Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

Tässä syy miksi Sipilä ilmoitti luopuvansa puheenjohtajuudesta vasta syyskuussa.

Julkisuudessa ei ole esitetty uskottavaa syytä miksi Sipilän luopuminen puheenjohtajuudesta kestää melkein puoli vuotta. Filosofi Machiavellin mukaan viisas ruhtinas ei pidä sanaansa, jos siitä voi koitua hänelle itselleen vahinkoa. Töpeksinyttä Sipilää voitaisiin pitää röyhkeänä, jos hän jatkaisi muina miehinä. Sen sijaan vasta suostuttelun jälkeen uhrautuminen kohentaisi imagoa huomattavasti. 

Käynnissä lienee näytelmä, jossa itsensä uhrannutta oikeamieliseksi huudettua ruhtinasta pyydetään lopulta yksimielisesti jatkamaan pyyteetöntä työtään valtakunnan ja puolueen hyväksi. Keskustahan ei ole vieläkään löytänyt Sipilän toiminnasta juurikaan huomauttamista vaan pitää tuloksia hyvänä. Sipilän jatkoa tukee myös se, että muita ehdokkaita ei ole ilmoittautunut.

Sipilä saanee syyskuussa vastaanottaa laajan lähetystön, joka pyytää häntä siirtämään taas oman etunsa syrjään ja jatkamaan Suomen kuntoon laittamista. YLE luonnollisesti lähettää suorana tilaisuuden, jossa Sipilä juhlallisesti lupaa jatkaa.

Tällä ratkaisulla on puolueelle sekin hyvä puoli, että raskaana olevan Annika Saarikko  saa mahdollisuuden palata raskautensa jälkeen politiikkaan ilman syrjäytymisvaaraa ja puheenjohtajan vaihdos voidaan hoitaa aikanaan sujuvasti ilman tarpeettomia sivujuonteita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olen tietenkin usein väärässä mutta nyt luulen, että sinä olet väärässä. Olisin toivonut Sipilän jatkavan luonnolliseen vaihtokohtaan eli vuoden 2020 puoluekokoukseen.

Ymmärrän kuitenkin hyvin myös tämän tilanteen. Koska on itsestään selvää, että Sipilä ei jatka enää puheenjohtajana, toinen vaihtoehto on tehdä puheenjohtajan vaihdos mahdollisimman nopeasti. Keskustan sisällä ei kuitenkaan ole sellaisia linjaeroja, etteikö hallitusneuvotteluja voitaisi käydä myös Sipilän johtamana.

Viisi kuukautta on riittävä aika, että voimme käydä keskustelun seuraavasta puheenjohtajasta. Halukkaat toivottavasti ilmaantuvat viimeistään toukokuun aikana. Todennäköisesti kisa käydään lähinnä Annika Saarikon ja Katri Kulmunin välillä. Tuomo Puumala putosi eduskunnasta, samoin Kimmo Tiilikainen. Antti Kaikkosella taas on vaalirahoitussotkun tuomio niskoillaan ja se saattaa olla sellainen lyömäase, jota julkisesti tullaan joka tapauksessa käyttämään aina häntä vastaan. Mikko Kärnä taas on turhan särmikäs puheenjohtajaksi.

Keskustelu käydään jäsenyhdistyksissä ja halukkailla on mahdollisuus esittää omia ajatuksiaan. Sipilä taas voi luopua pääministerin tehtävästä heti, kun uusi pääministeri on saanut hallituksensa kasaan. Mielenkiintoista, kummasta hän luopuu ensin, puheenjohtajan vai pääministerin tehtävästä...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#1:
Suunnilleen noin minäkin sen Sipilän päätöksen näen. Sanansa mittainen pitää olla mutta tyhmä ei pidä olla. Ja äkkilähtö olisi ollut tyhmää, katkaissut liian monen asian hoitamisen ja jättänyt liian vähän aikaa uuden puheenjohtajan valinnalle.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Juho, sanot ettei keskustan sisällä ole linjaeroja Sipilän linjaan nähden. On kuitenkin vaadittu analyysiä vaalitappion syistä ja uuden strategian tai ohjelman laatimista, jolla puolue saadaan nousuun. Eihän tähän ole tarvetta jos linja on selvä? Vaalitappion syyksi siis kelpaa median asiaton kirjoittelu.
Tällä ajattelulla keskusta poistuu puoluekartalta kuten siniset ensi vaaleissa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei oleellisia linjaeroja. Ja olen monet kerrat sanonut, että puolueet eivät ole itsetarkoitus. 10% kannatus toiminnalla, jonka jäsenet hyväksyvät, on parempi kuin 20% kannatus politiikalla, joka miellyttää äänestäjiä. Joten jos puolueen on aika poistua politiikan kartalta, silloin puolueen on aika poistua.

Sipilä noudatti aika selkeästi strategiaa, että mikäli oma etu ja keskustan etu ovat ristiriidassa, keskustan etu voittaa. Ja mikäli keskustan etu on ristiriidassa Suomen edun kanssa, Suomen etu voittaa. Se toiminta ei miellyttänyt äänestäjiä mutta sillä on kuitenkin luotu tilanne, että seuraavalla hallituksella on helpompi jatkaa. Eräänlainen 'Voit saavuttaa mitä tahansa, ellet halua siitä kunniaa itsellesi'-tilanne. Sipilä ei tosiaankaan ole saanut kunniaa, pikemminkin päinvastoin. Mutta Suomen taloudellinen tilanne on oleellisesti parantunut. Keskustan aktiivitoimijat ymmärtävät tämän. Kohti uusia seikkailuja uusia avauksia tehden.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Luin juuri uutisen että Annika Saarikko asettaa perheensä nyt ykkös prioriteetiksi ei ole ehdolla puheenjohtajaksi.
Pohjoisesta tuli kansanedustajaksi jo edellisellä kaudella ollut Mikko Kärnä joka on näyttänyt aktiivisuutensa kansalaisten elinolojen parantamiseksi joten olisi toivottavaa että asettuisi ehdolle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Salaliittoteoreetikkoja on aiona ollut joukossamme.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Ei tässä tarvita salaliittoa. Ennustan vain tapahtumien kulkua, jota poliittiset realiteetit ajavat. Ensimmäinen osa ennustuksesta toteutui jo kun Saarikko kieltäytyi pj taistosta nyt.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Niin herkkä hipiä kuin blogistilla on saattaa olla vaarallinen näin punkkiaikaan.

Hiukan jos pipoa hellittää niin on helpompaa kestää takaiskut.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Suurempaa tunkua ei taida syntyä. Siinä pääsee munattomaksi puheenjohtajaksi, koska kenenkään ajateltavissa olevan uuden puheenjohtajan karisma ei mene Sipilän yli. Kukapa sellaista roolia itselleen haluaisi.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Juuri näin. Siksi lopulta Sipilä jatkaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei tarvitsekaan. Jokainen puheenjohtaja luo oman tyylinsä. Ei kannata yrittää olla jotain, mitä ei ole.
Sitä paitsi Katri Kulmunilla on täydet edellytykset olla omalla tavallaan karismaattinen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Sipilä ei tule aivan varmasti jatkamaan politiikan keskiössä ja Keskustan johdossa sylkytolppana seisomista, vaan kyllä puolue valitsee syyskuussa uudet kasvot johtoon.

Leppälahdella taitaa olla koko horisontti kateissa foliohattuilun sijaan.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Eihän tuota 100% varmaksi voi sanoa mutta kyllähän eilisenkin aikana kävi selväksi, että pätkä-PJ haetaan kunnes 2020 nimitetään seuraava eli Saarikko. Miksi miljonääri Sipilä olisi kiinnostunut rivikansanedustajan paikasta?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ei, vaan Keskustan puheenjohtaja vaihdetaan v. 2019 syyskuussa ennenaikaisesti Sipilän tahdosta.

Mistähän sinä näitä juttujasi rakentelet ?

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Eli Sipilä odottaisi jonkinmoista Kekkos-ja Sauli-messias-ilmiötä...?

- Ei noista poliitikoista koskaan tiedä, uskovaisista, pystymetsästä tulleistakaan...? Nopeasti oppivat raadollisen politiikkapelin hekin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset