Suomellakin USA:n tavoin moraalinen velvollisuus verottaa superrikkaita enemmän.

USA:n ultrarikkaat George Sorosin johdolla toteavat avoimessa kirjeessään, että varallisuusveron vastaiset argumentit ovat yleensä teknisiä ja liioiteltuja. He vaativatkin, että valtio säätää pienen erityisveron, jonka valtavalla tuotolla voisi maksaa esimerkiksi ilmastonmuutoksen aiheuttamia kustannuksia, parantaa terveydenhoitoa ja valtion taloutta.

Yhden tai kahden sentin vero jokaista varallisuuden dollaria kohti superrikkaille tuottaisi USA:ssa 3000 miljardia kymmenessä vuodessa, jolloin voisi tehdä paljon tulevaisuusinvestointeja.

https://www.talouselama.fi/uutiset/amerikalla-on-moraalinen-eettinen-ja-…

Suomessahan erilaiset ”asiantuntijat” ja ekonomistit kokoomuksen johdolla ovat vastustaneet varallisuuden verottamista kynsin ja hampain ja näin ajaneet valtion velkaantumista. Ilmeisesti heidän mielestään USA:n superrikkaat erehtyvät katsoessaan, että tällainen vero olisi eettisesti, moraalisesti ja talouden kokonaisuuden kannalta hyvin perusteltu. Millainen mahtaa olla Suomen rikkaiden moraalikäsitys? Olisivatko he valmiit osallistumaan talkoisiin?

Rikkaiden varallisuusverolla voitaisiin kuitenkin Suomessakin helpoiten parantaa taloutta ja vähentää valtion velkaisuutta.

jukkakleppalahti
Sitoutumaton Kerava

TkT, Innovaatioasiantuntija ja tutkija. Opi perusasiat.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu