Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

Kokoomuksen Sanni pitää KIISTATTA aktiivimallia tehokkaana

Kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen totesi YLEn aamu tv:ssä sanasta sanaan näin: ”… KIISTATTA aktiivimalli on saanut aikaan työllisyysasteen nousun ja meillä on 140000 uutta työpaikkaa…

Kirjoitin aiemmin Keskustan Hannakaisa Heikkisestä, joka ei osoita mitään katumisen merkkejä sen suhteen, että vanhustenhoiva jätettiin Suomessa retuperälle tunnetuin seurauksin.  http://jukkakleppalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/272262-tvssa-tunnustettu-keskusta-hylkaa-vanhukset-heti-kun-taloustaantuma-tulee

Kokoomuksesta löytyy yhtä armotonta vakaumuksellisuutta kuin Keskustasta. Sanni G. toisteli aamutv:n haastattelussa tuttuja fraaseja, jotka poliitikoille sallittakoon. Mutta aivan epätoden väittäminen todeksi ylittää soveliaisuuden rajat kansanedustajalta. Puhumattakaan, että Sanni olisi jotenkin noteerannut sen uskomattoman epäoikeudenmukaisuuden, jolla aktiivimalli kohtelee työttömiä. Siinähän on mahdollista, että syytöntä rangaistaan ja leikataan korvauksia, vaikka ihminen olisi tehnyt kaikkensa aktiivisuuden osoittamiseksi.

Tällainen ylimielisyys jakaa kansaa kahtia huonoin seurauksin. Politiikan on muututtava inhimillisemmäksi ja rehellisemmäksi eikä se onnistu kuin henkilövaihdoksin vaaleissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä vastenmielisyyttä, jota tunnen tätä ihmishirviötä kohtaan.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Huom.Hannakaisa Heikkinen, ei Heikkilä.

Käyttäjän tomivaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Mikä muka aktiivimallissa on vikana?

Aktiivisuuden edellytys täyttyy, jos on 65 päivän maksujakson aikana 18 tuntia palkkatyössä tai muussa työllistymistä tukevassa toiminnassa.
Palveluita ovat työnhakuvalmennus, uravalmennus, työvoimakoulutus, koulutuskokeilu, työkokeilu, omaehtoinen opiskelu ja kuntouttava työtoiminta.
Opiskellakin voi.

STM:n ja Kelan aktiivimallin vaikutuksia koskevan tutkimushankkeen väliraportti valmistuu ensi kuussa.

Vanhustenhoidosta: https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publis...

"Suomalaisen vanhustenhoidon ongelmat näyttävät olevan vakavia, pitkäaikaisia ja monia toimijoita koskevia. Terveyspalvelujen laadun varmistaminen mittareiden perusteella on tunnetusti vaikeaa. Mittarit eivät takaa laatua, mutta ne ja yksityiskohtaiset säännöt voivat rajoittaa hoidon kehittämistä ja hoitohenkilökunnan harkinnan ja ammattitaidon käyttöä. Tähän ongelmaan – jossa päämies (viime kädessä kansalaiset ja heidän valitsemat päättäjät) pystyvät puutteellisesti varmistamaan agentin (hoito-organisaatio ja hoitohenkilökunta) työn laadun ei ole helppoa ratkaisua."

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Erikoista näissä työllistymisluvuissa on se, että joku viikko sitten pääministeri Sipilä sanoi tv haastattelussa luvuksi 141 000. Eilen haastattelija Heikel sanoi luvuksi 130 000, ja tänään taas on se jokaisen päättävässä asemassa olevan poliitikon päähän upotettu luku 140 000 sanottu haastateltavan suusta. Nopeata on työllistymisvaihtelu, jos se viikkojen sisällä tuollaista käyrää ylläpitää.

Kaikkiaan vuonna 2017 yritykset työllistivät 1 453 000 henkilöä.
Nämähän ovat niitä henkilöitä, jotka saivat kyseisenä vuonna palkkatuloa yrityksiltä.

Vuonna 2017 aloitti noin 30 000 uutta yritystä eri toimialoilla.

(Yritysten liikevaihdon osalta tilasto aiheuttaa epävarmuutta, rahoitus- ja vakuutustoiminnan osalta. Itse kuvittelin, että rahoitustoiminta ja vakuutustoiminta ovat liikevaihdoltaan suurempaa kuin tilastossa esiintyvä pienin luku metsä- ja maatalouden osalta. Jo vakuutustoiminnan liikevaihto oli 1,3 miljardia. Rahoitusyrityksillä ei mennyt sittenkään aivan niin hyvin, joten tilasto on sittenkin ymmärrettävä).

Vaikka yksityisyrittäjiä pienellä henkilökunnalla on yrityksistä lähes 90 prosenttia, ei se työllistäjänä pärjää. En kuitenkaan voi väittää, että näistä pitäisi syntyä kasvu yrityksiä, jotka palkkaisivat lisää henkilökuntaa. Kaikille palvelua tarjoavillekaan, se ei ole välttämätöntä, kuten esimerkiksi lääkärit ja hammaslääkärit. Tosin hekin ovat siirtyneet isompiin vastaavaa palvelua tuotaviin liikeyrityksiin erilaisilla sopimuksilla.

https://www.tilastokeskus.fi/tup/suoluk/suoluk_yri...

Tuossa ei ole mukana julkisen ja kolmannen sektorin puolen työllistämiä henkilöitä. Olisiko niiden määrä ollut vuoden 2018 alussa 1 009 000 henkilöä? Ei kovin uskottavalta tunnu, että kolmas sektori työllistäisi 336 000. Vuodelta 2013 tai 2011 löytyi luku 77 000. Mitään varmaa tilastotietoa ei näytä löytyvän mistään.

Koska tilastojen tekemiseen menee aikaa, vuoden 2018 vastaavia tilastoja ei vielä ole saatavissa.

Toisen tilaston mukaan työantajien ilmoittamien lukujen mukaan 2 462 000 tässä on työllistettyä vuoden 2018 alussa. Tämän saman tilaston mukaan työllisten määrä on kasvanut 35 000 vuodessa. Yksityiselle puolelle näyttää julkiselta puolelta siirtyneen yli kolmannes yksityisen palkkaamasta henkilöstä (karkea olettamus). Mistä se kovasti mainostettu luku 140 000 uutta työpaikkaa saadaan aikaiseksi? Ja millä aikavälillä se 140 000 työllistyminen on tapahtunut. Vuoden 2018 alusta vai vuoden 2017 alusta tai sittenkin vuoden 2017 loppupuolelta.

http://tilastokeskus.fi/til/tyti/2019/01/tyti_2019...

Joko minä en tiedä kuinka näitä tilastoja luetaan, tai en tiedä mihinkä tilastoon voi luottaa. Kaikkein vähiten uskon kenenkään puheisiin siitä kuinka työttömät työllistetään (tai aktivoidaan) oikeisiin töihin. Näillä oikeilla töillä tarkoitan töitä, joista maksetaan palkka (vaikka sitten paikallisella sopimuksella, tai niiden työehtojen mukaisesti), jolla ihminen pärjää elämässään.

Millään aktiivimallilla näiden asioiden kanssa ei ole mitään tekemistä, kysymys on siitä, että työnantajat ovat tarvinneet niitä työntekijöitä, jotka ovat hakeneet töitä ilman mitään aktivointia. Ja miksi he ovat hakeneet töitä, koska he tarvitsevat töitä. Kuinkahan paljon on kysymys myös työpaikan vaihdoksista.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Vuonna 2018 tehtyjen lisätuntien määrä vastaa noin 80 000:tta täysipäiväistä työpaikkaa. Uusista työpaikoista voisi siis lähes puolet olla yhden viikkotunnin työpaikkoja!

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Olen sen verran iäkäs eli vanha, että muistan omasta nuoruudesta sen aikaisen kokoomuksen nuoriso-osaston kärkinimen, Ilkka Kanervan nousun.

Kun olen kuunnellut Ilkkaa niin mediassa kuin livenäkin, voin sanoa, että kokoomuslaisten ministerien laatu on laskenut!

Eihän Sanni tämän aamun radio/tv-haastattelussa vastannut yhteenkään toimittaja Pirjo Auvisen kysymykseen.

Ennen kuin yksikään kysymys oli päättynyt, aloitti Sanni oman julistuksen. Palopuheilla oli mielestäni varsin vähän yhteyttä esille otettuihin asioihin!

Ei jatkoon!

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Juuri noin. Eihän tämä henkilö kyennyt minkäänlaiseen älylliseen keskusteluun. Kykypuolueelta taitaa olla kyvyt lopussa.
Olisi kiva tietää millä perusteilla kokoomus ministerinsä valitsee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset