Jukka Leppälahti Innovaatiokyvykkyys kansalliseksi vahvuudeksi!

Kaikki blogit puheenaiheesta Laki ja järjestys

Suomi on kamala paikka elää

Pastori Marjaana Toiviainen ilmoitti erään edesmenneen valtakunnankanslerin syntymäpäivänä Suomen hallitukselle sen voittaneen, mitä tuli turvapaikanhakijoita koskeviin ongelmiin. Arvon pastoritar kertoi myös muuttavansa Tansaniaan, koska hän ei voi asua enää Suomessa, kun täällä on niin kurja elää.
Olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä.

Law&Order

Laki ja järjestys ovat yksi järjestäytyneen ja edistyksellisen valtion peruspilareista. Meillä on yhteisesti sovitut pelisäännöt eli lait, jotka säätää kansalaisten vaaleilla valittu eduskunta ja se  lienee demokraattisen valtion tunnusmerkkejä. Jos sääntöjä ei noudateta, seuraa rangaistus.

Suomi, laintulkinnan takapajula

Suomi on hyvä esimerkki lain ja järjestyksen venyttämisessä. Suomalaisen rakentajan edellytetään noudattavan maankäyttö- ja rakennuslakia pilkulleen. Tässä ja monessa muussakin lainkohdassa viranomaiskontrolli on huipputasoa. Muun muassa TRAFI käyttää n 600:n hyväpalkkaisen virkailijansa voimaa autoilijoiden kuurnimiseen erilaisten omavaltaisten laintulkinnoin. Toisaalla taas lakia katsotaan sormien läpi. Merkittävin aikaisempi esimerkki tästä oli eduskuntavaalien aikaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä