Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

Sotea suurempi asia on Suomen yhteiskuntajärjestys, jota nyt rapautetaan

Sipilän hallitus ei edes yritä noudattaa perustuslakivaliokunnan lausuntoa vastauksessaan, toteavat IS:n haastattelemat asiantuntijat. Heidän mielestään tällä piittaamattomuudella voi olla arvaamattomia vaikutuksia suomalaiseen yhteiskuntaan. Hallituksen kyseenalaisilla menettelytavoilla ollaan vaurioittamassa vakavasti Suomen yhteiskuntajärjestystä. Tämä on paljon vakavampi asia kuin sote.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006018790.html

Myös epäeettisiä menetelmiä käytetään perustuslakia uhmaavan soten saamiseksi eteenpäin.  

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/273205-poikkeuksellisen-ruma-naytelma-s...

Eduskunnan puhemies (puhenainen?) Risikko ei ole tainut  vielä ehtiä kertomaan valiokunnille asiallisista toimintatavoista, joista piti keskustella professoreille tarjoamansa kahvittelun lomassa.

Uusi maan tapa näyttää olevan, että eduskunta ei kykene valvomaan hallitusten esitysten perustuslaillisuutta. Professorithan joutuivat twiittaamalla pysäyttämään tiedustelulakienkin etenemisen eduskunnassa muutama viikko sitten.  

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006001117.html

Näitä tapauksia alkaa olla liikaa. Tässä vielä yksi esimerkki lisää:

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/260550-professorit-karmea-virhe-perustu...

Kaikki tämä johtuu tietysti Sipilän hallituksen avokonttorissa aikoinaan sovituista Sitran ohjeistamista ”ketteristä” toimintatavoista. Kun hallituksella on valiokunnissa enemmistö, se pystyy ohjaamaan valiokuntia haluamaansa tulokseen.

Kuka vielä sanoo, ettei Suomessa tarvita hallituksesta riippumatonta perustuslakituomioistuinta?

Vakavinta on kuitenkin, että hallitus luo toimintamallin, jossa laillisuudesta ei tarvitse piitata, kun valtaan on päässyt. Argumentit ovat tuttuja tuolta diktatuurien historiasta: ” 14 vuotta on jahkailtu, nyt on toiminnan aika”, ”pohdinta riittää, on toiminnan aika”, ”kansa haluaa tekoja, ei puhetta”.

Myös kadunmiehelle annetaan malli, jossa voi toimia laeista piittaamatta.

Pidän tilannetta äärimmäisen vakavana. Ainoa mahdollisuutemme on vaikuttaa vaaleissa ja pysäyttää tämä kehitys.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olen 90-luvulta lähtien ollut oman perustuslakituomioistuimen kannalla. Asian otin esille myös kesällä 2018 Sotkamossa haastaessani Juha Sipilän.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Pidän tilannetta äärimmäisen vakavana. Ainoa mahdollisuutemme on vaikuttaa vaaleissa ja pysäyttää tämä kehitys."

Minäkin pidän tilannetta äärimmäisen vakavana. Mutta pelkään pahoin, että äänestämällä ei voi vaikuttaa. Toivotan silti vaalimenestystä Seitsemän tähden liikkeelle.

Muistakaa kuitenkin tämä, jos saatte edustajia eduskuntaan: Eduskunta on lähinnä puhujalava, jolta käsin voi levittää propagandaa kansan keskuuteen. Käyttäkää tätä hyväksenne. Napin painamisella ei muutosta saa aikaiseksi. Muutos alkaa kansalaisten maailmankuvan muuttamisella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset