Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

Keskusta pelkää eikä pysty katsomaan peiliin kuten ministeri Lindström

Sipilän hallitus sai paljon tuhoa aikaan. Sen sijaan, että ottaisi opiksi virheistä, etenkin keskustan johto väittää laittaneensa Suomen kuntoon. Toki työllisyys parani kansainvälisten suhdanteiden avittamana mutta tällä retoriikalla yritetään yhä peitellä vakavia tuhoja.

Kun seuraa hallitusneuvotteluja voi kadunmieskin huomata, että Suomen talous ei ole kunnossa.

Hattua sen sijaan täytyy nostaa työministeri Lindstömille, joka myöntää, ettei aktiivimallia olisi koskaan pitänyt päästää läpi. Kaikki tekevät virheitä mutta harvalla on kanttia sitä myöntää. Toivottavasti Lindstöm palaa politiikkaan, sillä tällaisia miehiä ja naisia tarvitaan.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/280657-jari-lindstrom-duunitorille-suur...

Toisenlainen tapaus on ministeri Berner, joka tuhottuaan hyvin toimivan taksijärjestelmän ei osoita viisastuneensa virheistä. Viimeisimmät uutiset kertovat monien ongelmien lisäksi hintojen nousseen  ja alan kasvaneen mutta verotulot ovat romahtaneet ilmeisen kuitittoman ajon tähden.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/277057-taksiliitolta-tayslyttays-minist...

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/280474-taman-lopputuloksen-kanssa-pysty...

Oma lukunsa on kaikesta vastuussa ollut keskustapuolue ja pääministeri Sipilä. Katumuksesta ei puhettakaan vaan tarkoituksena toiminnalla lienee vain varmistaa ministeripestit neljäksi vuodeksi. Puolueen analyysi vaalitappiosta on täysin tekemättä. Toimittiinko oikein ja jatketaanko samalla tavalla?

 Sipilä voisi vaikka katua koulutus,-tutkimus-ja innovaatiorahoituksen leikkauksia. Tai vaikka vanhusten hoidon yksityistämishuumaa sekä julkisen sektorin pienipalkkaisten lomarahojen leikkauksia. Tai lapsiperheköyhyyden pahentamista ja yritystä talloa perustuslakia SOTE:n kehittämisessä. Tai…Keskusta ei ole vieläkään pystynyt käsittelemään näitä virheitä ja miettimään haluaako se edelleen jatkaa tällä linjalla?  Jotain puolueessa ja sen johdossa on vialla? Mistä löytyisi valtiomiestasoinen henkilö pelastamaan puolue ennen kuin on liian myöhäistä?

Lisäys: Pahalta näyttää, pelolla johtamista.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.433053

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Mitä pelastamista keskusta tarvitsee. Hehän ovat olleet aivan yksimielisiä koko edellisen hallituskauden. He ovat olleet erittäin yksimielisiä ryhtyessään hallitusneuvotteluihin. Mitä todennäköisimmin he yksimielisesti hyväksyvät hallitusneuvottelujen tuloksen; ja sitä rataa eteenkinpäin. Jos tällainen yksituumainen toiminta vie hunningolle, niin so what, oma valinta.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

No niinhän se tietysti periaatteessa on. Puolue voisi kuitenkin toimia poliittisella kentällä tasapainoittavana voimana, jos se palaisi juurilleen. Tällä voisi olla laajempaakin merkitystä.

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

Väärässä olet, ylimielistä lindströmiä ei enää kaivata päättämään suomalaisia koskevista asioista, syitä en ala tässä erittelemään koska ne kyllä näkee kun vaan silmänsä aukaisee.

Käyttäjän bionavigaattori kuva
Veikko Hintsanen

Jukka Leppälahti, mihin jätät Sipilän Bernerin ja koko eduskuntalaitoksen raideliikenne kiiman,

http://bionavigaattori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/27...

jossa on jätetty kokonaan yksi liikennemuoto kymmenen vuoden ajan huomioitta, kun liikenteen tulevaisuuden mahdollisuuksia ja tarpeita analysoidaan ja niille tehdään hankkeita. Jopa pyöräilystä on enemmän liikennepoliittisissa suunnitelmissa tekstiä ja suoritettuja tutkimuksia.

Laitoin koko eduskuntalaitoksen mukaan siksi, koska kaikille puolueille on onnistuttu lobbaamaan , puutteellisilla infórmaatiolla ja tutkimuksilla, ihan sama liikennepoliittinen tavoite, ainoastaan panostusten määrissä eroavaisuuksia.

http://bionavigaattori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/27...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset