Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

Kauhukabinetti voi syntyä: Pääministeri Halla-aho, ministerit Sipilä ja Orpo.

Perussuomalaisten voitto vaaleissa on selviö. Puolueella on jopa mahdollisuudet kasvaa suurimmaksi. Vaikka demarit säilyisivät suurimpana puolueena, he eroavat poliittiselta linjaltaan niin paljon perussuomalaisista, Sipilän keskustasta ja kokoomuksesta, että hallitus saatetaan hyvinkin muodostaa tuon otsikossa mainitun kolmikon varaan demareiden epäonnistuttua hallituksen muodostamisessa.

Hallituksen runko siis saattaa olla perusuomalaiset, kokoomus ja keskusta. Eli nykyinen hallitus vahvistettuna perussuomalaisilla jatkaisi sitä kurjistavaa leikkauspolitiikkaa, jota vastaan kansa luuli äänestäneensä kun äänesti perusuomalaisia.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/276008-uusi-skenaario-nousi-esiin-alkup...

Suomesta löytyy kaksi pätevyydeltään selvästi muista erottuvaa puoluejohtajaa: Halla-aho ja Väyrynen. Molemmilla on pintaa syvemmät tiedot käsiteltävistä asioista ja looginen ajattelutapa sekä vahva visio, kuinka Suomea tulee kehittää pidemmälläkin tähtäimellä.

Nämä herrat eroavat kuitenkin kahdessa asiassa. Kun Halla-aho kannattaa Natoon liittymistä, Väyrynen vastustaa sitä ja haluaa pitää Suomen puolueettomana. Kun Halla-aho ilmoittaa leikkauspolitiikan jatkuvan, suhtautuu Väyrynen leikkauksiin maltillisesti ja vaatii köyhimpien asioiden hoitamista.

Halla-aholle tuo yhteistyö markkinaliberaalin oikeiston, Sipilän keskustan ja kokoomuksen kanssa istuu hyvin yhteisen arvopohjan vuoksi. Halla-ahon talouslinjauksia ei veltto valtamedia ole kyennyt käsittelemään, joten ankaran leikkauspolitiikan jatkuminen ja ”taseen tehostetun töihin” laittamisen vahvistuminen voi tulla suurena yllätyksenä suomalaisille, erityisesti perusuomalaisten vähävaraisille kannattajille.

Halla-aho on sanonut olevansa valmis kompromisseihin, joten olisi äärimmäisen tärkeää estää otsikossa mainitun ”kauhukabinetin” muodostuminen. Perusuomalaiset tulisi vetää yhteistyöhön inhimillisempien voimien kanssa enkä usko Halla-aholla järkevänä miehenä olevan mitään tätä vastaan. Tämä edellyttää kuitenkin myös demareilta kompromissihalua. Tässä kuviossa Väyrysen Tähtiliike voisi olla tasapainottava, välittävä ja rakentava voima inhimillisemmälle vaihtoehdolle. Väyrynenhän on eri yhteyksissä puhunut yhteistyöstä demareiden kanssa. Kokeneena reaalipoliitikkona hän pystyisi vaalien jälkeisessä tilanteessa varmasti kokoamaan perussuomalaisten kanssa ”kauhukabinettia” paremman inhimillisemmän vaihtoehdon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

On syytä muistaa, että gallupit ovat huonoja ennustamaan uusi liikkeitä, koska niitä ei kysytä haastatteluissa.
Epämäääräinen kohta muut tulee kysyjälle viimeisenä, johon uudet liikkeet ajautuvat.
Gallupien tuloksia laadittessa otetaan myös huomioon puolueiden aiempi vaalimenestys.
On myös hyvä muistaa, että usein vastausprosentti on luokkaa 60.Ain asuurin puolue on nukkuvat tai "en tiedä-äänestäjät".
Epävarmuutta siis on ja todellinen virhemarginaali on enemmän kuin usein toistettu 2-3 %.
Olisiko järkevää kieltää gallupit esim. kolme viikkoa ennen vaaleja?

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Yleltä tulee vielä yksi extra-gallup! Ajankohta lienee hyvinkin lähellä vaaleja.

Eli, tuo kolmen viikon gallup -karanteeni ei toteudu, ainakaan näissä eduskuntavaaleissa.

Mahtaako olla tutkimusta galluppien vaikutuksesta äänestyskäyttäytymiseen?

Jos itse hieman tunnistan massakäyttäytymistä, niin on hyvinkin mahdollista, että voittajan viirillä varustettu puolue saattaa saada liikkuvien ääniä syystä, että monet haluavat olla voittajan puolella!

Siksi, tuo g-karanteeni olisi merkityksellinen!

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Orpo ja Sipilä ovat näyttönsä antaneet, ei jatkoon ministereinä.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Onhan tuo blogin kuvio hyvinkin mahdollinen ehkäpä todennäköinenkin. Vasemmistolla ei ole voimaa tehdä enemmistöhallitusta. Siihen tarvitaan ainakin keskustaa. Loppu riippuu Sipilän asemasta. Jos se on entinen, niin tuskimpa demarihallituksesta tulee mitään. Silloin kesken jääneet julkisen omaisuuden yksityistämistoimet saavat jatkoaikaa samoin kuin muukin tuhoisa kokoomuspolitiikka. Perussuomalaisillekin voi ennustaa toistuvaa historiaa.

Käyttäjän tomivaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Suomi ei ole puolueeton.

Neuvostoliiton kanssa Suomella oli YYA -sotilasliittosopimus 1948 - 1990 ja 1995 Suomi liittyi Euroopan Unioniin, jonka yhteistä ulkopolitiikkaa noudatamme.

Hallitusohjelma on henkilöitä mielenkiintoisempi, sillä se viitoittaa suunnan.

Kuitenkin kannattaa muistaa, että hallitus esittää ja eduskunta päättää.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Ei ole puolueeton mutta pitäisi olla. Siinäpä se ongelma.

Käyttäjän tomivaalisto kuva
Tomi Vaalisto

Suomen kansa halusi EUn jäseneksi, mitä pitää kunnioittaa.

Siitä ja rahaliitosta oli neuvoa antava kansanäänestys syksyllä 1994. Äänestyksessä kysyttiin, tulisiko Suomen liittyä Euroopan unionin jäseneksi neuvotellun sopimuksen (liittymissopimuksen) mukaisesti. Sopimuksen mukaista jäsenyyttä kannatti 56,9 % ja vastusti 43,1 %

Tässä on Valtionevoston tiedote, joka jaettiin jokaiselle äänioikeutetulle: https://www.eduskunta.fi/pdf/sekalaiset/VN-tiedote...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #7

Milloin sinusta saa uudestaan äänestää Eu:sta? Miten kauan sitä pitää kunnioittaa? Kumminkin valehtelemalla se äänestys tehtiin!

Käyttäjän tomivaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #9

Eduskunnan asia se on. Kannattaa äänestää.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #7

Eihän tuossa missään vaadita puolueettomuudesta luopumaan.

Käyttäjän tomivaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #10

EUn yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitiikka (YUTP) on osa Maastrichtin sopimuusta - kuuluu peruskoulun oppimäärään.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #11

Suomi on mitä se julistaa olevansa. Kansakoulussa opetettu itsenäisen valtion määritelmä.

Käyttäjän tomivaalisto kuva
Tomi Vaalisto Vastaus kommenttiin #13

Ei kai kansakoulussa yhteiskuntaoppia ollut? Toki olen itse käynyt sitä vain neljä ekaa vuotta ja sitten siirryin oppikouluun, jossa sitten em ainetta jo opetettiin.
Vuonna 1973 juhlittiin YYA sopimuksen 25 vuotisjuhlaa myös omassa oppikoulussani. Tuon sotilasliittosopimuksen vuoksi Suomi ei ollut puolueeton.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kyllä minä tiedän ainakin köyhänä työttömänä PerusSuomalaisten kannattajana että nälkä vuodet koittavat.. Mutta hyväksyn sen jos muutenkin säästetään oikeudenmukaisesti, esim. ei anneta 100milj. lisää kulttuuriin..
jne.. En tiedä miten kok. ja ps sopovat kaiken yksityistämisesti.. Toivottavasti Ps saa pidettyä puolensa..

Mutta yksi asia on varmaa, hallitusneuvotteluista ei tule helppoa!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset