vos­to Pää­mi­nis­te­ri Juha Si­pi­lä an­toi ym­mär­tää tie­do­tus­ti­lai­suu­des­sa, et­tä An­ne Ber­ner voi jat­kaa lii­ken­ne- ja vies­tin­tä­mi­nis­te­ri­nä hal­li­tuk­sen lop­puun saak­ka.
- Erikoista,kun Sipilää pääministerinä ei kiinnostaisi asia ”Minua ei kiinnosta se asia".

Tuomas Pöystin ihmeellisyydet ja selvien lakien esteellisyydet. Eikö lait koske ministeriä vaikka perustuslain 63 §:n ja pykälässä todetaan muun muassa, ettei ministeri saa ministeriaikanaan hoitaa julkista virkaa eikä sellaista muuta tehtävää, joka voi haitata ministerin tehtävien hoitamista..

- Tuomas Pöysti kieltää antaneensa kirjallista lausuntoa.
-Oikeuskanslerin ensimmäinen kommentti ihmetyttää suuresti.

-Oikeuskanslerin uusi kommentti tapaus Berneristä: ”Tämä muuttaa asetelmaa”
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kertoo Uudelle Suomelle, että uudet päivämäärätiedot muuttavat asetelmaa hänen arviossaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneristä (kesk) mahdollisesta hallitusjäsenyydessä ruotsalaisessa pankkikonserni SEB:ssä.

Ministerin käsikirja ja siellä on selvät ohjeet ja mitä laki määrittelee.

"Valtioneuvoston jäsen ei saa ministeriaikanaan hoitaa julkista virkaa eikä sellaista muuta tehtävää, joka voi haitata ministerin tehtävien hoitamista tai vaarantaa luottamusta hänen toimintaansa valtioneuvoston jäsenenä (perustuslain 63§).

Näitä ovat mm. palkattu toimi yksityisessä yrityksessä tai yhteisössä, hallituksen, hallintoneuvoston tai vastaavan toimielimen jäsenyys valtionyhtiöissä ja valtion liikelaitoksessa, hallintotehtävät rahoitus- ja vakuutuslaitoksissa sekä muissa taloudellisesti tai yhteiskunnallisesti merkittävissä yksityisissä yrityksissä, etujärjestöjen luottamustehtävät valtakunnallisella tai keskusjärjestötasolla sekä hallinto- tai luottamustehtävät sellaisissa yhteisöissä, joilla on kiinteä yhteys asianomaiseen hallinnonalaan".

https://vnk.fi/documents/10616/1095776/Ministerin+...

https://vnk.fi/documents/10616/1095776/Ministerin+...

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Toivotan hyvää vaalimenestystä Seitsemän tähden liikkeelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset